Πρέπει να γνωρίζουμε την διαφορά μεταξύ εξέγερσης και ενός καρναβαλιού

του Κοσμά Λουμάκη

Να συγκεντρωθείς στους δρόμους και τις πλατείες, να φωνάξεις για μερικές ώρες και μετά να πάς στο σπίτι σου, δεν είναι αγώνας,… ειναι αυνανισμός. Είτε πάς για να διαμαρτυρηθείς και τότε μένεις εκεί μέχρι να ακουστεί η φωνή σου ή κάνεις την διαμαρτυρία ως μια δήλωση έναρξη αντίστασης. Η Αντίσταση του Λαού οφείλει να λάβει μορφές ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ και όχι μορφή τσίρκου με προγραμματισμένα θεάματα, σαν τις ψεύτικες μάχες μεταξύ αστυνομικών με στολές, αστυνομικών με κουκούλες, ασφαλήτων και παρακρατηκών που σαν δαίμονες και σκιάχτρα από το παρελθόν, χρησιμοποιούν την οργή ​​των νέων.

 

“Το όπλο μας είναι η ενεργητική αντίσταση του ενωμένου λαού. Επομένως η πατριωτική ενότητα του λαού είναι το κλειδί. Αυτό σημαίνει, ότι επειδή πλήττεται ο Λαός στο σύνολό του, η μορφή της ενότητας θα πρέπει να είναι πάνω από τις υπάρχουσες ταξικές, ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Δηλαδή εθνική-πατριωτική.”

 

Μίκης Θεοδωράκης

 

Εκατομμύρια από εμάς, μέσα και έξω από την Ελλάδα, περιμένουμε για έναν πραγματικό και αξιοπρεπή αγώνα να ξεκινήσει και ευχαρίστως θα επανέλθουμε όχι μόνο στο Σύνταγμα, αλλά και ‘στο βουνο’, αν χρειαστεί!

 

Είμαι παρόν στο Σύνταγμα από τη Στοκχόλμη όποτε μπορώ (σε όλες τις μεγάλες διαμαρτυρίες) απο τις 5 Μαιου 2010, ως πράξη αλληλεγγύης με τους συμπατριώτες μου και τον λαό μου και επειδή αγαπώ την πατρίδα μου, αλλά να έρχομαι για να βλέπω άνθρωπους να φωνάζουν ότι δεν έχουν να φάνε και συγχρόνως να εξακολουθούν να παίρνουν σουβλάκια με 3 και 4 ευρώ στην πλατεία, δεν αξίζει τον κόπο. Είμαι βέβαιος οτι δεν ωφελή σε τίποτα να κατεβαίνω, να τρώω δακρυγόνα, και ξύλο από τα ΜΑΤ και να βλέπω τις χλωμές μαζηκές προσπάθειες του λαού… ή μάλλον επιτρέψτε μου να το εκφράσω ως εξής: Θα προτιμούσα να είμαι στο Σύνταγμα μαζί με 200 000 που πραγματικά έχουν αποφασίσει να μην φύγουν απο το Σύνταγμα εάν δεν φύγει το ΔΝΤ και η τρόικα από την Ελλάδα…Χλωμές, εννοώ λόγο του γεγονός ότι όλα τα μέτρα για τα οποία είμαστε εκεί να διαμαρτυρηθούμε ενάντια, ψηφίστηκαν,… και εμείς αφήσαμε το Σύνταγμα μουρμουρώντας και δεν ξανακατεβήκαμε την άλλη μέρα και σε διπλάσιο ποσό, όχι,… περιμέναμε μέχρι την επόμενη φορά που θα ψήφιζαν για ακόμη ένα  καρφί στο φέρετρο μας,.. και εμείς πάλι πηγάμε στα σπίτια μας αφού ψηφίστηκαν και τα καινούρια μέτρα. Πότε πιστεύετε ότι θα μπορεί άραγε να είναι μια καλή ιδέα να δηλώσουμε ότι τώρα δεν πάμε πια στα σπίτια μας και να το εννοούμε;

 

Ούτε το χάσμα μεταξύ άνω και κάτω πλατεία με όλα όσα σημαίνουν αυτά με προσελκύει επειδή ξέρω ότι είμαστε χαμένοι αν δεν συνεργάστουμε μαζί όλοι μας, ως μία δύναμη.  Φαίνεται ξεκάθαρα σε ποιό επίπεδο είναι η γενική αντίληψη! Δυστυχώς, φωνάζουν και διαμαρτύρονται κυρίως για λόγους που αφορούν τα πορτοφόλια τους και όχι τις αξίες τους και τα ηθικά ζητήματα. Με άλλα λόγια δέχονται τον άγριο ”ξυλοδαρμό” και το μόνο που τους νοιάζει είναι εάν θα έχουν της ’πατερίτσες’ τους μετά η όχι! Επειδή σέβομαι και τιμώ τους αγώνες τις οικογενείας μου, τις θησίες τους και τον πραγματικά και ειλικρινά αγωνιζόμενο Έλληνα, δεν ενδιαφέρομαι για καρναβάλια,… ούτε για συλλογική ψυχοθεραπεία, ενδιαφέρομαι όμως για μια σοβαρή επαναστατική αντίσταση.

