Στο επίκεντρο ο γερμανικός δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW

Αγορά Συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται ως επί το πλείστον αμετάβλητο

Το Ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα πρωί αμετάβλητο έναντι των περισσότερων από τα κυριότερα νομίσματα.

Οι επενδυτές θα έχουν μερικώς την προσοχή τους στον δείκτη ZEW για το οικονομικό κλίμα σε Γερμανία και Ευρωζώνη που αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση για το Νοέμβριο.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ομιλίες από σημαντικούς φορείς χάραξης της οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), Ben Bernanke, θα είναι υπό στενή παρακολούθηση καθώς μπορεί να δώσουν την κατεύθυνση για έναν πιθανό περιορισμό της ποσοτικής χαλάρωσης 3 (QE3) στο εγγύς μέλλον, ιδιαίτερα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed Νέας Υόρκης, William Dudley, που παρουσιάστηκε πιο σίγουρος για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ.

Στις 06:00 GMT, το Ευρώ (EUR) διαπραγματεύεται επίπεδα έναντι του δολαρίου USD στα 1,3509 δολάρια, ενώ διαπραγματεύεται 0,1% υψηλότερα έναντι της λίρας Αγγλίας GBP, διαπραγματευόμενο στις 0.8390 λίρες.

Το Δολάριο Αυστραλίας (AUD) έχει προσθέσει 0,1% έναντι του δολαρίου USD. Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης χάραξης νομισματικής πολιτικής της Reserve Bank της Αυστραλίας έχουν αποκαλύψει ότι οι υπεύθυνοι της πολιτικής είναι ανοικτοί σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, εάν αυτό απαιτηθεί.

Το Γιεν (JPY) έχει αυξηθεί 0,1% έναντι του Δολαρίου και του Ευρώ.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα

 
Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανό να ανοίξει 27 μονάδες στο κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σημαντικοί οικονομικοί δείκτες προς ανακοίνωση σήμερα.

Οι εταιρείες EasyJet Plc (EZJ), Halma Plc (HLMA) , Intermediate Capital Group (ICP), Homeserve (HSV) , Enterprise Inns (ETI) και Big Yellow Group (BYG) έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με καταχώρηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (Securities and Exchange Commission), η Rio Tinto (RIO), έχει πουλήσει περίπου 19,3 εκατ. μετοχές στην εταιρεία κατασκευής προϊόντων αλουμινίου, Constellium NV, για περίπου 330,0 εκατ. δολάρια.

Η Rio Tinto (RIO) έχει δηλώσει ότι περίπου 80 εργαζόμενοι έχουν εκκενώσει το ορυχείο βωξίτη της στη Weipa Queensland’s western Cape York, μετά από περιστατικό διαρροής αερίου.

Ασία: Διαπραγματεύσεις σε μικτά πρόσημα

Οι ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται χωρίς σταθερό πρόσημο, σήμερα το πρωί.

Στην Ιαπωνία, η Komatsu Limited (6301) υποχώρησε έπειτα από την υποβάθμιση της μετοχής από «Αγορά» σε «Διακράτηση». Η Fuji Heavy Industries (7270) κατέγραψε απώλειες, καθώς το εργοστάσιό της στις ΗΠΑ υπέστη ζημιές λόγω τυφώνα.

Στον αντίποδα, η Olympus Corporation (7733) ενισχύθηκε εν μέσω αναφορών ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη Sony (6758) για την παραγωγή εξαρτημάτων φωτογραφικών μηχανών. Επιπλέον, αναφορές στα μέσα ενημέρωσης υπέδειξαν ότι η πρώτη θα αυξήσει την παραγωγή ενδοσκοπίων κατά 30%.

Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0.3%, διαπραγματευόμενος στις 15.124,1 μονάδες.

Στην Κίνα, η CSR Corporation (601766) κατέγραψε κέρδη, καθώς κέρδισε συμβόλαιο προμήθειας του υπόγειου σιδηροδρόμου της Guangzhou. Παρόλα αυτά, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, Haitong Securities (600837) και China Minsheng Banking Corporation (600016) κατέγραψαν απώλειες.

Στο Χονγκ Κονγκ, η CLP Holdings (2) ενισχύθηκε, έπειτα από τη συμφωνία της εταιρείας για την απόκτηση μεριδίου σε δύο μονάδες παραγωγής της Exxon Mobil με αντίτιμο HKD 14 δις. Η GOME Electrical Appliance (493) ενισχύθηκε, έπειτα από την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων τρίτου τριμήνου. Στη Νότια Κορέα, οι Samsung Heavy Industries (010140) και LG Chem (051910) κατέγραψαν άνοδο.
Μετοχές ΗΠΑ: Ενισχύονται τα Συμβόλαια

Στις 06:00 GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με κέρδη 1.6 μονάδων. Ο δείκτης Redbook είναι ο βασικός οικονομικός δείκτης που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

