Το φιλμ για το ρατσισμό

Το φιλμ σκηνοθέτησε η Νάνσυ Σπετσιώτη και πρωταγωνιστούν οι: Waseem Aktar, Ναταλία Δραγούμη, Βλαδίμιρος Κυριακίδης, Νίκος Ψαρράς, Χαρά Τσιόνγκα και Γεωργία Κατσικονούρη. Το σενάριο είναι της Κατερίνας Κουτσομύτη.

Η ταινία διαρκεί 2,5 λεπτά:

http://now24.gr/to-vinteo-pou-tsakizi-to-ratsismo-dite-to/

Τι επισημαίνεται:

 

Στο παραπάνω βίντεο είδαμε μια οικογένεια Ελλήνων τον οποίων το παιδάκι τους χρειάζεται μεταμόσχευση του μυελού των οστών . Στο ίδιο κάθισμα δίπλα τους έξω από το ιατρείο κάθεται και ένας «ευπαθής» οικονομικός μετανάστης από κάποια χώρα της Ασίας που στην συνέχεια ανακοινώνεται από τον γιατρό ότι αυτός θα είναι ο δότης του μυελού στην μικρούλα που το χρειάζεται.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων η αναζήτηση ιστοσυμβατού δότη ξεκινάει από το στενό οικογενειακό περιβάλλον (κυρίως αδέλφια) του ασθενούς αφού ο ιστικός τύπος κάθε ατόμου κληρονομείται από τους γονείς του. Εάν δεν βρεθεί δότης στην άμεση οικογένεια τότε αρχίζει η διαδικασία αναζήτησης σε μη συγγενείς δότες. Η εύρεση μη συγγενούς ιστοσυμβατού δότη γίνεται μέσα από μια παγκόσμια «δεξαμενή» (BMDW – Bone Marrow Donors Worldwide) δοτών, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι εθελοντές δότες μυελού των οστών από όλον τον κόσμο και η οποία ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η αναζήτηση μέσω της Διεθνούς «Δεξαμενής» γίνεται ανάμεσα από ένα σύνολο περισσοτέρων από 15 εκατομμύρια δοτών οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται. Η πιθανότητα λοιπόν συμβατότητας δύο τυχαίων ατόμων κυμαίνεται από 1:20.000 έως και 1:1.000.000.

Είναι λοιπόν φανερό ότι αυτό το βίντεο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να μας παρουσιάσει αυτούς σαν καλούς και φιλεύσπλαχνους. Άλλωστε οι όμοιοι τους έδειξαν ποσό φιλάνθρωποι είναι… Προσφάτως σε νοσοκομείο στην Συρία οι χρηματοδοτούμενοι «επαναστάτες» επιτέθηκαν σε νοσοκομείο αρχικά με όχημα βόμβα και μετά εκτέλεσαν τους γιατρούς του νοσοκομείου επειδή έκαναν εμβόλια στα παιδιά πράγμα αντίθετο με τις εντολές του Ισλάμ. Στην πατρίδα μας λοιπόν οι «ευπαθείς» έχουν δείξει ούκ ο λίγες φορές δείγματα του πολιτισμού τους.