Προβληματίζει η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών

 

Αλλά σύμφωνα με το κυβερνητικό … παραμύθι, αν δεν γίνει θα πτωχεύσουν οι …. Τράπεζες!

 Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την άρση στους πλειστηριασμούς ακινήτων, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται:

Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και οποιαδήποτε απόφαση προϋποθέτει τη στάθμιση όλων των παραγόντων, κοινωνικών και οικονομικών.
Δεν υπάρχει εύκολη λύση στο θέμα και αυτό που αναζητείται σήμερα είναι η χρυσή τομή.
Πώς δηλαδή να μην θιγούν αυτοί που πραγματικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και από την άλλη πλευρά να μη θιγεί η στεγαστική πίστη, γεγονός που αν συνέβαινε θα είχε εξίσου αρνητικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα.

 

 

ΔΗΜΑΡ

Η κυβέρνηση θα πλήξει καίρια την κοινωνία αν στραφεί ενάντια στο στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του. Αντί να ετοιμάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και να σκέπτεται κριτήρια για το ποιοι θα εξαιρεθούν, πρέπει να πράξει το αντίθετο.

 

Να διατηρήσει την απαγόρευση των πλειστηριασμών έως και το 2015 τουλάχιστον. Να εργασθεί ώστε να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση τους. Διαφορετικά, ενώ θα ομνύει στην στεγαστική πίστη, την ίδια στιγμή θα την υπονομεύει και θα δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής αποσταθεροποίησης. 

 

 

 

Πλειστηριασμοί για να σωθούν οι τράπεζες!

 Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου,σχετικά με την άρση αναστολής  πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δήλωσε:

«Η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τους πλειστηριασμούς «εάν δεν κάνουμε κάτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες» δείχνει τις πραγματικές προτεραιότητες του ίδιου αλλά και της κυβέρνησης. Με γνώμονα την τύχη των τραπεζών και όχι των νοικοκυριών ετοιμάζονται να δημιουργήσουν νέους άστεγους στη χώρα προκειμένου να σωθούν ακόμα μια φορά οι τράπεζες. Τι κι αν προφασίζονται κοινωνικά κριτήρια για να πείσουν ότι διαθέτουν τελικά ευαισθησία, η πραγματικότητα είναι σκληρή και χαράσσεται από μια κυβέρνηση ξεκομμένη εντελώς από τις ανάγκες της κοινωνίας και που – ακόμα χειρότερα – στρέφεται εναντίον της.

 

 Χρυσή Αυγή

 Το δικαίωμα των Ελλήνων στην πρώτη κατοικία είναι απαραβίαστο. Η κυνική ομολογία Στουρνάρα αποδεικνύει πως η μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι υποχείριο των τραπεζιτών και ο Σαμαράς απλός υπάλληλος του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου. Κάτω τα χέρια από την κατοικία του φτωχού Έλληνα. Να πληρώσουν τώρα οι τράπεζες και όχι το Δημόσιο για τα εκατομμύρια που άρπαξαν μέσω των καταστροφικών μνημονίων.

 

 

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9.89 (Νικόλας Καμακάρης – Ελένη Σπυρίδη), για το ζήτημα των πλειστηριασμών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Προσπαθούν, ελπίζουμε ανεπιτυχώς, να εγκλωβίσουν χιλιάδες νοικοκυριά μέσα σε ένα φαύλο κύκλο μιας φαύλης πολιτικής.
Η απόλυτη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων οφείλεται ακριβώς στη δραματική μείωση των εισοδημάτων και την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, συνέπειες μιας πολιτικής που σε μεγάλο βαθμό ασκήθηκε για να “στηριχθούν” με εκατοντάδες δις οι τράπεζες εκτινάσσοντας αντίστοιχα το χρέος. Το δίλημμα, λοιπόν, που θέτει ο κ. Στουρνάρας όχι μόνο είναι πλαστό, αλλά αποκαλύπτει την φαύλη αντιλαϊκή πολιτική σε όλο της το μεγαλείο”.