Στο επίκεντρο το ΑΕΠ των ΗΠΑ και οι αποφάσεις της ECB και της BoE για τα επιτόκια

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος : To Ευρώ διαπραγματεύεται ως επί το πλείστον επίπεδα 

Το ευρώ διαπραγματεύεται αμετάβλητα έναντι των περισσότερων μεγάλων νομισμάτων σήμερα το πρωί , καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση της συνάντησης για τη νομισματική πολιτική  της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας. Τα γερμανικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή σήμερα είναι πιθανό να παρουσιάσουν μια ετήσια αύξηση το Σεπτέμβριο . Επιπλέον , μια απόκλιση στα μακροοικονομικά στις ΗΠΑ , όπως στην πρώτη εκτίμηση του τρίτου τριμήνου του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και ΣΤΙς Αιτήσεις Επιδομάτων ανεργίας  που αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας  θα είναι αντικείμενο παρατήρησης για την περαιτέρω κατεύθυνση . Στις 06:00 GMT , το ευρώ έχει αυξηθεί 0,1 τοις εκατό έναντι του USD , διαπραγματευόμενο στα 1,3526 δολάρια ενώ διαπραγματεύεται σχεδόν επίπεδα έναντι της GBP στο 0.8410.

Το αυστραλιανό δολάριο έχει αποδυναμωθεί 0,5 τοις εκατό έναντι του USD μετά από στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα και έδειξαν ότι οι Αυστραλοί εργοδότες πρόσθεσαν  λιγότερες θέσεις εργασίας από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο.

Μετοχές Η.Β. : Αναμένεται να ανοίξουν σε αρνητικό έδαφοςΟ δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με οκτώ έως εννέα μονάδες χαμηλότερα .
Ο Lloyds Employment Confidence  για την απασχόληση είναι ο βασικός οικονομικός δείκτης που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα . Επιπλέον , οι αγορές θα κοιτάνε προσεκτικά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας που αναμένεται αργότερα σήμερα .

Ασία : Διαπραγμάτευση επί το πλείστον αδύναμη


Οι ασιατικές αγορές κινούνται ως επί το πλείστον χαμηλότερα σήμερα το πρωί πριν  από τη συνάντηση για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και τα οικονομικά δεδομένα της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, αργότερα σήμερα .
Μετοχές ΗΠΑ: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά 


Στις 06:00 GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με απώλειες 1,8 μονάδων. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, οι Νέες και Υφιστάμενες Αιτήσεις για Επίδομα Ανεργίας, η Προσωπική Κατανάλωση, η Προσωπική Καταναλωτική Δαπάνη και η Πιστωτική Μεταβολή είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι Walt Disney (DIS), priceline.com (PCLN), Apache Corporation (APA), Rockwell Automation (ROK), Scripps Networks Interactive (SNI), AES Corporation (AES) και Monster Beverage (MNST) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους αργότερα εντός της ημέρας. Η QUALCOMM (QCOM) υποχώρησε 4%, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων εκτός της χθεσινής, κανονικής συνεδρίας, καθώς τα κέρδη τετάρτου τριμήνου υπολείπονταν των εκτιμήσεων της αγοράς. Η Whole Foods Market (WFM) κατέγραψε σημαντικές απώλειες, 9,2%, έπειτα από την ανακοίνωση απογοητευτικών πωλήσεων τετάρτου τριμήνου και την αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για την ανάπτυξη των πωλήσεων και των κερδών του 2014. Η Activision Blizzard (ATVI) υποχώρησε 2,4%, έπειτα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων εσόδων και προσαρμοσμένων κερδών τετάρτου τριμήνου. Στον αντίποδα, η Prudential Financial (PRU) ενισχύθηκε 0,8%, έπειτα από την ανακοίνωση κέρδους για το τρίτο τρίμηνο. Η American Eagle Outfitters (AEO) κατέγραψε κέρδη 12,3%, έπειτα από την αναθεώρηση προς τα πάνω της εκτίμησης κερδών τρίτου τριμήνου, βασιζόμενη στα αυξημένα έσοδα του ίδιου τριμήνου. Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, ώθησαν τις Tempur Sealy International (TPX) και Transocean (RIG) σε κέρδη 14,9% και 2,8% αντιστοίχως. Χθες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,4%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας.
Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα


Ο DAX και ο CAC είναι πιθανό να ανοίξουν από 8 έως 18 μονάδες και 4 μονάδες στο κόκκινο, αντίστοιχα.

Ο Γερμανικός και Ισπανικός δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής, ο Ελβετικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης SECO, ο δείκτης UBS Real Estate Index για την υπερθέρμανση των τιμών των ακινήτων (Bubble Index) και το ύψος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας (Ελβετία), καθώς και το Ποσοστό της Ανεργίας στην Πορτογαλία είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Επιπλέον, οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχής τους στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το βασικό επιτόκιο της Ευρωζώνης (key rate) που αναμένεται αργότερα σήμερα.

Οι εταιρείες Siemens AG (SIE) , Deutsche Telekom AG (DTE) , Enel SpA (ENEL), Munich Re AG (MUV2), Continental AG (CON), Assicurazioni Generali SpA (G) και Repsol SA (RE) αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους σήμερα.

Το Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης διέταξε την Deutsche Bank AG (DBK) να πληρώσει περίπου 365,474 ευρώ, για απώλεια μισθών, σε τέσσερις πρώην υπαλλήλους της από το τμήμα διαπραγμάτευσης επιτοκίων, καθώς είχαν απολυθεί μετά από εσωτερική ερεύνα που πραγματοποιήθηκε και η οποία σχετίζονταν με τις πράξεις χειραγώγησης των επιτοκίων LIBOR, το Φεβρουάριο του 2013.  Η Societe Generale SA (GLE) ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενομένων κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.
Μακροοικονομική ενημέρωση
Η Pianalto της Fed ελπίζει στην οικονομική ανάκαμψη  
Η Sandra Pianalto, η πρόεδρος της Cleveland Federal Reserve (Fed), δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα επιταχυνθεί η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ώστε να κερδίσει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη για να ξεκινήσει τη μείωση του μηνιαίου προγράμματος επαναγοράς ομολόγων. Επιπλέον, επανέλαβε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η Fed των ΗΠΑ έχει περιορισμένη εμπειρία στις αγορές περιουσιακών στοιχείων, ιδίως σε αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης της Ιαπωνίας αυξάνεται περισσότερο από ότι αναμενόταν  
Ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης της Ιαπωνίας έφτασε στις 109.5 μονάδες το Σεπτέμβριο, ανώτερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς , ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε φτάσει τις 106.8 μονάδες.

Ο δείκτης ανεργίας της Αυστραλίας παραμένει αμετάβλητος 
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, ο δείκτης ανεργίας στην Αυστραλία παρέμεινε αμετάβλητος στο 5.7% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς και σε σύγκριση με το ποσοστό του προηγούμενου μήνα.

Αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Αυστραλία
Ο δείκτης κατασκευών στην Αυστραλία έφτασε στις 54.4 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε φτάσει στις  47.6 μονάδες.