Οι Συμπληγάδες, οι Στυμφαλίδες, η Σκύλλα η Χάρυβδη και η Κόπρος του Αυγεία

Πως η αρχαία μυθολογία επαναλαμβάνεται σήμερα; Πως θα έσωζαν οι Αρχαίοι Ελληνες μια παρτίδα που μοιάζει κυριολεκτικά χαμένη;

 

Γιώργος Αδαλής

Για την Ελλάδα, η ιστορία επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα! Στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, όποτε οι πολιτικοί ηγέτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, η χώρα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση! Τούτη τη φορά οι ηγέτες δεν είναι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά κάτι πολύ χειρότερο!

Το πλοίο που λέγεται Ελλάς, πρέπει να περάσει ξανά από τις Συμπληγάδες πέτρες! Κι αν υποθέσουμε ότι κατά την αρχαιότητα αυτές αποτελούσαν το σημερινό Γιβραλτάρ, τότε ο μύθος επαναλαμβάνεται, με την Ελλάδα να πρέπει να περάσει αλώβητη από το «Ισπανικό χάος» που έχει καταφθάσει ήδη στις αγορές, και λαβωμένη όπως είναι, να περάσει ανάμεσα από τις «Στυμφαλίδες», τα όρνεα που κρατούν το στενό πέρασμα της Γηραιάς Ηπείρου, υπό την κατοχή τους!

Πως αλήθεια να ξεφύγει η Ελλάδα, από δύσκολες κακοτοπιές όπως οι Συμπληγάδες πέτρες;

Αυτή τη φορά, η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, φαίνεται να αναβιώνει και όλα τα αηδιαστικά τέρατα που κυνηγούσαν τους ήρωες της Αρχαιότητας, φαίνεται ότι έχουν αναβιώσει, και μάλιστα ταυτόχρονα την περίοδο 2010-2012!

Οι Στυμφαλίδες όρνιθες, έχουν σκεπάσει όχι απλά τον ουρανό της Στυμφαλίας, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, μιας και τραπεζικοί κολοσσοί τύπου «neugerger nerman» και «blackrock», έχουν συνεργαστεί με πάλαι ποτέ ανταγωνιστές τους όπως η «goldman sachs «και ως άλλα αρχαία σαρκοφάγα όρνεα, υλοποιούν την τελευταία φάση του σχεδίου τους, που είναι η βορά του νεοελληνικού φιλέτου! Μόνο που το φιλέτο όπως καταλάβατε αυτή τη φορά, είναι … οικονομικό φιλέτο!

Οι σύγχρονες Στυμφαλίδες, δεν θα μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό, αν δεν είχαν υπό τον έλεγχό τους δύο αποκρουστικά στην όψη, και εξίσου σαρκοφάγα τέρατα, πολύ μεγαλύτερα σε όγκο, αλλά υπό τον πλήρη έλεγχό τους!

Το πρώτο είναι η «Σκύλλα»! Μια γυναίκα – τέρας από την Ανατολική Γερμανία που ακούει στο όνομα Μέρκελ, που σκοπό έχει να εξοντώσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων, να τους πιει το αίμα και να καταστήσει πειθήνια όργανά της, όσους Ελληνες αντιστέκονται στην Pax-Germania!

Το δεύτερο είναι η «Χάρυβδη»!! Ένα ακόμη πιο βάρβαρο τέρας, με απάνθρωπα συναισθήματα, μνησίκακο , που βγάζει χολή όταν ακούει Ελληνες και συμπαθεί μόνο τα παιδάκια της Νιγηρίας, και ετοιμάζεται να καταβροχθίσει εκτός της δημόσιας περιουσίας που ήδη την έχει κατασπαράξει η Σκύλλα, και την ιδιωτική! Η σύγχρονη «Χάρυβδη» λόγω της συμπάθειάς της στη «Μαύρη Ηπειρο», υποβάλει τον εαυτό της σε διαρκή … σολάριουμ, προφανώς για να τους μοιάσει στο δέρμα! Και το όνομα της σύγχρονης Χάρυβδης αρχίζει και σήμερα από «Χ» ! Χριστίνα λέγεται …

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη για τους Ελληνες, γιατί τούτη τη φορά, εκτός της συνδυασμένης επίθεσης των Στυμφαλίδων, της Σκύλας και της Χάρυβδης, βρίσκεται σε συμπληγάδες, γιατί από την ιστορία λείπει ο ήρωας που θα τα βάλει με τα τέρατα! Ηδη, η κοπριά που έχει συσσωρευτεί εντός της χώρας, δεν επιτρέπει σε κάποιον να αναλάβει πρωτοβουλία για να καθαρίσει αυτό που κάποτε καθάρισε με δυναμικό τρόπο ο Ηρακλής! Τον κόπρο του Αυγεία!

Διότι σήμερα, ακόμη κι αν επέστρεφε ο Ηρακλής από τον Ολύμπιο θρόνο του, δεν θα μπορούσε να καθαρίσει την «πράσινη» και την «γαλάζια» κοπριά, που αφού κατάφεραν και υποδούλωσαν τη χώρα στα τέρατα, θέλουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, προσποιούμενοι τους σωτήρες!

Για τον λόγο αυτό, οι δημιουργοί της κοπριάς, οι κοπρίτες, επιστράτευσαν ακόμη και τις Σειρήνες, που με τα τραγούδια τους, κάνουν τους Ελληνες να μην μπορούν να δουν την πραγματικότητα και στη θέση της να βλέπουν μια εικονική πραγματικότητα, με την γνωστή μέθοδο της πλύσης εγκεφάλου. Τις Σειρήνες σήμερα, οι σύγχρονοι Ελληνες τις ονομάζουν, εκδότες ή καναλάρχες!

Οι Σειρήνες λοιπόν σε συνδυασμό με το μέγεθος της κοπριάς που έχει κουρνιάσει στη χώρα, απαιτούν όχι έναν αλλά εκατό Ηρακλήδες για να καθαρίσουν τον σύγχρονο κόπρο του Αυγεία!!!!

Οι Στυμφαλίδες, οι Σειρήνες , η Σκύλα και η Χάριβρη όμως, δεν φαίνεται να γνωρίζουν καλά την ιστορία των Ελλήνων και ιδιαίτερα την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία!

Σήμερα αισθάνονται σίγουροι άπαντες στην Ευρώπη, ότι έχουν σταυρώσει την Ελλάδα, και με αυτή την συνδυασμένη επίθεση των τεράτων που επανεμφανίστηκαν όλα μαζί μέσα σε μια δεκαετία, είναι βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα «πέσει»! Ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες δεν σώζονται με τίποτα αυτή τη φορά!

Τι κρίμα!!!

Κανείς δεν βρέθηκε να τους πει, ότι πάντοτε, όταν εμείς οι Ελληνες δεν είχαμε καμία απολύτως λύση, τότε στο τέλος της παράστασης, εμφανίζαμε πάντοτε τον … «από μηχανής Θεό»!!!!

Κι αυτός διόρθωνε τα πάντα κι έσωζε την Ελλάδα και τους Ελληνες!!!

Κι ο «από μηχανής θεός» των σύγχρονων Ελλήνων, έρχεται ! Η τουλάχιστον είναι πολύ κοντά ο ερχομός τους!

Κι όποιος κατάλαβε … κατάλαβε!!!
aegeantimes.gr