Το ΔΝΤ θυσίασε την Ελλάδα, για να σώσει το ευρώ

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  

 

Το παρακάτω κείμενο αφιερώνεται σε όσους θεωρούν ακόμα “μονόδρομο” ή και “αναγκαίο κακό” και “υποχρεωτική συνταγή” τη μνημονιακή υποδούλωση της χώρας, απόψεις στις οποίες προσχώρησε με φανατισμό νεοφώτιστου και το νεομνημονιακό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση του.

 

 

Το κείμενο που ακολουθεί επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πλήρως ότι τα μνημόνια δεν κατασκευάσθηκαν για να διασώσουν την Ελλάδα αλλά για να σώσουν την ευρωζώνη, το ευρώ και τις ευρωπαϊκές τράπεζες, και να καταδικάσουν σε μαύρους σκοτεινούς χρόνους τη χώρα.

 

Αυτούς τους σκοτεινούς χρόνους της οικονομικής κατάπτωσης, της κοινωνικής φτωχοποίησης, της πολιτιστικής και αξιακής αποσύνθεσης και παρακμής και του καταθλιπτικού αδιεξόδου, βιώνει η χώρα μας, από τους οποίους είναι αμφίβολο ότι μπορεί να συνέλθει, εκτός και αν υπάρξει στον τόπο μια μεγάλη ανατροπή και στην ουσία μια πραγματική επανάσταση επαναθεμελίωσης.

 

Το κείμενο πέραν των άλλων επιβεβαιώνει κάτι που έχουμε τονίσει πολλές φορές. Επιβεβαιώνει ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ και ακόμα περισσότερο οι ελληνικές εθελόδουλες (ψευτο) ηγεσίες γνώριζαν, μπαίνοντας στη μνημονιακή κατάψυξη, ότι εγκληματούν σε βάρος του τόπου και ότι συνειδητά τον σπρώχνουν, χωρίς ελπίδα, στην καταστροφή, ελπίζοντας, αν ήλπιζαν και ελπίζουν, σε ένα θαύμα!

 

Όλοι αυτοί ήξεραν και ξέρουν πολύ καλά ότι οι καταστροφικές συνταγές των πιστωτών στην Ελλάδα παραβιάζουν κάθε θεσμική διασφάλιση που δεσμεύει το ΔΝΤ και κάθε ίχνος οικονομικής λογικής. Όλοι ήξεραν και ξέρουν ότι τα εγκλήματα σε βάρος της χώρας μας γίνονται γιατί η ευρωζώνη δεν πρέπει μα μπει σε δοκιμασία γιατί η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ξεφύγει ούτε πόντο από τη λογική της υποτέλειας και γιατί αυτή η υποτέλεια και η ξένη “προστασία” είναι η δεύτερη φύση του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.

 

Αυτό το κατεστημένο τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να απωλέσει την προστατευτική ομπρέλα της ξένης κηδεμονίας.

 

Αυτό το κατεστημένο φοβάται ότι, αμφισβητώντας το νεοαποικιακό δεσμό, θα χάσει την εσωτερική επικυριαρχία του.

 

Αυτό το κατεστημένο καλλιεργεί στο λαό το αίσθημα του φόβου μπροστά στην εθνική ανεξαρτησία και της ανημποριάς της “μικρής Ελλάδας” να σταθεί, χωρίς να την κατασπαράξουν τάχα, εθνικά κυρίαρχη στο προσκήνιο και να εφαρμόσει μια ανεξάρτητη προοδευτική πολιτική ανασυγκρότησης τόσο στην εσωτερική της πορεία όσο και στις εξωτερικές τις σχέσεις.

 

Σήμερα, όμως, με τη χώρα να εξωθείται στην έσχατη εξαθλίωση και στην δορυφορική ανυπαρξία, απέναντι στο εγχώριο υπαλληλικό κατεστημένο, που είναι υπεύθυνο για όλα τούτα, δεν εγείρονται μόνο πελώριες πολιτικές αλλά και απαράγραπτες ποινικές ευθύνες για αυτήν την, χωρίς έλεος, καταδίκη του τόπου μας.  

 

ΜΑΡΙΑ ΛΑΕΡΤΗ

 

Υ.Γ: Δεν θα συμφωνήσω, πάντως, καθόλου με την κατάληξη του Mauldin, στο βαθμό που αποδίδονται σωστά στα ελληνικά οι σκέψεις του.  

 

Η εγκατάλειψη από την Ελλάδα του ευρώ, εφ’ όσον γίνει με σχέδιο, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, δεν θα κάνει καθόλου την κατάσταση πιο απελπιστική αλλά ,αντιθέτως, θα φέρει την λύτρωση με την αρχαιοελληνική έννοια αυτής της λέξης, που χρησιμοποιείται στις τραγωδίες.  

 

Έξω, λοιπόν, από την ευρωζώνη και γρήγορα!

 

 

 

Στις πρακτικές του ΔΝΤ στην Ελλάδα αναφέρεται με άρθρο του ο John Mauldin, πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας μελετών Mauldin Economics, με αφορμή πρόσφατο άρθρο της Telegraph με τίτλο: Το ΔΝΤ παραδέχεται καταστροφική ερωτική σχέση με το ευρώ και απολογείται για τη θυσία της Ελλάδας.

 

Όπως γράφει ο ίδιος στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η ερωτική σχέση δεν αποτελεί έκπληξη αλλά και ούτε και το γεγονός ότι το ΔΝΤ συμμετείχε στη θυσία της Ελλάδας.

