Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα

Σταθερά αυξάνεται ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία από την καθημερινή καταγραφή την οποία κάνουν οι ελληνικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε όλη την επικράτεια έχουν καταγραφεί 48.141 άτομα ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών είναι συγκεντρωμένοι σε διάφορα σημεία της Βορείου Ελλάδας (25.994) με επίκεντρο βεβαίως την Ειδομένη με 12.000 ανθρώπους στον καταυλισμό. Περίπου 13.000 βρίσκονται στην Αττική εκ των οποίων πάνω από 4.000 σε χώρους του Πειραιά.

Αντίστοιχα στα νησιά κατεγράφησαν περίπου 7.000 άτομα κυρίως σε Λέσβο, Σάμο και Χίο.

Χάος επικρατεί από νωρίς το πρωί στη Μυτιλήνη όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταφτάνουν συνεχώς βάρκες με μετανάστες από την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία της γείτονος με την ΕΕ! Ηδη έχουν φτάσει περισσότεροι από 800 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες. Δύο στην προσπάθειά τους να βγουν στο νησί, πνίγηκαν.

Στην Ειδομένη, οι ξεριζωμένοι βρίσκονται σε απόγνωση, έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι ο βαλκανικός διάδρομος θα παραμείνει κλειστός. Πρόσφυγες και μετανάστες ξαπλώνουν στις ράγες του τρένου στην Ειδομένη κρατώντας χαρτόνια που γράφουν “μη μας σκοτώνετε..” καθώς ξέρουν πλέον ότι τα σύνορα δεν θα ανοίξουν.

“Δεν θέλω η Ε.Ε. να αποφασίσει για το μέλλον μου, έτσι νοιώθουν και οι 15.000 άνθρωποι που ζουν στον καταυλισμό. Δεν θέλουμε κανείς να αποφασίσει σε ποια χώρα θα μείνουμε, τι είδους ζωή θα κάνουμε και ποια γλώσσα θα μιλάμε για το υπόλοιπο της ζωή μας” δήλωσε ένας πρόσφυγας από τη Συρία.

Μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας κάποιοι πίστευαν πως η σιδερόφραχτη πύλη θα άνοιγε και θα συνέχιζαν το ταξίδι τους στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αρκετοί επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία για την Αθήνα. “Επιστρέφουμε γιατί καταλαβαίνουμε πια ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν. Επιστρέφουμε στην Αθήνα για να έχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Εδώ βλέπετε, οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες, το κρύο τσουχτερό. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο εδώ” είπε ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν.

Η συμφωνία προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία των προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που από τις 20 Μαρτίου θα περνούν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά καθώς και την επανεγκατάσταση των Σύρων από την Τουρκία σε χώρες της Ένωσης με βάση το σύστημα “ένας προς έναν”.

Στο μεταξύ, πέντε ακανθώδη ζητήματα της προσφυγικής κρίσης διευθετήθηκαν:

-Όλες οι επιστροφές θα πραγματοποιηθούν βάσει του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου. Δε θα υπάρξουν μαζικές απελάσεις ούτε γενικευμένη πολιτική επιστροφής και κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά.
-Η εφαρμογή της συμφωνίας ξεκινά από την Κυριακή 20 Μαρτίου και η επανεγκατάσταση στην ΕΕ αφορά σε πρώτη φάση έναν αριθμό 72.000 προσφύγων με πρόβλεψη αναθεώρησής του στο μέλλον.
-Όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, ανοίγει μέχρι το τέλος του εξαμήνου το κεφάλαιο 33 το οποίο αφορά τη δημοσιονομική πολιτική και δεν ανήκει στα κεφάλαια που είχε παγώσει η Κύπρος.
-Η ΕΕ θα επισπεύσει την εκταμίευση της αρχικής χρηματοδότησης 3 δις ευρώ για υποδομές προσφύγων στην Τουρκία με πρόβλεψη επιπρόσθετης χρηματοδότησης 3 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.
-Επιταχύνεται η διαδικασία για την απελευθέρωση του καθεστώτος χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες με ορίζοντα το τέλος Ιουνίου του 2016, εφ’ όσον η Άγκυρα εκπληρώσει τις 72 προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΕ.