 

Σε αυτούς που περιμένουν τη Χρυσή Αυγή να τους εξασφαλίσει την ασφάλεια τους και να τους φέρει την τιμή τους πίσω, λέω οτι θα πρέπει να γνωρίζουνε ότι αυτό είναι σαν να εμπιστεύονται τη φροντίδα των παιδιών τους σε έναν γνωστό παιδεραστή, βασανιστή και φονιά. Και αυτός επίσης θα ’προστατεύσει’, θα ”παίξει” μαζί τους και θα ταΐσει τα θύματα στην αρχή για να τον εμπιστευτούν.

 

Δεν συμφωνώ καθόλου με τρόπους εκφοβισμού, όμως θέλω να τονίσω ότι για αυτούς που αυτο-ονομάζονται «προστάτες του λαού», τα κουραδοπαλίκαρα, δεν έχω ακούσει ποτέ να πήγαν στους εφοπλιστές, στους δισεκατομμυριούχους φοροφυγάδες και στους υπουργούς να τους ρίξουν πέτρες, να τους πετάνε μολότοφ στα σπίτια και να τους χώνουν σφαλιάρες… Γιατί;… Εεεε, γιατί, και τα πιο ηλίθια σκυλιά δεν θα δαγκώσουν τα χέρια που τους ”ταΐζουν” και που τους αφήνουν να αλωνίζουν! Πρέπει να προσποιηθούν ότι είναι μαζί με τον λαό και ενάντια στους προδότες, και φυσικά οι πιο βλάκες, και όλοι αυτοί που έχουν θλιβερές εμπειρίες σαν μικρά αγοράκια με κανέναν ”Ελληνάρα” πατέρα με το ζωνάρη σαν παιδαγωγικό εργαλείο, φυσικά το χάβουν. Οπως και τότε έτσι και τώρα όταν τελικά ξεσηκωθεί ο Ελληνικός λαός θα τρέχουν πάλι όπως οι ήρωες τους να τους κρύψουν οι ξένοι.

 

Καλά θα κάνουμε όλοι μας να στρέφουμε τα μάτια μας, λίγο πιο σοβαρά, και προς τον κ. Θεοδωράκη και την ΣΠΙΘΑ και αυτό που απευθύνει αυτό το κίνημα σε όλους τους Έλληνες. Αν δεν ακούσουμε και δεν ενταχθούμε ανάλογα με την ΚΕ του ΣΠΙΘΑ και δεν σταθούμε πίσω απο τις πολιτικές και τις δικαστικές ενέργειες της, θα αναγκαστούμε να πολεμίσουμε με τα όπλα για να πάρουμε πίσω τη χώρα από τους τοκογλύφους.

 

Έλληνες στην Ελλάδα,.. αν θέλετε σοβαροί μαχητές να ενταχθούν σε  απελευθερωτικό αγώνα, δείξτε επιτέλους ότι είστε αρκετά ώριμοι και έτοιμοι να κάνετε μια σοβαρή αντίσταση, αλλά πραγματική, ενωμένη λαϊκή αντίσταση, και όχι όπως τώρα, απλά μια αντίσταση του Σαββατοκύριακου που θυμίζει με πανηγύρι. Κοιτάξτε να σηκωθήτε από τα γόνατά σας, όλοι μαζί και ενωμένοι, γιατί υπάρχουν πρακτικά και πολύ αναγκαία βήματα να κάνουμε τώρα! Η κακομοιριά, η γκρίνια και η κλάψα ποτέ δεν έφερε την ελευθερία στον λαό, γι αυτό Ελληνα άντε, σηκώσου ‘από τα γόνατα’ και άκουσε τους σοφούς σου και όχι τους εφιάλτες σου και γίνε ξανά αυτό που κατάβάθος πάντα πολεμάς για να είσαι,… Ελεύθερος και Ανεξάρτητος!

 

Κοσμάς Λουμάκης

http://www.spitha-kap.gr/el/articles/article/?nid=3575