Το μεγάλο ΟΧΙ της επόμενης μέρας

Όχι σύντροφοι,όχι συμπολίτες!Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ΔΕΝ μπορεί να ισούται με επανάσταση.Δεν μπορεί να εξαντλείται  η αγωνιστικότητα και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στο ΟΧΙ της κυβέρνησης.Γιατί δυστυχώς ο λαός,οι φτωχοί πολίτες και οι απανταχού αγωνιστές δεν έχουνε πεί ακόμη το δικό τους αληθινό ΟΧΙ.Δεν μπορούμε πάντα να κρυβόμαστε πίσω από την διαλλακτικότητα της κάθε κυβέρνησης όσον αφορά το πώς θα πρέπει να δίνουμε τις μεγάλες αλλά και τις καθημερινές μας μάχες.

 

Εδώ διεξάγεται ένας πόλεμος.Ένας πόλεμος που ξεπερνά κατα πολύ τα διλλήματα των μνημονίων,της δραχμής,του ευρώ και όποιας άλλης παγίδας που πάνε να στήσουν οι κάθε λογής διαπραγματευτές της ζωής μας.Το ΟΧΙ του λαού δεν μπορεί να είναι ΝΑΙ σε μια μη χειρότερη συμφωνία.Δεν μπορεί να είναι ένα ΝΑΙ και μια υποταγή στην ήδη άδικη και ζοφερή πραγματικότητα.Δεν μπορούν και δεν πρέπει τα όνειρα των αδικημένων να εξαντληθούν σε μία μονολεκτική απάντηση για μία καλύτερη συμφωνία μέσα στις χειρότερες των συνθηκών για τους πολίτες.

Τα ΟΧΙ που πρέπει να δώσουμε σαν πολίτες,σαν ελεύθεροι άνθρωποι είναι πολύ περισσότερα από το σημερινό.Να μην επαναπαυθούμε στις δάφνες σε μία μικρή νίκη με ημερομηνία λήξεως.

Γι ‘αυτό και η επόμενη μέρα,τα επόμενα βήματα για έναν λαό που θέλει αξιοπρέπεια πρέπει να είναι στο δρόμο για έναν ατέρμονο αγώνα ενάντια σε ό,τι μας αδικεί,σε ό,τι μας σκοτώνει.Πρέπει επιτέλους να διώξουμε την χολέρα που ακούει στο όνομα κεφάλαιο και ολιγάρχες,αστικό κράτος και παρατρεχάμενοι.Δεν μπορούμε κάτω από τα αντίθετα ταξικά συμφέροντα να μιλάμε για επανάσταση και αγώνα μαζί με τα αφεντικά, κάτω απο ένα απολύτως ψεύτικο πατριωτικό μανδύα.

Την επόμενη μέρα του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ τεράστια βήματα,και αγώνες απαιτούνται για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.Όσο υπάρχει καπιταλισμός,όσο υπάρχουν αφέντες και αριστοκράτες,όσο υπάρχουν κυβερνήσεις που τους κλείνουν το μάτι και προσπαθούν να συμφιλιώσουν τον αχόρταγο με τον πεινασμένο,δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη,δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη.

Δεν είναι αόριστα η Ευρώπη ο εχθρός μας.Είναι αυτοί που την διοικούν όπως διοικούν και τη χώρα μας.Είναι αυτοί που διαχειρίζονται την ζωή και τον πλούτο που παράγουμε.Σε αυτούς πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ ένα μεγάλο ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.

Την επόμενη μέρα μην πάτε να κοιμηθείτε χαρούμενοι ή λυπημένοι για το αύριο που έρχεται.Γίνετε οι πρωταγωνιστές του μέλλοντος,γίνετε ένας λαός που θα αγωνιστεί μέχρι τέλους με όλα τα μέσα για ισότητα δικαιοσύνη και ελευθερία.Για την κοινωνική επανάσταση.

Σύντροφοι… μην επαναπαύεστε στην περιορισμένη δυναμική του δημοψηφίσματος.Μην εγκαταλείπετε το ιστορικό σας χρέος για διαρκή και ανελέητο αγώνα ενάντια σε αστικό κράτος και κεφάλαιο,ενάντια σε κάθε υποταγή και λιτότητα.

Μην προδίδετε για άλλη μια φορά τις ιδέες και την αγνή μας πίστη για ένα καλύτερο μέλλον για μιά δίκαιη κοινωνία.Όλοι μαζί,όσοι ανήκουμε στο στρατόπεδο της εργατιάς,της φτώχειας,του αγώνα,της επαναστατικής αριστεράς και της αναρχίας,να δώσουμε έναν τίμιο αγώνα ενάντια στους τρομοκράτες της ζωής μας.

Ας γίνουμε οι εκπυρσοκροτητές στην μπαρουταποθήκη της αγανάκτησης και της οργής.Να αποκτήσει η οργή μας νόημα.Να δούνε οι άνθρωποι πώς κατακτιέται η αξιοπρέπεια,πώς νικιέται ο φόβος,πως ζεί αιώνια η ιδέα μας,τό όνειρό μας και η ελπίδα μας.

Να γίνουμε τα νέα ζωντανά κύτταρα της μελλοντικής αταξικής κοινωνίας.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.

MAΥΡΗ ΛΙΣΤΑ