1η Νοεμβρίου ο νέος ΕΟΠΥΥ;

Γράφει: 

Πιο σύντομα από ότι αναμενόταν θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια υγεία, από ότι αναφέρει η Αριστοτέλους. Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση για αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και το μόνο που μένει είναι να αποσαφηνιστεί ο τρόπος, αφού φαίνεται πως έχουν προσδιοριστεί και οι ημερομηνίες. 

Όπως αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Καλαμάτα, το χρονοδιάγραμμα είναι σφικτό και ότι είναι να γίνει θα πρέπει να αποφασιστεί έως τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή από 1ης Νοεμβρίου.
Αν και ο χρόνος φαίνεται να πιέζει, η τελική απόφαση είναι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών, όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας
Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται αποφασισμένος για ριζικές αλλαγές, καθώς εκτιμά ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα επιβιώσει ο ΕΟΠΥΥ και θα μπορέσει να προσφέρει ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στο μέσο πολίτη. 
Επιβεβλημένη θεωρεί τη μεταρρύθμιση και ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, εκτιμώντας ότι διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε κρατικό – προνοιακό μοντέλο υγείας, με χαμηλές ποιοτικά παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και πολυδάπανο για το Δημόσιο αφού εκτιμάται ότι θα χρειάζεται 5 δισ. ευρώ χρηματοδότηση το χρόνο.

 

 

http://www.virus.com.gr/site/index.php?option=com_k2&view=item&id=464:1i-noemvriou-o-neos-eopyy&Itemid=169