Θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ρομπότ για καταστολή ταραχών;

Το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α αναπτύσσει μέσω συνεργασίας με ειδικευμένη εταιρία μηχανικής και ρομποτικής ανθρωποειδή ρομπότ τα οποία θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη επιπέδου αυτόνομης δράσης και θα χρησιμοποιούνται «για την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια μεγάλων φυσικών καταστροφών και επιχειρήσεων εκκένωσης».

Η εταιρία που έχει αναλάβει να αναπτύξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι η Boston Dynamics S.A. μέσω σύμβασης με το Φορέα Ανεπτυγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Αμύνης (DARPA) και σύμφωνα με άρθρο του infowars.com  η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ύψους 10,9 εκατομμυρίων δολαρίων και βάσει επίσημης ανακοίνωσης του Υπουργείου Αμύνης των Η.Π.Α «οι ρομποτικές πλατφόρμες θα είναι ανθρωποειδείς, θα έχουν 2 πόδια, κορμό, δύο χέρια με παλάμες, κεφάλι με ενσωματωμένο αισθητήρα και ενσωματωμένο υπολογιστικό σύστημα».
Η τοποθέτηση της DARPA μας εισάγει στην νέα μεγάλη πρόφαση για την πραγματοποίηση της απόλυτης καταστολής: «Τα ανθρωποειδή θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή ανθρωπιστικών και διασωστικών επιχειρήσεων καθώς και άλλων σχετικών επιχειρήσεων»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του infowars.com τα ανθρωποειδή θα έχουν πολύ εξελιγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και θα μπορούν να δρούν πρωταρχικά υπό συνθήκες επιβλεπόμενης αυτονομίας αλλά η πραγματικότητα είναι ότι θα υπερβαίνουν ακόμη και αυτή τη δυνατότητα : ο Φορέας Ανεπτυγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Αμύνης ανακοινώνει ότι θα μπορούν να πραγματοποιούν ακόμη και πολύπλοκες ανθρώπινες λειτουργίες ανεξάρτησης νόησης και δράσης!

Η σύμβαση έχει χρονοδιάγραμμα περάτωσης  μέχρι τις 9 Αυγούστου 2014, ενώ είναι πολύ ξεκάθαρο ότι τόσο ανεπτυγμένη τεχνολογία και λειτουργίες νοημοσύνης και αυτόνομης δράσης (σε συνδυασμό με τη μεγάλη χρηματοδότηση) δεν πραγματοποιούνται για ειρηνικούς σκοπούς….
Τα συγκεκριμένα ελεγχόμενα από τον άνθρωπο ρομπότ θα έχουν τη δύναμη και δυνατότητα ακόμη και να εκκενώσουν ένα δωμάτιο όπως και να διευκολύνουν τον έλεγχο εφόδων καθώς και την αποκατάσταση των απωλειών στις μάχες, όπως αναφέρει άρθρο του Occupy Corporatism.

Οι συγκεκριμένοι εξολοθρευτές μπορούν πολύ εύκολα, έτσι, να μετατραπούν στο πιο αποτελεσματικό όπλο καταστολής αναταραχών ή μαζικών επαναστάσεων κατά της ατζέντας της παγκοσμιοποίησης.

Το Εργαστήριο Αεροδιαστημικής του Πανεπιστημίου Stanford (ARL) επιθυμεί να εντάξει ρομπότ με αυτόνομη δράση σε περιστάσεις αστυνομικής δράσης και καταστολής – ακόμη και για ειδικές μονάδες επιχειρήσεων των αστυνομικών σωμάτων στις Η.Π.Α όπως οι ομάδες SWAT.

Τα αυτόνομα ρομπότ, που είναι εξοπλισμένα με όπλα τέιζερ, έχουν ήδη αρχίσει τη «δράση» τους σε ολόκληρη την Αμερική.

Η εταιρία iRobot της Μασαχουσέτης κατασκευάζει το ρομπότ PackBot το οποίο διαθέτει φονικά όπλα. Και ενώ πρωταρχικά τα συγκεκριμένα ρομπότ εισήχθησαν πρωτίστως ως βοηθητικά στελέχη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις(δες βίντεο) στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, πλέον συμμετέχουν και ως μέλη των κατά τόπους αστυνομικών μονάδων και τμημάτων…

Η απόλυτη καταστολή λοιπόν… ανθρωποειδή ρομπότ δίχως δισταγμούς υπό εντολές των απόλυτα διεφθαρμένων πιονιών της παγκοσμιοποίησης για να καταπνίγουν δίχως έλεος την έκφραση διαμαρτυρίας….

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51371&Itemid=56