 

«Η έκπληξη ήταν ότι το ΔΝΤ δημοσιοποίησε το μέγεθος της ανικανότητας και της μαζικής παραβίασης των κανόνων που έλαβαν χώρα» επισημαίνει.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, o Ambrose Evans-Pritchard της Telegraph του είπε ότι όλο αυτό ήταν ένα καλό… story κι αυτό γιατί όπως έγραψε ο δημοσιογράφος: «Οι επικεφαλής του ΔΝΤ παραπλάνησαν το δικό τους διοικητικό συμβούλιο, έκαναν μια σειρά ολέθριων λανθασμένων κρίσεων στην Ελλάδα, έγιναν μαζορέτες ευφορίας για το project του ευρώ, αγνόησαν τα προειδοποιητικά σημάδια της επικείμενης κρίσης, και συλλογικά απέτυχαν να συλλάβουν μια στοιχειώδη έννοια της θεωρίας νομίσματος».

 

Όλα αυτά περιλαμβάνονταν στην έκθεση από το τμήμα εσωτερικού ελέγχου του ΔΝΤ, όπου ουσιαστικά περιγράφεται γιατί η «δυσλειτουργία» θα ήταν… φιλοφρόνηση.

 

«Οι μαζικές διασώσεις της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας έσπασαν τους κανόνες του οργανισμού.

 

Ωστόσο, το ΔΝΤ συνεχίζει ούτως ή άλλως τις καταστροφικές του πολιτικές.

 

Εσωτερικά, γνωρίζουμε ότι υπήρχε μεγάλη συζήτηση σχετικά με τη διαδικασία διάσωσης.

 

Σαφώς, πολλοί στο ΔΝΤ ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος και ότι οι ενέργειές τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια κρίση.

 

Κοιτάζοντας γιατί η ηγεσία αποφάσισε να εφαρμόσει ακατάλληλα πράγματα μας λέει πολλά για τον τρόπο που λαμβάνουν αποφάσεις οι διεθνείς οργανισμοί» γράφει ο Mauldin.  

 

 

 

ΤΟ ΔΝΤ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΧΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ  

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ πριν από τον κατακλυσμό, κάποιοι εντός του ΔΝΤ υποστήριξαν ότι το σύστημα του ευρώ είχε σοβαρές αδυναμίες και τελικά θα κατέρρεε.

 

Αλλά εκείνοι που μίλησαν απομακρύνθηκαν και τιμωρήθηκαν.

 

Κι σε όλο αυτό πρέπει να προστεθεί ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δεν είχαν σχέδια για τον χειρισμό της κρίσης στην ευρωζώνη, επειδή πίστευαν ότι μια τέτοια κρίση θα ήταν απίθανο να συμβεί.

 

Όπως αναφέρει ο Mauldin, επικαλούμενος τον Ambrose, η προκατάληψη αναπτύχθηκε επειδή οι ευρωπαϊκές ελίτ στο ΔΝΤ είχαν μια ερωτική σχέση με το ευρώ.

 

Και όπως συμβαίνει στον έρωτα, δεν μπόρεσαν να δουν τα λάθη στο αντικείμενο της αγάπης τους, που δεν ήταν άλλο από το κοινό νόμισμα της ευρωζώνης.

 

«Γι ‘αυτούς, ήταν το θεμέλιο ολόκληρου του ευρωπαϊκού σχεδίου» γράφει ο Mauldin.

 

Αυτή η ερωτική σχέση οδήγησε το ΔΝΤ να δεχτεί εκθέσεις και διαβεβαιώσεις από αξιωματούχους της ευρωζώνης στην ονομαστική τους αξία, χωρίς να έχει γίνει ο έλεγχος ρουτίνας που απαιτείται από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.  

 

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  

 

Σύμφωνα με τον Mauldin, αυτές οι τάσεις οδήγησαν το ΔΝΤ να επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα, ενώ προστάτευσαν τους Έλληνες τραπεζίτες από το κούρεμα.

 

«Το ΔΝΤ ανησυχούσε περισσότερο για την προστασία της ιερότητας του συστήματος του ευρώ και τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών από ό,τι ήταν για να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες» γράφει ο Mauldin.  

 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ  

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ίδιο μια ομαλή διαδικασία υποτίμησης του χρέους θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

 

«Εδώ είναι μια θλιβερή πραγματικότητα: Εάν η Ελλάδα είχε φύγει από το ευρώ και επέστρεφε στη δραχμή, θα είχε περάσει από μια πολύ σοβαρή ύφεση… αλλά τώρα θα ήταν στο δρόμο της προς την ανάκαμψη.

 

Αντ’ αυτού, η Ελλάδα έχει παγιδευτεί σε ύφεση για περισσότερα από 5 χρόνια που είναι χειρότερη από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του ’30 στις ΗΠΑ.

 

Και, δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος, εάν συνεχίσουν να ακολουθούν τις εντολές του ΔΝΤ.  

 

Η ειρωνεία είναι ότι κάποιο τρόπο, η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ

Και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ακόμα βαθύτερη ύφεση, κάνοντας μια τρομακτική κατάσταση ακόμα πιο απελπιστική
Ειλικρινά λυπάμαι για τους Έλληνες».

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25101:auldin-bankingnews&catid=54:anpolitiki&Itemid=284