Η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της κυβέρνησης ξεκίνησε

Τι λένε κύκλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ:

Η κυβέρνηση χτες δέχτηκε άλλο ένα ισχυρό πλήγμα που δείχνει ότι η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της έχει αρχίσει. Δεν ήταν μόνο η ισχνή πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και οι διαρροές από τα κυβερνητικά κόμματα, αλλά κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν επί ώρες έξω από το κοινοβούλιο.

Μέσα στο κοινοβούλιο, η κυβερνητική πλειοψηφία  έδειξε για μια ακόμη φορά μια εικόνα αποσάθρωσης, που με επικοινωνιακά τερτίπια, όπως η κατάθεση την τελευταία στιγμή της τροπολογίας για τους υπαλλήλους της Βουλής, όχι μόνο δεν καλύφθηκε, αλλά έγινε ακόμα πιο φανερή.

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι η κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τις αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων και τις εισηγήσεις της Νομικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του πολυνομοσχεδίου. Συγκροτείται εξάλλου από κόμματα που υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ψεύτικα διλήμματα, εκβιασμούς και υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης και αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής και που την επομένη των εκλογών δήλωσαν την απόλυτη δέσμευσή τους στο μνημόνιο και στην πολιτική Μέρκελ.

Με επιχειρήματα στήριξης της πολιτικής λιτότητας, δανεισμένα από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός επανέλαβε και χτες το δίλημμα μνημόνιο ή δραχμή. Πρόκειται για τον ίδιο κάλπικο εκβιασμό που επαναφέρεται κάθε φορά που οι μνημονιακές δυνάμεις χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, εξαιτίας της αδιέξοδης πολιτικής τους. Πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που δεν έχουν να προτείνουν απολύτως τίποτα για τις αναγκαίες αλλαγές στο ευρωπαϊκό επίπεδο, αναγκαίες για να βάλουν τέλος στην πορεία εξαθλίωσης των ευρωπαϊκών λαών και αποδόμησης της Ευρώπης.

Ο απολογούμενος κ. Βενιζέλος δήλωσε την ακραιφνή στήριξή του στην κυβέρνηση, χωρίς να μπορεί ούτε να δικαιολογήσει τον εαυτό του για την εγκληματική συγκάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ούτε να συγκρατήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα από την πλήρη αποσύνθεση.

Το «παρών» της ΔΗΜ.ΑΡ σε συνδυασμό με τη στήριξη της στην κυβέρνηση και την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό , καταδεικνύει τις τεράστιες αντιφάσεις της και την απόλυτη αδυναμία της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Πως δηλαδή φέρνει αντιρρήσεις σε ένα μέρος του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά, όταν ήδη έχουν διαλυθεί οι εργασιακές σχέσεις με βάση προηγούμενους νόμους, ενώ το μνημόνιο που η ίδια στηρίζει καταστρέφει κάθε έννοια στήριξης της εργασίας και προστασίας των εργαζομένων.   Η προσπάθειά της να δείξει την παραμικρή διαφοροποίηση από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε πλήρως.

Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σωθεί από κανέναν ανασχηματισμό. Δεν μπορεί μια αλλαγή προσώπων να εξωραΐσει μια πολιτική συνεχιζόμενης ύφεσης, ανεργίας και φτώχειας.  Η κυβέρνηση είναι κοινωνικά απομονωμένη και απαξιωμένη. Το μνημονιακό πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Θα καταρρεύσει συνολικά υπό το βάρος της αποτυχίας του και των λαϊκών αντιδράσεων.

Μαζί με την μαχητική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο κοινοβούλιο, τα παλλαϊκά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα έδωσαν χτες και θα δώσουν και την επόμενη περίοδο το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης, αλλά και ελπίδας  για την ανασυγκρότηση της χώρας και την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Σχετικά με την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής

Χθες, η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν επιχείρησε να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο στους υπαλλήλους της Βουλής, όπως ψευδώς και παραπλανητικά ισχυρίζεται. Αυτό έχει συμβεί από το 2011. Με την ενσωμάτωση του σχετικού νόμου 4024/2011 στον Κανονισμό της Βουλής. Επιχείρησε, με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, να παραβιάσει, για μία ακόμα φορά, το Σύνταγμα της χώρας. Να άρει το αυτοδιοίκητο της Βουλής και να τη θέσει υπό τον έλεγχο της τρόικας των δανειστών. Επιχείρησε τη συμβολική παράδοση της Δημοκρατίας στους δανειστές.

 

Το άρθρο 65, του Συντάγματος, που κατοχυρώνει το αυτοδιοίκητο της Βουλής, στην παρά.6 σαφώς ορίζει: «O Kανονισμός [σημ: της Βουλής] καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της Bουλής υπό την εποπτεία του Προέδρου, καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό της». Αυτήν την παράγραφο προσπάθησε να την καταργήσει.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίστηκε το Σύνταγμα της ελληνικής Δημοκρατίας. Όπως, άλλωστε, όφειλε. Δεν υπερασπίστηκε καμία κατηγορία εργαζομένων. Αποκάλυψε και κατέρριψε τα προσχήματα. Και, από θέση αρχής, αντιπαρατέθηκε στη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού, που με κυνισμό ανέπτυξε ο υπουργός των Οικονομικών της τρόικας ενώπιον των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, για να διακαιολογήσει την παρανομία του.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν διαβαθμίζει τη μνημομιακή φτωχοποίηση. Αρνείται το Μνημόνιο συνολικά. Δεν συμμετέχει στην επιλεκτική στοχοποίηση εργαζομένων, για να τη γλυτώσουν οι πραγματικοί προστατευόμενοι του χρεοκοπημένου πολιτικού καταστημένου, που από χθες μετράει μέρες. Για να σωθούν οι πραγματικές συντεχνίες της διαπλοκής.