Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της FED και το ΑΕΠ των ΗΠΑ

Saxo Bank: Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της FED και το ΑΕΠ των ΗΠΑ

 

Αγορά συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητο 

Το USD παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σήμερα το πρωί, έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), σχετικά με τον πιθανό περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η ανακοίνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των ΗΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο αναμένεται μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Στις 05:00 GMT, το EUR παρέμενε αμετάβλητο σε σχέση με το USD, στο 1.3258, ενώ το GBP κατέγραφε απώλειες κατά  0.1% σε σχέση με το USD, στο 1.5227. Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.1% σε σχέση με το EUR, παρά την δυσμενή εικόνα του μεταποιητικού κλάδου της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο. Τέλος, το AUD υποχώρησε κατά 0.4% έναντι του USD, λόγω της έντονης φημολογίας για πιθανή μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) στο άμεσο μέλλον.

 

 

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανά κέρδη κατά το άνοιγμα

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 6 έως 7 μονάδες ανοδικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι BritishAmericanTobacco (BATS), Diageo (DGE), Centrica (CNA),TullowOil (TLW), FirstQuantumMinerals (FQM), TaylorWimpey (TW/), SmurfitKappaGroup (SKG), Rightmove (RMV), Segro (SGRO) και Millennium & CopthorneHotels (MLC) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους FinancialTimes, η RoyalBankofScotlandGroup (RBS) μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει GBP 4.4 δις. σε πρόστιμα, σχετικά με τις κατηγορίες παραπληροφόρησης των επενδυτών κατά την έκδοση δικαιωμάτων που πραγματοποίησε το 2008. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η SchneiderElectricSA μπορεί να προχωρήσει στην εξαγορά της Invensys (ISYS), με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα GBP 3.3 δις.

 

Ασία: Ανάμικτες τάσεις για τα Ασιατικά χρηματιστήρια 

Οι Ασιατικές αγορές παρουσιάζουν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι TokyoElectricPowerCompany (9501), ToyotaMotor (7203) και JapanTobacco (2914), ήταν από τις μετοχές που υποχώρησαν κατά την πρωινή συνεδρίαση, ενώ τα βελτιωμένα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου οδήγησαν την SoftBankCorporation (9984) σε άνοδο. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες κατά 0.6%, στις  13,782.7 μονάδες. 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, στην Κίνα η ChinaLifeInsurance (601628), στο Χόνγκ Κόνγκ η HuanengPowerInternational (902) καθώς και στη Νότια Κορέα η STXOffshore & Shipbuilding (067250) ήταν από τις μετοχές που ξεχώρισαν και έκλεισαν την πρωινή συνεδρίαση με κέρδη.

 

Μετοχές στις ΗΠΑ: Νέα άνοδος για τα ΣΜΕ 

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.4 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το ΑΕΠ, το δείκτη απασχόλησης ADP, την ατομική κατανάλωση, το μεταποιητικό δείκτη PMI της ChicagoFed καθώς και την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) για την πορεία των επιτοκίων.  Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι ComcastCorporation (CMCSA), MasterCard (MA), Metlife (MET),SouthernCompany (SO) και Phillips 66 (PSX). Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Amgen (AMGN), RiverbedTechnology (RVBD), JiveSoftware (JIVE) και GenworthFinancial (GNW) υποχώρησαν κατά 2%, 15.5%, 15.9% και 4.9%, ενώ τα πολύ καλά αποτελέσματα οδήγησαν τις QuestcorPharmaceuticals (QCOR), SymantecCorporation (SYMC), TakeTwoInteractiveSoftware (TTWO) και CubistPharmaceuticals (CBST) σε άνοδο κατά 14.6%, 3.7%, 1.2% και 5.7%, αντίστοιχα.  

Στη κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, με τις PitneyBowes (PBI), GoodyearTire & Rubber (GT) και EastmanChemicalCompany (EMN) να ενισχύονται κατά 12.8%, 8.9% και 6.3%, ενώ στον αντίποδα οι MosaicCompany (MOS), Coach (COH), UnitedStatesSteel (X) και Xylem (XYL) υποχώρησαν κατά 17.3%, 7.9%, 6.7% και 10.3%, αντίστοιχα.

 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται αμετάβλητες κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Ο δείκτης DAX αναμένεται από 1 έως 2 μονάδες πτωτικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται έως 1 μονάδα πτωτικός κατά το σημερινό άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή Ευρωζώνης και Ιταλίας, το δείκτη απασχόλησης Ευρωζώνης, Ιταλίας και Γερμανίας, τις λιανικές πωλήσεις Γερμανίας, Ισπανίας και Ελλάδας, την κατανάλωση της Γαλλίας, καθώς και τον προπορευόμενο δείκτη του ινστιτούτου KOF για την Ελβετία. Μέσα στην ημέρα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι AnheuserBuschInbevSA (ABI), VolkswagenAG (VOW3), BayerAG (BAYN), BNPParibasSA (BNP), EuropeanAeronauticDefenceandSpaceCompanyNV (EAD), SchneiderElectricSA (SU), EndesaSA (ELE) και HeidelbergCementAG (HEI). Στα προκαταρτικά της αποτελέσματα, η VolkswagenAG (VOW3) ανακοινώσε μειωμένη κερδοφορία για το πρώτο εξάμηνο, ενώ στην πρόβλεψη για τα αποτελέσματα του έτους, η κερδοφορία θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα. Η FiatSpA (F) προετοιμάζει τη δημόσια εγγραφή για την θυγατρική της, Chrysler, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εξασφαλίσεις της Γαλλικής κυβέρνησης, ύψους EUR 7 δις. για τα ομόλογα της PeugeotSA (UG). Τέλος, η IVGImmobilienAG (IVG) επισήμανε ότι δεν κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της, για μετατροπή μέρους του ομολογιακού χρέους σε αξιόγραφα.

 

Μακροοικονομική ενημέρωση

Το καταναλωτικό κλίμα στην Αγγλία βελτιώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK για την Αγγλία ανήλθε στο επίπεδο -16.0 για τον Ιούλιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών και συγκρινόμενος με το επίπεδο -21.0 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας περιορίζεται: Ο μεταποιητικός δείκτης PMI των Nomura/JMMA για την Ιαπωνία υποχώρησε στο 50.7 για τον Ιούλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 52.3 του προηγούμενου μήνα.

Τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία αυξάνονται: Για τον Ιούνιο, τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 0.1%, συγκρινόμενα με μια μείωση κατά 0.1% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνηςANZ  για τη Νέα Ζηλανδία ανήλθε στο 52.8 τον Ιούλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 50.1 του προηγούμενου μήνα.