Ναι. Στις 5 Νοεμβρίου, μπορούμε να εφαρμόσουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Και πάλι οι πρόσφατες κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, αριστεράς, με αφορμή την έλευση της Μέρκελ στην Αθήνα, κατέδειξαν μια απογοητευτική πραγματικότητα: Ο Λαός κουράστηκε από τις παλινωδίες και τις επαναστατικές γυμναστικές των κοινωνικών και πολιτικών φορέων και δεν τους ακολουθεί πια.

Έτσι, το στρατιωτικό καθεστώς που επέβαλλε ο Σαμαράς στο μητροπολιτικό κέντρο της Πρωτεύουσας, κρίθηκε μάλλον υπερβολικό. Και ίσως μόνο για να ικανοποιήσει το «μεγάλο αφεντικό», που κατέφθασε από το Βερολίνο με αέρα Ναπολέοντα. Ακόμη παραπέρα, το συλλαλητήριο, για πρώτη φορά «φόρεσε» καπέλο, από τα κόμματα και τους αρχηγούς των που «έσκασαν» μύτη. Κάτι το οποίο δεν θα διανοούνταν μέχρι σήμερα και τουλάχιστον στο Σύνταγμα.

         Τι λείπει λοιπόν από τις «νέου» τύπου λαϊκές κινητοποιήσεις, που θυμίζουν πια εποχές πριν το 2009;

         Τι είναι αυτό που έκοψε το νήμα της φυσικής συνέχειας και κλιμάκωσης των περσινών κινητοποιήσεων;

Το Πατριωτικό Μέτωπο, από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής του σε Κίνημα, μίλησε για την ανάγκη συνολικής ανατροπής του ψευτοδημοκρατικού δικομματικού συστήματος και επιστροφής της χώρας στις ιστορικές της ρίζες: Στην πραγματική, Άμεση Δημοκρατία.

Τα ψευτομπαλώματα, οι ψευτοαλλαγές, οι ψευτοαναθεωρήσεις, οι ψευτοπαρεμβάσεις, η ψευτοαριστερά, η ψευτολαϊκοδεξιά, ο ψευτοσυνδικαλισμός και όλα τα -ψευτό, αποδείχθηκαν ότι από τη μια πλευρά οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση και στην ηττοπάθεια, ενώ  από την άλλη, ροκανίζουν χρόνο για τους κλέφτες και απατεώνες, οι οποίοι συνεχίζουν να κατακλέβουν τη χώρα.

         Αυτό λοιπόν που από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε, έρχεται και επανέρχεται ως ζητούμενο. Και μάλιστα, κάθε φορά που διαπιστώνουμε τον φασισμό του αστυνομικού κράτους που μας έχουν επιβάλλει ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ, τοκογλύφοι, νεοταξίτες, παράλληλα με τη σήψη του συνόλου των πολιτικών και κοινωνικών συστημικών δυνάμεων της Πατρίδας μας.

         Αυτό που αργά η γρήγορα πρέπει να καταλάβει ο ίδιος ο Λαός, είναι αυτό που του προτείνει το Πατριωτικό Μέτωπο: ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Έτσι λοιπόν, στις 5 Νοεμβρίου, σας καλούμε να υπηρετήσουμε/εφαρμόσουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος. Ούτε να φασκελώσουμε, ούτε να γδυθούμε, ούτε να κάνουμε «happenings και activism». Να διεκδικήσουμε δηλαδή το αυτονόητο: Την υπεράσπιση του δικαιώματός μας να ζούμε σαν αξιοπρεπείς πολίτες, σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Και αυτό γίνεται με έναν και μόνο τρόπο: ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟ: ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

         Εμπρός λοιπόν στις 5 Νοεμβρίου, να κάνουμε τη κρίση ευκαιρία.

         Εμπρός να υπερασπισθούμε το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Πατριωτικό Μέτωπο