Διαδικτυακή αντίσταση των κατοίκων της Γαύδου στα σχέδια εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου

Διαδικτυακή αντίσταση των κατοίκων της Γαύδου στα σχέδια της Αθήνας για εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου και την εξόρυξή τους και μάλλον κάποιος θα πρέπει να τους πει ότι το θέμα υπερβαίνει κατά πολύ το τι θέλουν και τι δεν θέλουν οι ίδιοι. Πρόκειται για την τύχη ολόκληρου του Ελληνισμού.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι η λήψη μιας τέτοιας απόφασης από την κυβέρνηση της Ελλάδας και τις ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, στηρίζεται από ανάλογα επιχειρήματα. Εμείς, οι κάτοικοι της Γαύδου, τα θεωρούμε λανθασμένα και, ως εκ τούτου, δεν είμαστε διατεθειμένοι  να επιτρέψουμε την καταστροφή του τρόπου της ζωής μας”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ επίσης υπογραμμίζεται το τεράστιο κόστος ενός ατυχήματος που θα επηρεάσει ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Παράλληλα τονίζεται ότι “η Γαύδος είναι η τελευταία γωνιά καταπράσινου παράδεισου στην Ευρώπη. Εδώ, η φύση δεν έχει αλλάξει ανεπανόρθωτα υπό την επίδραση της παγκόσμιας βιομηχανίας. Στο νησί μας έρχονται να ξεκουραστούν άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, και το να μετατραπεί ένα τέτοιο μέρος σε βιομηχανική ζώνη, για λόγους αμφίβολων οικονομικών συμφερόντων, αποτελεί μη ανθρωπιστική πράξη”.

Ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών στήριξης του αιτήματος να μην ξεκινήσουν γεωτρήσεις σε ζώνη σε μια σεισμογενή περιοχή, όπως είναι η Κρήτη. Σίγουρα, αν δεν πρόκειται περί αστείου, τότε ας αναλογιστούν τι προτείνουν: Να στερηθεί η χώρα από τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων επειδή υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποτε … ατύχημα στις πλατφόρμες…

  defencenet.gr