Βία για να βουτήξουν τη λαϊκή περιουσία

Μετά την παταγώδη αποτυχία της γελοίας και νομικά παράτυπης απόπειρας να παραδώσουν τη λαϊκή στέγη στις τράπεζες μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που θεσμοθέτησε ο ανεκδιήγητος Κοντονής, ο πανικός είναι το κύριο χαρακτηριστικό Ε.Ε., τραπεζών και κυβέρνησης Τσίπρα.

Ακριβώς επειδή μια μετά την άλλη οι απόπειρές τους τσακίζονται πάνω στο ισχυρό τείχος της λαϊκής αντίστασης, όπως εκδηλώνεται με το ρωμαλέο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, η μόνη λύση που τους απομένει και την οποία προτείνουν απροκάλυπτα οι Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ και η ελληνική Ένωση Τραπεζών, είναι η βία. Η καταστολή του κινήματος με την παρέμβαση των ΜΑΤ, με συλλήψεις, δίκες και καταδίκες.

Μα, τα έχουν αποπειραθεί κι αυτά και απέτυχαν. Ας μη νομίζουν πως τώρα θα τους περάσει. Έτσι και τολμήσει η κυβέρνηση του ομοϊδεάτη του Τραμπ σε ζητήματα δημοκρατίας να περάσει σε ανοιχτή επίθεση κατά του κόσμου που προστατεύει τη λαϊκή στέγη, θα έχει υπογράψει και την τελική πράξη του πολιτικού της θανάτου.

Για μια ακόμη φορά, είναι σαφές ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης μπορεί να γίνει ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ας  τολμήσει και τα λέμε!

Αρχική – iskra