“Ό,τι κι’ αν κάνουν δεν θα σωπάσουμε”

Μια συνέντευξη από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Ελένη Ζαρούλια

 Ελένη Ζαρούλια

Με αφορμή την πρωτοφανή στα χρονικά προσπάθεια αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής από το Συμβούλιο της Ευρώπης, πήραμε συνέντευξη από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Ελένη Ζαρούλια. Μια συνέντευξη που επεκτάθηκε και σε άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα, πολιτικά αλλά και προσωπικά, και σας παρουσιάζουμε αμέσως:

 

Πως σχολιάζετε την προσπάθεια αποκλεισμού σας από το Συμβούλιο της Ευρώπης;

Η προσπάθεια αποκλεισμού μας από ένα ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό όργανο στο οποίο έχουμε δικαίωμα να είμαστε παρόντες, έπεσε στο κενό. Αυτό είναι μια μικρή νίκη. Δεν μπορούν έτσι απλά να μας κάνουν να σωπάσουμε, και δεν θα σωπάσουμε ό,τι κι αν κάνουν.

 

Με ποιο σκοπό το κάνουν; Τόσο πολύ ενοχλεί η Χρυσή Αυγή;

Το ότι ενοχλεί είναι βέβαιο. Όλοι αυτοί οι κομισάριοι έχουν συνηθίσει να τους λένε μόνο «ναι». Υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία θεωρούν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν. Αισθάνονται μια βεβαιότητα , μια ασφάλεια μέσα στο status quo που έχουν δημιουργήσει. Δεν περίμεναν λοιπόν ότι μια φωνή διαφορετική θα είχε πρόσβαση στις αίθουσες όπου αποφασίζονται κεκλεισμένων των θυρών όσα δίνουν σχήμα στο μέλλον της Ευρώπης και των λαών της. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής βεβαίως τους ενοχλεί.

 

Τα νήματα του αποκλεισμού σας κινεί μια βουλευτίνα της Ιταλίας, με όνομα… μη ιταλικό. Χθες, δημοσιεύσαμε μια φωτογραφία της, από δημόσια εκδήλωση, στην οποία ανεμίζει με υπερηφάνεια τη σημαία ενός άλλου κράτους, μη ευρωπαϊκού (του Ισραήλ). Το τελευταίο της βιβλίο έχει τίτλο «Εμείς είμαστε Ισραηλινοί». Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα;

Είναι προκλητικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα περίμενε κανείς να εγκαλέσουν τα αρμόδια όργανα την εν λόγω κυρία. Αν δεν είναι και δεν αισθάνεται Ευρωπαία, τότε δεν θα πρέπει να συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά όργανα. Διαβάζω ότι θα αποσυρθεί εντός των ημερών από το ιταλικό κοινοβούλιο και θα πάει να εγκατασταθεί μόνιμα στο Ισραήλ. Αυτό λέει πολλά.

 

Κρυφή δημοσκόπηση που διέρρευσε, φέρνει τη Χρυσή Αυγή στο 15%. Που θα πάει το πράγμα;

Πιστεύω στη ρήση: Κάνε αυτό που πρέπει και ας γίνει οτιδήποτε. Ας πούμε απλά ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με το πρόγραμμά μας, με την ηγεσία του αρχηγού μας, και με σκοπό την αναγέννηση της Πατρίδας και του λαού μας. Όλα τα άλλα θα έρθουν.

 

Ποιες είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για τη γυναίκα και το ρόλο της στην ελληνική κοινωνία;

Η Χρυσή Αυγή τιμά τη γυναίκα ως σύζυγο, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως νοικοκυρά. Πιστεύει ότι η Ελληνίδα έχει στην παρούσα συγκυρία έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία. Καλείται πέραν της επαγγελματικής της επιβίωσης σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον, να κρατήσει την ελληνική οικογένεια ενωμένη, να στηρίξει τον άνδρα και τα παιδιά της και να συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση του σπιτιού της. Η γυναίκα διαθέτει κάποια ιδιαίτερα χαρίσματα τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τώρα στο έπακρο. Η γυναίκα διαθέτει ευρηματικότητα, διαθέτει θάρρος, αντοχή και μεγάλα αποθέματα αγάπης. Με την αγάπη και την τρυφερότητά της, με την πίστη και την αποφασιστικότητα που διακρίνει τις ελληνίδες, θα πρέπει τώρα οι Ελληνίδες να φανούμε αντάξιες των προγόνων μας που μας ελευθέρωσαν από κάθε κατακτητή.

 

Είχατε πολιτική δραστηριότητα πριν εκλεγείτε βουλευτής;

Βεβαίως. Είμαι πολιτικοποιημένη από πολύ μικρή. Μέσα στον πολιτικό αγώνα άλλωστε γνώρισα και εκτίμησα τις ικανότητες του αρχηγού μας Νίκου Μιχαλολιάκου. Έχουμε τη χαρά να έχουμε πλέον πολλές συναγωνίστριες που είναι ενεργές στον αγώνα μας. Πιστεύω ότι η γυναίκα μπορεί να προσφέρει πολλά στην πολιτική. Έχουμε ικανότητες, έχουμε ιδέες, και οφείλουμε να μετέχουμε στον αγώνα για την ανόρθωση της Πατρίδας μας.

 

Πηγή: ethnikismos.net/2013/01/23/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B6%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-ethnikismos-net/