Έκθεση ΚΕΠΕ: “Χρεοκοπούν οι προβλέψεις της τρόϊκας”

Μόνο σε ένα από το οκτώ σενάρια έκθεσης του ΚΕΠΕ το ελληνικό χρέος καλύπτει τον δείκτη βιωσιμότητας του 120% έως το 2020, στον οποίο βασίζονται όλες οι εκθέσεις της τρόικας, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα το αδιέξοδο και την χρεοκοπία της σημερινής πολιτικής.

Στο μοναδικό και πιο αισιόδοξο από όλα τα σενάρια του ΚΕΠΕ το χρέος φθάνει στο 118,4% του ΑΕΠ το 2020. Στις υπόλοιπες επτά υποθέσεις το χρέος υπερβαίνει το 120% του ΑΕΠ και κινείται από 121,65% ως 151,22% του ΑΕΠ. Την έκθεση υπογράφουν οι κ. Παναγιώτης Κορλίρας και Γιάννης Μονογυιός.

Αυτό προκύπτει από σύντομη έκθεση του το ΚΕΠΕ που δόθηκε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα, την ίδια ώρα που συζητούσαν (μεταξύ άλλων) για το ίδιο θέμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με το γεμανό ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σημειώνεται ότι η τρόϊκα σε όλες τις εκθέσεις προβλέπει ότι από την στιγμή που τηρηθεί το Μνημόνιο θα έχουμε χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει από επιφανείς οικονομολόγους εκθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Η ελληνική πλευρά ελπίζει κατ’αυτό τον τρόπο να πείσει τους δανειστές για το αδιέξοδο του σημερινού χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής του χρέους και να επιτύχουν κατ’αυτό τον τρόπο επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

 defencenet.gr