Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας κατά ανθελληνικών συνθημάτων

Αγαπητοί διοργανωτές της αντιρατσιστικής-αντιφασιστικής πορείας,

Ως δημοκρατικός Έλληνας πολίτης, οφείλω να διαμαρτυρηθώ εντόνως, για σύνθημα ανθελληνικού περιεχομένου το οποίο ακούστηκε στην πορεία διαμαρτυρίας, ενάντια στον φασισμό-ρατσισμό, που εσείς διοργανώσατε, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Σας εφιστώ την προσοχή και σας τονίζω τη μεγάλη σας ευθύνη, όταν ανέχεστε, εσείς ως διοργανωτές, την χρησιμοποίηση τέτοιων απαράδεκτων και εθνικά κολάσιμων συνθημάτων, που προσβάλλουν την εθνική αξιοπρέπεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!

Το σύνθημα «Ελλάδα – Συρία – Μακεδονία», όπου με τον όρο «Μακεδονία», υπονοείτο το ανιστόρητο κράτος των Σκοπίων και προφανώς, η αλληλεγγύη σας προς τους εθνικιστές της γείτονος χώρας, σίγουρα δεν αποτελεί «όπλο»  ενάντια στο φασισμό. Σχήμα οξύμωρο αποτελεί  σ’ αυτόν τον αγώνας σας κατά των Ελλήνων εθνικιστών-«φασιστών», όπως τους αποκαλείτε, η χρησιμοποίηση από τη μία αντεθνικών συνθημάτων, ενώ από την άλλη δίνετε την εντύπωση πως, ανενδοίαστα και χωρίς ντροπή, προσφέρετε την στήριξη και αλληλεγγύη σας στους εθνικιστές και φασίστες των Σκοπίων, οι οποίοι οραματίζονται «Μεγάλη Μακεδονία» εις βάρος του εθνικού μας εδάφους.

Εδώ, οφείλετε να εξηγήσετε σε όλους τους Έλληνες, αν στρέφεστε γενικότερα εναντίον του φασισμού ή μόνον κατά των Ελλήνων «φασιστών», αφού η στήριξη σας, μέσω του εν λόγω συνθήματος, στους φασίστες των Σκοπίων, ήταν πασιφανής.

Αναγνωρίζω, ανεπιφύλακτα, το δικαίωμά σας να εκφράσετε την αντίθεσή σας στην αυξανόμενη δύναμη του εθνικιστικού κινήματος εν Ελλάδι, όμως σας παρακαλώ να μην προσπαθείτε να ανακόψετε την δυναμική αυτή τάση χρησιμοποιώντας ανθελληνικές πρακτικές και μεθόδους, διότι αυτές  εκλαμβάνονται από τον οποιονδήποτε Έλληνα, πάσης πολιτικής  ιδεολογίας, ως εχθρική πράξη κατά της πατρίδος μας! Κατανοήστε, σας παρακαλώ, πως δεν έχετε το δικαίωμα να πολεμήσετε κατά του εθνικισμού χρησιμοποιώντας τον ανθελληνισμό! Η υγιής επιχειρηματολογία αρκεί, ως μέσον διαφωτισμού των Ελλήνων πολιτών.

Οφείλετε να αντιληφθείτε το μέγεθος αυτής της ατυχούς ενεργείας σας που, εκόντες άκοντες, χρησιμοποιήσατε! Σας καλώ να αναγνωρίσετε  το μέγεθος των ευθυνών σας και να εκφράσετε, μέσω ανακοινώσεώς σας στα Μ.Μ.Ε., την ειλικρινή σας μεταμέλεια! Σε αντίθετη περίπτωση η άρνησή σας θα αποτελεί απόδειξη εσκεμμένης εχθρικής ενεργείας κατά της πατρίδος μας!

Είμαι βέβαιος ότι η ανθελληνική συνθηματολογία που χρησιμοποιήσατε, υπήρξε αποτέλεσμα επιπόλαιης, βεβιασμένης και ατυχούς αποφάσεως εκ μέρους σας. Καθήκον σας, λοιπόν, να την καταδικάσετε!

Με τιμή

Γκαντίδης Ανδρέας

http://filologos10.wordpress.com/2012/10/10/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC/#more-148004