Επιχειρήσεις μετεγκατάστασης

Δέκα ακόμη λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες από τον Πειραιά, έφθασαν το πρωί στον καταυλισμό υποδοχής και διαμονής που έχει διαμορφωθεί στο στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλου” στο Κουτσόχερο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή τους μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα προκύψει και ο ακριβής αριθμός τους, ο οποίος πάντως υπολογίζεται στα 400 άτομα. Εχθές ο τελικός αριθμός των πρώτων μεταναστών και προσφύγων που έφθασαν στον συγκεκριμένο καταυλισμό έφθασε στα 330 άτομα.

Η διαδικασία εκκένωσης των νησιών έχει ήδη ξεκινήσει. Από το πρωί πρόσφυγες και μετανάστες μετακινούνται από το κέντρο καταγραφής της Μόριας και το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να μεταφερθούν στην Καβάλα. Ανάλογη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και στη Χίο.

Σημειώνεται ότι στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη φιλοξενούνται περίπου 3.800 άτομα.

Από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι της Ελευσίνας αποπλέει το καταμαράν tera jet μεταφέροντας περίπου 860 μετανάστες και πρόσφυγες. Στη Μυτιλήνη επίσης βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το οποίο θα μεταφέρει μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι της Καβάλας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Με την εφαρμογή της περίπλοκης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας να δείχνει αβέβαιη από το πρώτο κιόλας 24ωρο και με σχεδόν 50.000 πρόσφυγες να έχουν εγκλωβιστεί πλέον «επίσημα» στην ελληνική επικράτεια, η Αυστρία θέτει θέμα κλεισίματος και του διαδρόμου των Ανατολικών Βαλκανίων, καθώς όπως υποστηρίζει δυνητικά 1,1 εκατ. ανθρώποι θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη Βουλγαρία για να φθάσουν μέσω αυτής στην κεντρική Ευρώπη.

Οι πρώτες ώρες έδειξαν ήδη το μέγεθος της πρόκλησης με εκατοντάδες πρόσφυγες να φθάνουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, τη στιγμή που πληθαίνουν τόσο οι αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι εφικτή η εφαρμογή της συμφωνίας από διοικητικής άποψης, αλλά και οι αντιδράσεις σχετικά με τη νομική υπόσταση μαζικών επαναπροωθήσεων.

Περισσότεροι από 870 πρόσφυγες έφθασαν στην Ελλάδα (κυρίως σε Λέσβο, Σάμο και Χίο) την πρώτη ημέρα ισχύος της συμφωνίας, που στοχεύει ακριβώς στην ανακοπή των ροών, μπαίνοντας αυτόματα στη λίστα επαναπροωθήσεων προς την Τουρκία βάσει των όσων απορρέουν από τη συμφωνία που έκλεισε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες μετά το μαραθώνιο αλισβερίσι, το οποίο συνοδεύτηκε από πολιτικά και οικονομικά ανταλλάγματα προς την Άγκυρα.

Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος έως την 20ή Μαρτίου, και συνεπώς εγκλωβίζονται εξαιτίας των κλειστών βόρειων συνόρων, ανέρχεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις 48.141. Περισσότεροι από 12.000 είναι οι πρόσφυγες που παραμένουν στην Ειδομένη.

Οι πρόσφυγες στα νησιά μεταφέρονται την ίδια στιγμή σταδιακά στην ενδοχώρα, προκειμένου στα hot spots των νησιών να γίνονται οι διαδικασίες ταυτοποίησης όσων φθάνουν στο εξής.

Προτού επαναπροωθηθούν οι πρόσφυγες στην Τουρκία είναι απαραίτητη η λεπτομερής εξέταση κάθε αίτησης χορήγησης ασύλου. Η Αθήνα υπογραμμίζει ότι στην παρούσα φάση οι ελλείψεις σε προσωπικό στα νησιά -το οποίο θα προέλθει και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες- είναι μεγάλες και οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση των επαναπροωθήσεων είναι ακόμη άγνωστες. 

«Ένα τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μέσα σε 24 ώρες»δήλωσε την Κυριακή δίνοντας το στίγμα της όλης κατάστασης ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, οι πρώτες επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία θα πρέπει να γίνουν στις 4 Απριλίου.

