«Δικτάτορας η Μέρκελ που αντικαθιστά τους Γερμανούς με πρόσφυγες»

Ο αντιπρόεδρος του αντιμεταναστευτικού και ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) χαρακτήρισε την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «δικτάτορα» που θέλει «να αντικαταστήσει τους πολίτες της Γερμανίας» με πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Στη διάρκεια εκδήλωσης σε μικρή πόλη κοντά στο Βερολίνο, ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ κατηγόρησε την Μέρκελ ότι αλλάζει δραματικά την όψη της χώρας με την άκρως ευέλικτη πολιτική ασύλου που ακολουθεί, όπως γράφει η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Αποκαλώντας την Άνγκελα Μέρκελ «καγκελάριο- δικτάτορα», υπό τις θερμές επευφημίες του πλήθους, καταφέρθηκε εναντίον των μεγάλων κομμάτων της Γερμανίας καταλογίζοντάς τους ότι ακολουθούν πολιτική «ανθρώπινης εισβολής», σε μια «απόπειρα να αντικαταστήσουν σταδιακά τον γερμανικό λαό από τους πληθυσμούς που έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».

Τα σχόλιά του μεταφορτώθηκαν κατόπιν στο YouTube. Στο σχετικό βίντεο εμφανίζεται ο Γκάουλαντ, 75 ετών, να διαβάζει ένα πλακάτ που κρατάει ένα μέλος του κόμματος και αναγράφεται σε αυτό: «Σήμερα επιδεικνύουμε ανεκτικότητα και αύριο θα είμαστε ξένοι στην ίδια μας την χώρα», ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί το νεοναζιστικό κόμμα NPD.

Ο Γκάουλαντ, τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσε σάλο και με τις δηλώσεις του σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που κατάγονται από ξένες χώρες και συμμετέχουν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

 

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500082170