Στις 17 Ιουνίου θα ανατρέψουμε τους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους

Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της (Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012) ομιλίας του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου στις Αχαρνές (Μενίδι).


«Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο, τα πράγματα κάθε μέρα δυσκολεύουν, οι τοκογλύφοι εκβιάζουν.
Στις 17 Ιουνίου θα ανατρέψουμε τους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους.
Στις 17 Ιουνίου θα τους πούμε, πάρτε τα μνημόνια και φύγετε, οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός.
Θα περάσουμε δύσκολα αλλά δεν θα μας διευθύνει κανένας Ράιχενμπαχ και κανένας Φούχτελ.
Από τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση που θα καταργήσει τα μνημόνια.»

«Από το ευρώ δεν φεύγουμε γιατί το έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με ιδρώτα και αίμα, μέσα από το Φ.Π.Α που πληρώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός.
Η Ευρώπη είναι Ευρώπη των λαών δεν θα κάνουν κουμάντο οι τραπεζίτες.»

«Την Κυριακή θα είμαστε εκείνοι που θα καθορίσουν το αύριο της πατρίδας. Εμάς δεν μας ελέγχουν οι Χριστοφοράκοι και οι μιζαδόροι της μεταπολίτευσης. Εμάς μας ελέγχει μόνο ο ελληνικός λαός.

Εκτελείται σχέδιο καθυπόταξης όλων των λαών της Ευρώπης, δεν θα το καταφέρουν. Παρά το ότι έχουν εξαγοράσει τα δύο κόμματα της μεταπολίτευσης αλλά και μικρότερα κόμματα που υπηρέτησαν το μνημόνιο.

Ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Σαμαράς υπέγραψαν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Στις 17 Ιουνίου τελειώνει η προδοτική πολιτική. Θα υπάρξει σκληρή τιμωρία. Συμφωνίες συμμαθητών δεν κάνουμε, δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς.
Αν υπολογίζουν σε παραγραφή και ασυλίες τους λέμε: αυτά τελειώνουν 17 Ιουνίου.»

«Δεν θα πληρώσουμε το επονείδιστο χρέος που προέκυψε με τις συμβάσεις για τα υποβρύχια που γέρνουν και τα οποία αγοράσαμε και για τα τρένα που δεν χωράνε να κινηθούνε στις ράγες.»

«Εμείς υποστηρίζουμε κατάργηση μνημονίων, άρση ασυλίας, κατάργηση δανειακών συμβάσεων, άμεση ανακήρυξη Α.Ο.Ζ, επιτροπή λογιστικού ελέγχου. Αν αυτές οι προϋποθέσεις γίνουν δεκτές θα συμμετάσχουμε στη κυβέρνηση και εφόσον σε αυτή δεν συμμετέχουν Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι έβαλαν την υπογραφή τους. Οι όροι που βάζουμε δεν είναι όροι με ανταλλάγματα. Κάποιοι πρέπει να τραβήξουν πίσω τις συνιστώσες τους, ώστε να βρούμε τη λύση και να προχωρήσουμε ενωμένοι.»

«Λαθρομετανάστευση. Δεν θα μείνει ούτε ένας λαθρομετανάστης στην Ελλάδα. Δεν είναι λύση να κάνουμε αποθήκες ανθρώπων, στην Αμυγδαλέζα και οπουδήποτε αλλού. Η λύση είναι μια η Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέσει τη Τουρκία ώστε να επαναπροωθήσει τους λαθρομετανάστες ή αλλιώς τους βγάζουμε ταξιδιωτικά έγγραφα και ας τους ψάξουν μετά στο Βερολίνο.»

«Ασφάλεια. Πρώτο μέλημά μας είναι η επαναφορά της ασφάλειας στις γειτονίες.»

«Μικρομεσαίοι. Δημιουργούμε το Εθνικό Λογαριασμό Οφειλετών του Δημοσίου, όπου θα πάνε όλες οι οφειλές των μικρομεσαίων. Ώστε να πάρει ο μικρομεσαίος φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ώστε να μπορεί να δουλέψει.»

« Ο μόνος κίνδυνος είναι το μνημόνιο και οι δυνάμεις του μνημονίου. Εμείς είμαστε επικίνδυνοι για τους κλέφτες που υποθηκεύουν τη χώρα.»

« Σε μια χώρα που υπάρχει εθνική κυριαρχία θα πληρώνονται πρώτα οι μισθοί, οι συντάξεις και τα νοσοκομεία και μετά οι τόκοι.»