Για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου θα χρειαστούν συγκεκριμένα 400 διερμηνείς και 400 υπάλληλοι από άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ για τις ενστάσεις ενάντια στις σχεδιαζόμενες επαναπροωθήσης στην Τουρκία θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση των ελληνικών αρχών επιπλέον 30 διερμηνείς και 30 δικαστές. Για τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης σχεδιάζεται να αποσταλούν στην Ελλάδα 50 επιπλέον ειδικοί από τη Frontex και 1.500 αστυνομικοί. Πρόκειται για ένα συνολικό αριθμό προσωπικού γύρω στα 4.000 άτομα. 

Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα τόσο με αστυνομικούς όσο και με προσωπικό από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες (BAMF). Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται η Deutche Welle, η Γερμανία από κοινού με τη Γαλλία θα στείλει συνολικά 400 αστυνομικούς και 200 ειδικούς σε θέματα ασύλου στα ελληνικά νησιά.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις εκτίμησε ότι για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης ίσως χρειαστεί ένας ενιαίος ευρωπαϊκός φόρος.

Από πλευράς του, ο επίτροπος της ΕΕ Γκίντερ Έντινγκερ χαιρέτισε τη συμφωνία της Παρασκευής μεταξύ των «28» και του Αχμέτ Νταβούτογλου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, προειδοποίησε ωστόσο ότι υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν νέες δίοδοι προς την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα ο θαλάσσιος δρόμος από τη Λιβύη στην ιταλική Λαμπεντούζα.

Αυστρία: Σφραγίστε και τα Ανατολικά Βαλκάνια

Την ίδια ώρα, αφού «ηγήθηκε» των κινήσεων για το κλείσιμο της οδού των Δυτικών Βαλκανίων, η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ ζητά το κλείσιμο της διαδρομής των Ανατολικών Βαλκανίων, λέγοντας ότι υπάρχει ένα «δυναμικό» 1,1 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορούσαν τώρα να κατευθυνθούν προς τη Βουλγαρία για να φθάσουν μέσω αυτής στην Κεντρική Ευρώπη.

Αναφορικά με την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ στην Ειδομένη, η Μικλ-Λάιτνερ κατηγόρησε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για «ανεύθυνη» συμπεριφορά υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στις «λάσπες», επειδή ίσως μετά ανοίξουν και πάλι τα σύνορα.

Η ίδια τόνισε την αποφασιστικότητά της να παραμείνει συνεπής στο γεγονός ότι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέξουν τη χώρα προορισμού τους και στο ότι είναι ασφαλείς και στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.

Η Μικλ-Λάιτνερ εξέφρασε σκεπτικισμό ως προς τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, λέγοντας ότι δεν λύνει το πρόβλημα και για τον λόγο αυτό πρέπει τώρα οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στα Ανατολικά Βαλκάνια, καθώς διαφαίνονται ήδη από αυξανόμενες περιπτώσεις και δραστηριότητες διακινητών κινήσεις παράκαμψης προς τη Βουλγαρία, όπου, κατά την άποψή της, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας νέος διάδρομος μαζικής μετανάστευσης.

Για τον λόγο αυτό έχει δώσει εντολή στον γενικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας στο υπουργείο της, για ανάλογες προετοιμασίες, ενώ η ίδια είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα τη Βουλγαρία μαζί με τον προερχόμενο από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Αυστριακό υπουργό Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, ο οποίος έρχεται στις 6 Απριλίου για επίσκεψη στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Πάνου Καμμένου, και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Σκόπια.

