Στο επίκεντρο οι non-farm μισθοδοσίες στις ΗΠΑ

Αγορά Συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται ισχυρότερα


Source: Bloomberg

Το USD διαπραγματεύεται σε σταθερά επίπεδα έναντι των βασικότερων νομισμάτων.Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα την έκθεση για τις non-farm μισθοδοσίες στις ΗΠΑ με στοιχεία τα οποία είναι πιθανόν να ρίξουν φως στις προοπτικές του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στο άμεσο μέλλον. Οι αγορές αναμένουν επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των θέσεων εργασίας με το ποσοστό ανεργίας όμως να παραμένει στα σημερινά επίπεδα. 

Στις 05:00 GMT, το GBP και το EUR υποχώρησαν κατά 0.3 και 0.1 τοις εκατό έναντι του USD στα USD 1.6122 και USD 1.3667, αντίστοιχα.

Το JPY υποχώρησε κατά 0.2 τοις εκατό έναντι του USD ενώ διαπραγματεύεται στα ίδια επίπεδα έναντι του EUR.

Το AUD υποχώρησε κατά 0.1 τοις εκατό έναντι του USD ενώ το CAD διαπραγματεύεται αμετάβλητο έναντι του USD.Μετοχές Αγγλίας: Αναμένεται να ανοίξουν οριακά χαμηλότερα


Source: Bloomberg

Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει κατά 2 με 3 μονάδες στο κόκκινο. 

Στοιχεία που αφορούν τον δημόσιο τομέα της χώρας (Public Sector Net Borrowing και Public Sector Net Cash Requirement) είναι και τα βασικά που αναμένουμε για σήμερα. 

Οι ARM Holdings (ARM), Whitbread (WTB), Spirit Pub Company (SPRT), Development Securities (DSC), BP Marsh and Partners (BPM) και Epistem Holdings (WHP) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα. 

Η Shell Trading Risk Management, η μονάδα στο Χιούστον της Royal Dutch Shell (RDSA), υπέβαλλε αίτηση με σκοπό να γίνει διαπραγματευτής παραγώγων. 

Η BHP Billiton (BLT) αύξησε τον στόχο παραγωγής της στο τομέα του σιδηρομεταλλεύματος για το 2014, επωφελούμενη της καλύτερης αξιοποίηση των συστημάτων παραγωγής στην περιοχή Pilbara της Δυτικής Αυστραλίας.
Αγορά Ασίας: Διαπραγματεύεται με ανάμικτες τάσεις


Source: Bloomberg

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονταν με ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί.

Στην Ιαπωνία, η Asahi Kasei Corporation (3407) ενισχύθηκε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει αύξηση των λειτουργικών της κερδών για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Μετοχές του εξαγωγικού τομέα της χώρας όπως οι Nikon Corporation (7731),Toyota Motor (7203) και Sony (6758) σημείωσαν κέρδη. 

Από την άλλη μεριά, η Seven & I Holdings (3382) υποχώρησε μετά την ανακοίνωση για μείωση των πωλήσεων στα καταστήματα της τον Σεπτέμβριο.

Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0.2 τοις εκατό στις 14,723.7 μονάδες. 

Στην Κίνα, μετοχές του τομέα των ακινήτων όπως οι Poly Real Estate Group (600048) και Gemdale Corporation (600383) διαπραγματεύονται χαμηλότερα. Από την άλλη μεριά, οι Tianjin Songjiang (600225), Tianjin Marine Shipping (900938) και Tianjin Port (600717) ενισχύθηκαν εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Tianjin Binhai New Area είναι “πολύ πιθανόν” να λάβει έγκριση για δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου.

Στο Χονγκ Κονγκ, η China Mobile (941) υποχώρησε μετά και την ανακοίνωση της για χαμηλότερα από το αναμενόμενο καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο.

Στην Ν.Κορέα, η Shinhan Financial Group (055550) υποχώρησε μετά την απόφαση της BNP Paribas να προχωρήσει σε πώληση 4.8 εκ. μετοχών της εταιρείας. Ωστόσο, η Samsung Card (029780) ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για αύξηση των λειτουργικών της κερδών για το τρίτο τρίμηνο.


Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται χαμηλότερα


Source: Bloomberg

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύεται κατά 1.4 μονάδες χαμηλότερα. 

Στοιχεία που αφορούν της non-farm μισθοδοσίες, τα ποσοστά ανεργίας, τις αποδοχές (Average Hourly Earnings), την μεταποίηση (Richmond Federal Reserve’s (Fed) Manufacturing Index), την οικονομική δραστηριότητα (Chicago Fed National Activity Index) και τις κατασκευές (Construction Spending) είναι κάποια από τα βασικά που αναμένουμε για σήμερα.

Οι United Technologies (UTX), Amgen (AMGN), E. I. du Pont de Nemours and Company (DD), EMC Corporation (EMC), Lockheed Martin (LMT) και Kimberly-Clark (KMB) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Στην χθεσινή διαπραγμάτευση η Apple (AAPL) ενισχύθηκε κατά 2.5 τοις εκατό ενώ η First Solar (FSLR) κατά 7.8 τοις εκατό. Μετά την απόφαση της για πώληση 600 και την μίσθωση 9.100 ασύρματων πύργων στην Crown Castle International (CCI), η AT&T (T) ενισχύθηκε κατά 1.8 τοις εκατό. Θετικά έκλεισε η διαπραγμάτευση και για την Hasbro (HAS) η οποία ενισχύθηκε κατά 5.3 τοις εκατό ύστερα και από τα θετικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Από την άλλη μεριά, η McDonald’s (MCD) υποχώρησε κατά 0.6 τοις εκατό ενώ και οι J. C. Penney (JCP) και Goodyear Tire & Rubber (GT) υποχώρησαν κατά 8.3 και 6.7 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε σχεδόν στα ίδια επίπεδα κατά την διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης. 

Μετοχές Ευρώπης: Πιθανόν να ανοίξουν οριακά στο κόκκινο 


Source: Bloomberg

Οι δείκτες DAX και CAC είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν 5 με 7 μονάδες σε αρνητικό έδαφος, ο καθένας. 

Το Εμπορικό Ισοζύγιο για την Ελβετία είναι και το βασικό μέγεθος που αναμένουμε σήμερα.

Οι Novartis AG (NOVN), Swedbank AB (SWEDA), Koninklijke KPN NV (KPN), STMicroelectronics NV (STM), Enagas SA (ENG), Tele2 AB (TEL2B) και Orion Oyj (ORNBV) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Η Siemens AG (SIE) κέρδισε αγωγή που είχε κατατεθεί εναντίον της από πρώην υπάλληλο της εταιρείας στην μονάδα της στην Κίνα, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατηγόρησε την εταιρεία ότι τον απομάκρυνε από την θέση του ύστερα από στοιχεία που έφερε στην επιφάνεια για δωροδοκίες σε νοσοκομεία. 

Το Reuters ανέφερε ότι η Daimler AG (DAI) είναι πιθανόν να ανακοινώσει διετές επενδυτικό πρόγραμμα παραγωγής οχημάτων στην Βραζιλία στις 27 Οκτωβρίου του 2013, μετά το συμβόλαιο που κέρδισε για την κατασκευή περίπου 2.884 φορτηγών από το Υπουργείο Γεωργίας της Βραζιλίας.

Μακροοικονομική ενημέρωση

Βελτίωση της οικονομικής εμπιστοσύνης στην Κίνα 
Ο κορυφαίος οικονομικό δείκτης του Conference Board για την Κίνα ενισχύθηκε σε μια μέτρηση των 271.8 μονάδων τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με μέτρηση 269.4 μονάδων που καταγράφηκε τον περασμένο μήνα. 

Αύξηση στις τιμές κατοικιών στην Κίνα
Σε ετήσια βάση, η μέση τιμή νέων κατοικιών στην Κίνα, σύμφωνα με την καταγραφεί που έκανε η Κινεζική κυβέρνηση, ενισχύθηκε σε 69 από 70 μεγάλες πόλεις τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με παρόμοια αύξηση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank AS Hellas | 4 Vasilissis Sofias Avenue | 106 74 Athens Greece