Αυστραλιανό μοντέλο για τη ρύθμιση της νόμιμης μετανάστευσης

Η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ δίνει την ευκαιρία για την «επανεκκίνηση» του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει ο υποψήφιος της «αλλαγής» -κατά τα λεγόμενά του- για την ηγεσία των Τόρις Μάικλ Γκόουβ. O επόμενος πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να προέλθει από το στρατόπεδο του Brexit, δηλώνει ο Γκόουβ αφότου έβγαλε νοκ-άουτ από την κούρσα ηγεσίας τον Μπόρις Τζόνσον. Και υπόσχεται να δώσει 100 εκατ. λίρες την εβδομάδα στο NHS έως το 2020 αλλά και να βάλει τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση εισάγοντας το μοντέλο Αυστραλίας.

Το αυστραλιανό μοντέλο για τη ρύθμιση της νόμιμης μετανάστευσης στηρίζεται σε σύστημα μοριοδότησης ανάλογα με τα επαγγελματικά προσόντα, το μορφωτικό επίπεδο, βαθμό εξειδίκευσης, γνώση των Αγγλικών, ηλικία, προϋπηρεσία κ.α.

Κατά την ομιλία του στην οποία ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά για την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία, ο Μάικλ Γκόουβ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας φέτος επιμένοντας ότι πρέπει να προηγηθούν προκαταρκτικές συνομιλίες με την ΕΕ για τη νέα μορφή της σχέσης της με το Ηνωμένο Βασίλειο -γεγονός το οποίο έχουν κατηγορηματικά αρνηθεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαμηνύοντας ότι διαπραγμάτευση πριν τον Άρθρο 50 δεν θα υπάρξει.

Στο ζήτημα της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, ο γεννημένος στη Σκωτία Γκόουβ ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει δεύτερο ψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας -γεγονός το οποίο έχει χαρακτηρίσει «πολύ πιθανό» η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον δεδομένου ότι οι Σκωτσέζοι τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στις κάλπες της 23ης Ιουνίου.

 

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500087712