Οι Home Depot (HD), Medtronic (MDT), TJX Companies (TJX), Best Buy (BBY) και Campbell Soup (CPB) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαπραγματεύσεων εκτός κανονικής συνεδρίας, η Salesforce.com (CRM) υποχώρησε 0.9%, έπειτα από την ανακοίνωση οριακά χαμηλότερου του αναμενομένου προβλεπόμενο κέρδος τετάρτου τριμήνου. Η εταιρεία ανακοίνωση στρατηγική συνεργασία σχετικά με το cloud computing με τη Hewlett-Packard (HPQ). Η Urban Outfitters (URBN) υποχώρησε 2,9%, έπειτα από την ανακοίνωση επιφυλακτικής πρόβλεψης τετάρτου τριμήνου. Παρόλα αυτά, ανακοίνωσε ενθαρρυντικά κέρδη τρίτου τριμήνου. Στον αντίποδα, η Brocade Communications Systems (BRCD) ενισχύθηκε 5.3%, καθώς τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η Amarin ADS (AMRN) σημείωσε άνοδο 5.2%, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος, Joseph Zakrzewski, απεκάλυψε την αγορά 50,777 μετοχών της εταιρείας.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,4% κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, έπειτα από επιφυλακτικά σχόλια του Carl Icahn, ενός ακτιβιστή επενδυτή, σχετικά με την αγορά μετοχών. Οι CONSOL Energy (CNX), NVIDIA Corporation (NVDA) και Microsoft (MSFT) υποχώρησαν 4%, 2,4% και 1,7%, αντιστοίχως, έπειτα από υποβαθμίσεις των μετοχών από ειδικούς διαπραγματευτές. Η Safeway (SWY) υποχώρησε 4,3%, καθώς ένας ειδικός διαπραγματευτής ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με αξιολόγηση “Neutral”. Στον αντίποδα, η Boeing (BA) ενισχύθηκε 1.7%, καθώς ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει παραγγελίες ύψους USD 100.0 δις για το νέο αεροσκάφος 777X, συμπεριλαμβανομένης μίας παραγγελίας USD 76 δις για 150 αεροσκάφη από την αεροπορική εταιρεία Emirates, κατά τη διάρκεια του Dubai Air Show, το Σαββατοκύριακο. Η AbbVie (ABBV) κατέγραψε κέρδη 0.9%, καθώς υπέδειξε ότι η πειραματική θεραπεία της για την Ηπατίτιδα Γ, παρουσίασε θετικά αποτελέσματα σε δοκιμή προχωρημένου σταδίου.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται αδύναμες στο άνοιγμα

Source: Bloomberg

Ο DAX και ο CAC αναμένονται να ανοίξουν 24 και 12 μονάδες πτωτικά, ο καθένας αντίστοιχα.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος της ευρωζώνης και της Γερμανίας ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης της Γερμανίας, ο δείκτης κατασκευών της ευρωζώνης και οι εγγραφές καινούργιων αυτοκινήτων των ΕΕ 27, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιταλίας και το ελληνικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Η Sixt SE (SIX2) και η Stroeer Media AG (SAX) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των εταιρικών τους αποτελεσμάτων σήμερα .
Στη Les Echos, μια γαλλική καθημερινή εφημερίδα, δημοσιεύθηκε ότι οι GDF Suez (GSZ), Total SA (FP) και η Hellman & Friedman, σχεδιάζουν δημόσια πρόταση το Φεβρουάριο, της Gaztransport & Technigaz,  που κατέχουν από κοινού.

Η Swiss Re AG (SREN) ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά του 11% του ασφαλιστικού ομίλου στην Βραζιλία, Sul America SA, από τη ING Groep NV (INGA) με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Βραζιλία.

Το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοι της Nokia Oyj (NOK1V) είναι πιθανό να εγκρίνουν τη πώληση της μονάδας κινητής τηλεφωνίας στη Microsoft Corporation σήμερα.

Η Spirit AeroSystems δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή της μονάδα  υπέγραψε μία πολυετή συμφωνία συνεργασίας με τη Lufthansa Technik AG, θυγατρική της Deutsche Lufthansa (LHA).

Μακροοικονομική ενημέρωση
Ώρα να αρχίσει σταδιακή μείωση της ποσοτικής χαλάρωση, λέει ο Charles Plosser της Fed
Ο πρόεδρος της Fed στην Φιλαδέλφεια, ανέφερε ότι η οικονομία των Η.Π.Α. έδειξε αρκετές ενδείξεις ανάκαμψης , συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχεία για θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, για να αρχίσει την περάτωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στην Κίνα αυξάνονται λιγότερο από το αναμενόμενο
Σε ετήσια βάση, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα προχώρησαν 1,2% τον Οκτώβριο, κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς και από την αύξηση του 4.9% που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο.
Η Κεντρική Τράπεζα είναι ανοικτή σε περαιτέρω μειώσεις στα επιτόκια, σύμφωνα με την RBA
Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA) για την νομισματική πολιτική αποκαλύπτουν το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας να πιστεύουν ότι η Αυστραλιανή οικονομία συνεχίζει να μην κινείται στο επιθυμητό επίπεδο και το Αυστραλιανό Δολάριο να παραμένει σε “απαράδεκτα υψηλά” επίπεδα. Ωστόσο, οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι η προηγούμενη μείωση στα επιτόκια λειτούργησε και υποστήριξε την οικονομική δραστηριότητα.

 Saxo Bank