Για τη σύλληψη Βαξεβάνη

Για τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του κοινωνικού  εγκλήματος που συντελείται εντός, εκτός και επι τα αυτά του κοινωνικού μας βίου, με τελευταία φωτοβολίδα κρότου-λάμψης τη δίωξη του δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη, τι να πούμε?!

 Όταν η Δικαιοσύνη στελεχώνεται με έγκριση και αξιολόγηση εκπορευόμενη από το υφιστάμενο νοσηρό πολιτικό σύστημα, με ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας στη διάθεση των όποιων, έντιμων λειτουργών της, τι κάνομε? Είναι πρόδηλο ότι πρέπει να μιλάμε πλέον για πράξεις ή παραλείψεις προσώπων, με τα ονοματεπώνυμά τους, γιατί μέσα στο χάος της «Δημοκρατίας» μας, οι θεσμοί καθεαυτοί, είναι οριστικά παράλυτοι.

Αλήθεια, όλα εκείνα τα κοράκια της δημοσιογραφίας που υπέκλεψαν τη λίστα Βαξεβάνη, δίνοντας την στην κυκλοφορία νωρίτερα, την ώρα που πήγαινε να τυπωθεί το έκτακτο τεύχος του περιοδικού κι ο καημένος ο δημοσιογράφος δικαίως κλαψούριζε, με λάθος επιχειρήματα, όλη εκείνη τη νύχτα για την οικονομική καταστροφή της έκτακτης έκδοσης του ΗΟΤ DOC, γιατί δεν έχουν συλληφθεί για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων?

Με συγχωρείτε που θα την αναφέρω ως “λίστα Βαξεβάνη” αλλά πώς μπορεί κανείς να είναι 100% βέβαιος -κι ο ίδιος ο δημοσιογράφος εν προκειμένω- ότι αυτή είναι πράγματι η διαλαλητή λίστα Λαγκάρντ κι όχι ένα φιλτραρισμένο τμήμα της ή μια διανθισμένη εκδοχή της? Αποκλείεται να έχει πέσει κι αυτός ο ίδιος θύμα εξαπάτησης?

 

Διότι εδώ, τουλάχιστον ένας, λευκός σαν λευκή περιστερά και συμπεριφορά γελωτοποιού της Τηλεδημοκρατίας μας, δημοσιογράφος, αρνείται ότι έχει τις καταθέσεις του στην Ελβετία και μας παραπέμπει στον Χρυσό Οδηγό!

Εγώ, πάντως, φρονώ ότι ο δημοσιογράφος έκανε τη δουλειά του. Άλλο ζήτημα αν η δουλειά αυτή θα ήταν περιττή, εφόσον διαβιούσαμε σε μια Δημοκρατία χωρίς εισαγωγικά, με στοιχειώδη δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

Δεν θα αναφερθώ στις επικοινωνιακές παλινωδίες των λήσταρχων και των «λίσταρχων» γιατί δεν τις γνωρίζω, αφού δεν τις παρακολουθώ. Αρέσκομαι σε άλλου είδους πορνογραφία.

Αν αυτό έχει πάντως κάποια σημασία, αν και συστηματικός αναγνώστης του HOT DOC από το παρθενικό του τεύχος, είχα ήδη αποφασίσει να μην αγοράσω αυτό το έκτακτο τεύχος, πριν ακόμα διαρρεύσουν τα στοιχεία στο διαδίκτυο. Θεωρώ ότι τα αρχεία των τραπεζών είναι στη θέση τους [Слава Богу] και χάρη στην Τρόικα Εξωτερικού, το τραπεζικό απόρρητο έχει αρθεί εδώ και πολλούς μήνες, όπως ασφαλώς όλοι γνωρίζομε, αλλά το ξεχνάμε. Απλά χρειάζεται δουλειά λίγων βδομάδων για να συγκεντρωθούν οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών και να συγκριθούν με τις φορολογικές δηλώσεις όλων μας. Τίποτα άλλο δε χρειάζεται για να ξεκινήσει ο έλεγχος του παρασιτισμού και της απάτης. Αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει!

http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/10/wagthedog_28.html