Στις 16.000 οι αιτήσεις για την προστασία πρώτης κατοικίας

Περισσότεροι από 16.000 δανειολήπτες υπέβαλαν αίτηση στις τράπεζες προκειμένου να ενταχθούν στο νόμο περί προστασίας της πρώτης κατοικίας. Αυτό προέκυψε κατά την τακτική μηνιαία συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη με το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Τον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά 8% οι εγκρίσεις δανείων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου Ανάπτυξης και από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε την ανάγκη να κινηθούν γρηγορότερα ορισμένες τράπεζες που έχουν μείνει πίσω στην παροχή ρευστότητας ενώ ο πρόεδρος της ΕΕΤ Γ. Ζανιάς τόνισε ότι η αγορά έχει τη δική της δυναμική και σημείωσε ότι τον Ιανουάριο παρατηρήθηκε σχετική βελτίωση.

 

Στην καταπολέμηση της απάτης στο σύνολο της οικονομικής ζωής της χώρας, σε όποιο επίπεδο πραγματοποιείται αυτή όπως και στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στο συνέδριο της Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Απάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (OLAF) στην Αθήνα. «Δεν θέλουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι οι κοινοτικοί πόροι αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία που διαθέτει η χώρα για να επιστρέψει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.