Τα μαγειρεία της Δεξιάς

Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει ξεκινήσει μια μεγάλη παρασκηνιακή συζήτηση. Κεντρικό θέμα είναι το που οδηγείται η Νέα Δημοκρατία με τη σημερινή φυσιογνωμία της και κυρίως αν μπορεί να υπάρξει ένα νέα αντιμνημονιακό κόμμα που θα εκφράζει τη Δεξιά της Δεξιάς και τους ψηφοφόρους που είχαν βρει πολιτική στέγη στη Χρυσή Αυγή.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, επιμένουν όπως είναι αυτονόητο, ότι η ΝΔ είναι ο βασικός εκφραστής όλων αυτών των ψηφοφόρων και ότι αποτελεί τον πυλώνα της δεξιάς παράταξης.
Μπορεί όμως άμεσα ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς να ελπίζει σε επιστροφές ψηφοφόρων, καθώς η ΝΔ έχει τρομακτικές απώλειες σε απόλυτο αριθμό από τις εκλογές του 2009 και μετά; «Ναι» απάντησε ξεκάθαρα από το πρωθυπουργικό επιτελείο και θεωρούν ότι μετά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «συντρίψει» τη νεοναζιστική οργάνωση δεκάδες χιλιάδες δεξιοί διερωτώνται προς τα πού πρέπει να κινηθούν.
«Η επιστροφή στην πατρώα γη είναι δεδομένη» λένε με σιγουριά συνεργάτες του Πρωθυπουργού, που θεωρούν ότι μετά την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις και για την εξτρεμιστική Ακροαριστερά, κάτι που όμως δεν ασπάζονται στελέχη και παράγοντες της ΝΔ.
Για να επέλθει η σταδιακή μετακίνηση ψηφοφόρων έχουν ενεργοποιηθεί στελέχη όπως οι κκ. Χρ. Λαζαρίδης, Μ Βορίδης και Φ. Κρανιδιώτης, που αποτελούν και την εμπροσθοφυλακή της σκληρής Δεξιάς και είναι εκ των υποστηρικτών της θεωρίας των δύο άκρων.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ.: οι ψηφοφόροι) να μείνουν στη Χρυσή Αυγή; Δεν θέλει εγώ, ο Μπαλτάκος, ο Λαζαρίδης να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα;» διερωτήθηκε προ ημερών ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος δήλωσε ευθέως «εθνικιστής».
Η συγκεκριμένη «ομάδα» που βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών εντός της ΝΔ, κυρίως των μετριοπαθών στελεχών και μελών του «καραμανλικού» στρατοπέδου, εμμένει στη γραμμή της καταστολής της ανομίας και της βίας, από όπου και αν προέρχεται.
«Οι διατάξεις περί εγκληματικής οργάνωσης δεν αφορούν μόνο την ΧΑ αλλά και όποιον τελεί κακούργημα ή πλημμέλημα υπό τον μανδύα πολιτικής οργάνωσης, κόμματος η μαφίας» Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Βορίδης.
Αυτή η σκληρή είναι αρκετή να προσελκύσει πίσω στη ΝΔ του απογοητευμένους δεξιούς; «Όχι» απαντάνε μετριοπαθή στελέχη όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , η οποία εμμένει στην προσήλωση της ΝΔ σε μια πιο κεντρώα και φιλελεύθερη λογική, μια άποψη που συμμερίζεται, όπως λέγεται, και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης.
Στην ίδια γραμμή κινούνται και άλλα πρόσωπα που έχουν διαφορετική προσέγγιση για μια σειρά ζητήματα, όπως π. χ οι υπουργοί κκ. Δ. Αβραμόπουλος, Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ Βαρβιτσιώτης κ. ά . και βουλευτές όπως οι κκ. Ν. Κακλαμάνης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Ευρ. Στυλιανίδης, Πρ. Παυλόπουλος, Χρ. Δήμας κ ά.
Στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ επικρατεί προβληματισμός για την πορεία του κόμματος, ενώ ασκείτε κριτική για τη δεξιά στροφή της ηγεσίας. «Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό» λένε πολλοί «καραμανλικοί» που φέρονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν τις επόμενες ημέρες και να μην αφήσουν την ηγετική ομάδα να επιβάλει τη στρατηγική της, παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μένει αμέτοχος.
«Ο πρόεδρος δεν εμπλέκεται αλλά εμείς δεν θα αφήσουμε να μπατάρει και άλλο δεξιά το σκάφος» λένε στελέχη του «καραμανλικού πυρήνα» που προχθές είχαν εξοργιστεί καθώς χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλές ώρες για να εκδοθεί ανακοίνωση για την επέτειο 39 ετών από την ίδρυση της ΝΔ.
«Ας διαβάσει κάποιος τις αρχές επάνω στις οποίες ιδρύθηκε η ΝΔ και θα διαπιστώσουν πόσο επίκαιρες είναι σήμερα. Αν κάποιοι νομίζουν ότι ‘’λησμονώντας’’ τη σημερινή ημέρα θα βρουν ευκαιρία να παραβούν είναι γελασμένοι» είπε ο κ. Παυλόπουλος. Ο οποίος άφησε αιχμές ουσιαστικά για τη μετάλλαξη της ΝΔ.
Η κατάσταση για του πιο μυημένους είναι οριακή στο εσωτερικό της ΝΔ και ήδη πολλοί μιλάνε με επικριτικά σχόλια κυρίως για το πρωθυπουργικό περιβάλλον στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αμφισβητείται ο Σαμαράς;» διερωτώνται αρκετοί.
«Υπο τα σημερινά δεδομένα δεν υφίσταται θέμα» λένε όσοι συμμετέχουν σε πιο προχωρημένες συζητήσεις και συνομιλούν με διάφορα κέντρα, αν και βουλευτές σε συνάξεις που είχαν προ μερών στο Κοινοβούλιο συζητούσαν για το αν είναι ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος ο Πρωθυπουργός μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής.
Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που τονίζουν ότι «Δεν τελειώσαμε με τη ΧΑ» και ενδεικτικά ο κ. Κακλαμάνης συνομιλώντας με πολλούς βουλευτές είπε προχθές ότι από αύριο θα προκύψουν θέματα τα οποία έχει σκεπάσει το χαλί της Χρυσής Αυγής, όπως το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, το πετρέλαιο θέρμανσης, η τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας κτλ.
Ήδη πολλοί βουλευτές αρχίζουν να αντιδρούν, όπως η κυρία Μπακογιάννη, οι κκ. Κακλαμάνης, Β. Πολύδωρας, Γ. Βλάχος, η κυρία Κατερίνα Παπακώστα, οι οποίοι θεωρούν ότι οι συγκεκριμένοι φορολογία θα πλήξει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, που αποτελεί της φιλελεύθερης ιδεολογίας.

http://sofokleous10.gr/2012-07-24-09-27-56/238252-2013-10-25-07-20-40