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500066096

 

”Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ”  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ  EE        

Η κυβέρνηση Τσίπρα, έχοντας ήδη χάσει ένα ολόκληρο χρόνο με την αδιαφορία της για ένα πρόβλημα που έδειχνε από τις αρχές του 2015 ότι μπορεί να παρασύρει την Ελλάδα σε μια δεύτερη, πρωτοφανή,ανθρωπιστική κρίση ταυτόχρονα με την εξαετή βαριά υφεσιακή κρίση, παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες χωρίς ελληνική θέση. Αυτή θα έπρεπε να είναι από τη μια η ουσιαστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη λειτουργία κέντρων υποδοχής, προσωρινής αξιοπρεπούς διαμονής,εξέτασης των αιτήσεων ασύλου μέσα στην ίδια τη Συρία όπου εδώ και δέκα ημέρες υπάρχει κατάπαυση του πυρός και στα νότια σύνορα της Τουρκίας. Με αυτό τον τρόπο οι αιτούντες άσυλο θα γνώριζαν ότι δεν χρειάζεται ούτε η Κύρου Ανάβασις μέσω της Τουρκίας ούτε η τα μακάβρια ταξίδια για τα γυναικόπαιδα μέσω των Καβοντόρων του Αιγαίου, αλλά η πόρτα προς την φιλοξενία σε άλλες χώρες, κι όχι μόνον ευρωπαϊκές, είναι ανοικτή στην ίδια τη Συρία ή στα νότια σύνορα της Τουρκίας. Και από την άλλη, το άνοιγμα του βαλκανικού διαδρόμου για να απορροφηθούν οι εγκλωβισμένοι στη Ειδομένη και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Αντί για αυτό, η κυβέρνηση προτίμησε να αναζητήσει προστασία κάτω από την φούστα της Μέρκελ και να εγκρίνει μια συμφωνία που εγκυμονεί μια σειρά βαρύτατα προβλήματα για την Ελλάδα:  

Πρώτο, η συμφωνία αυτοπεριορίζεται θέτοντας ένα ανώτατο αριθμό προσφύγων για τον οποίο θα ισχύσει. Όπως αναφέρει στο άρθρο 2: «Σε περίπτωση που ο αριθμός των επιστροφών υπερβαίνει τους αριθμούς που προβλέπονται παραπάνω, ο μηχανισμός αυτός θα πρέπει να διακόπτεται». Το ζήτημα αυτόοξύνεται περισσότερο από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την κατανομή στις χώρες τηςΕΕ, παραπέμπεται σε μια «εθελοντική συμφωνία», ενώ είναι γνωστό ότι όλες οι κεντροανατολικές χώρες της ΕΕ αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες. Είναι εξαιρετικά δυσοίωνο το δεδομένο που αναφέρει η σημερινή Guardian: «Το εύρος του προγράμματος σκιάζεται από τα ήδη υπάρχοντα σχήματα: το σχέδιο για την κατανομή 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ έχει οδηγήσει σε λιγότερους από 1000 πρόσφυγες να αποκτήσουν νέα νόμιμη διαμονή».

Δεύτερο, η εξέλιξη για τα ελληνικά νησιά είναι πιθανό να είναι εφιαλτική. Η Action Aid δήλωσε για τη συμφωνία: «Στην πράξη καθιστά τα ελληνικά νησιά φυλακές, όπου τρομοκρατημένοι άνθρωποι κρατούνται παρά τη θέλησή τους ώστε να προωθηθούν με τη βία στην Τουρκία». Η Διεθνής Αμνηστία: «Αυτή είναι μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη, μια μαύρη μέρα για τη Συμφωνία της Γενεύης για τους πρόσφυγες, και μια μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα». Η UNCHR, Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες: «Η εφαρμογή μιας τέτοιας συμφωνίας είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό».  

Τρίτο, η Ελλάδα γίνεται το προνομιακό πεδίο εφαρμογής της διεστραμμένης αντιανθρωπιστικής,αντιξενικής πολιτικής της ΕΕ απέναντι στους ξένους. Η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας αναφέρει: «Οι μετανάστες που δεν ζητούν άσυλο ή αυτοί των οποίων η αίτηση έχει βρεθεί αβάσιμη ή απαράδεκτη, σύμφωνα με την εν λόγω οδηγία θα επιστρέφονται στην Τουρκία». Ας φαντασθεί κανείς τον Πακιστανό, τον Αφγανό, τον Ιρακινό που με κίνδυνο τη ζωή του και της οικογένειάς του και με μεγάλο οικονομικό τίμημα έκανε αυτό το περιπετειώδες ταξίδι, αν θα συναινεί ή θα αντιδρά με κάθε τρόπο στην μεταφορά του από μια χώρα της ΕΕ προς τη χώρα που το καθεστώς Ερντογάν δεν εγγυάται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα και στο απελπισμένο ταξίδι μιας αποτυχημένης επιστροφής.  

Τέταρτο, σε αντίθεση με την Τουρκία που εξασφάλισε στήριξη με 6 δις ευρώ για τους πρόσφυγες (μια «φιλοξενία» που δεν είναι άσχετη από τις νεοθωμανικές φιλοδοξίες Ερντογάν και τη δημιουργία μιας φιλοτουρκικής τάσης μέσα στη Συρία), την παροχή βίζας και το άνοιγμα του κεφαλαίου τουπροϋπολογισμού για την ένταξή της στην ΕΕ, παρά την ασάφεια των διατυπώσεων, η Ελλάδα ούτε αυτή την προώθηση των 50.000 μεταναστών που βρίσκονται ήδη στο έδαφός της δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει με ένα τρόπο σαφή. Το προηγούμενο σχέδιο Μέρκελ για ένα τέτοια αριθμό στη χώρα μας επί της ουσίας φαίνεται να παραμένει σε ισχύ. Μετά τη λήξη της συνόδου η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε: «Με την ευκαιρία καλώ τους πρόσφυγες στην Ειδομένη να έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική κυβέρνηση και να μεταφερθούν σε άλλα καταλύματα όπου οι συνθήκες είναι σημαντικά καλύτερες», αντί η ΕΕ να θέσει σε κίνηση, με την ίδια βιασύνη που το κάνει για τις επιστροφές στην Τουρκία, ένα κατεπείγον σχέδιο για την απορρόφηση των δυστυχισμένων ανθρώπων της Ειδομένης από τις άλλες χώρες της ΕΕ .  

Πέμπτο, δύο γειτονικές χώρες, χωρίς διχόνοιες και αμφισβητήσεις μεταξύ τους, που αντιμετωπίζουν μια επείγουσα κατάσταση στα σύνορα τους, θα μπορούσαν να ανταλλάσσουν αξιωματούχους για την καλύτερη λειτουργία ενός επείγοντος συστήματος επίλυσης. Μια χώρα, ανεξάρτητη, ακμαία, με σεβαστή την αξιοπρέπειά της από τη διεθνή κοινότητα, θα μπορούσε ακίνδυνα να δεχθεί διεθνή βοήθεια σε προσωπικό για την εκτόνωση ενός αιφνιδιαστικού προβλήματος. Δυστυχώς ούτε το πρώτο ισχύει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την Τουρκία να αμφισβητεί τα θαλάσσια κι όχι μόνο ανατολικά σύνορά μας, ούτε το δεύτερο με μια Ελλάδα ταπεινωμένη, με τα στελέχη της ΕΕ και του ΔΝΤ να λύνουν και να δένουν σε όλα τα υπουργεία. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αυτή η «διεθνής ζώνη» που διαμορφώνεται στα ευαίσθητα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας, να ενισχύσει επικίνδυνα τον χαρακτήρα της «γκρίζας ζώνης» εντός της ελληνικής επικράτειας».

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23795:alavanos-synodos-ee&catid=81:kivernisi&Itemid=198

 

Η Τουρκία θα εισπράξει δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. για να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη λαθρομεταναστών.

Μόνη λύση να κλείσουν τώρα τα σύνορα της Πατρίδας μας και να απελαθούν όλοι οι παράνομοι αλλοδαποί.

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

Απάντηση στους θλιβερούς πανηγυρισμούς της συγκυβέρνησης για την ανθελληνική απόφαση της συνόδου κορυφής έδωσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου:

“Ο Τσίπρας υπέγραψε μία ακόμη καταστροφική συμφωνία για την Ελλάδα. Η χώρα γίνεται επισήμως αποθήκη λαθρομεταναστών.

Η Τουρκία εισπράττει δισεκατομμύρια ευρώ για να προάγει το δουλεμπόριο. Μόνη λύση να κλείσουν άμεσα τα σύνορα, όπως έκαναν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ακόμα και κρατίδια όπως τα Σκόπια”.

 

 

http://www.xryshaygh.com/deltiatypou/view/anakoinwsh-chrushs-aughs-gia-thn-katastrofikh-sumfwnia-ths-sunodou-korufhs