Δημόσια έσοδα και δημόσια περιουσία στους δανειστές

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ*      

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί για άμεση ψήφιση στη Βουλή Πολυνομοσχέδιο το οποίο αποτελεί οικονομικό και πολιτικό πραξικόπημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Εκτός από την επιβολή νέων έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, την αυτόματη περικοπή μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και πώληση όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και «πράσινων» (ενήμερων) δανείων σε ξένα «κοράκια» (funds), προχωρεί σε δύο ακόμα πρωτοφανείς ρυθμίσεις που παραδίδουν στους υπερεθνικούς δανειστές (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΜΣ), όλα τα μελλοντικά κρατικά έσοδα και όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Πρόκειται για ενέργεια πρωτοφανούς δήμευσης του ελληνικού λαού από τους υπερεθνικούς «σωτήρες», από μια παραδομένη κυβέρνηση που διεκδικεί πρωτεία εθελοδουλείας και οδηγεί σε ουσιαστική απεμπόληση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.  

Η ”ΕΞΟΥΣΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ….ΑΛΛΑ Η ”ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! 

 

Ειδικότερα με το Ν/Σ προβλέπεται η μετατροπή της ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων» σε «Ανεξάρτητη Αρχή» (ΑΑ). Δηλαδή η επιλογή της διοίκησης και κυρίως η λειτουργίας και η διαχείριση των εσόδων θα είναι υπόθεση κάποιων «ανεξάρτητων τεχνοκρατών», που θα λειτουργούν ως «κράτος εν κράτη», μη δίνοντας λογαριασμό ούτε στον υπουργό Οικονομικών, ούτε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Η Α.Α. θα έχει Διοικητή και 5μελές «Συμβούλιο Διοίκησης» (πρόεδρο και 4 μέλη). Ο Διοικητής και το «Συμβούλιο Διοίκησης» ορίζεται από «Επιτροπή Επιλογής» στη σύνθεση της οποίας συμμετέχουν πέντε ανώτερα στελέχη της δημόσια διοίκησης και δύο εκπρόσωποι της ΕΕ. Προβλέπεται επίσης ειδικός «εμπειρογνώμονας» σε ρόλο εντεταλμένου συμβούλου, ο οποίος θα επιλέγεται από ένα κατάλογο 3 υποψηφίων επιλογής της ΕΕ (!). Πρόκειται στην ουσία για έναν «άτυπο» υπερεθνικό διοικητή της «Α.Α.». Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες αρμοδιότητες, σήμερα ή στο μέλλον, εκχωρηθούν στην Α.Α. θεωρούνται αμετάκλητες.!! Η όλη διαδικασία επιλογής, λειτουργίας και δράση της «Α.Α.» θα αποτελεί μοχλό οικονομικής καταπίεσης του ελληνικού λαού (συγκέντρωσης φόρων για απόδοση των τοκοχρεολυσίων στους δανειστές), ελεγχόμενη και εποπτευόμενη από την ΕΕ. Επιβεβαιώνεται με λίγα λόγια ότι …η «εξουσία» είναι αλλού ….αλλά η «αποικιοκρατία» είναι εδώ.!  

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

 

Από ανάλογη φιλοσοφία διαπνέεται η ίδρυση «Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών & Περιουσίας», στην οποία θα ενταχθούν ως θυγατρικές, το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ, η ΕΤΑΔ (εταιρία ακινήτων δημοσίου) και η «Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ» (ΕΔΗΣ) που είναι υπό ίδρυση και η οποία θα συγκεντρώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου που δεν ανήκουν στους πιο πάνω φορείς. Έτσι όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου περνάει στον έλεγχο ενός ενιαίου φορέα που η διοίκηση του θα ελέγχεται έμμεσα και άμεσα από τους υπερεθνικούς …«νταβατζίδες». Αυτό επιτυγχάνεται με τον έλεγχο του «Εποπτικού Συμβουλίου» (από τα 5 μέλη τα 2 μέλη μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος επιλέγεται από τους «θεσμούς»). Τα «Εποπτικό Συμβούλιο» ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρίας της οποίας ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος επιλέγεται από τους «θεσμούς».! Το προσωπικό θα είναι σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μπορεί να προέρχεται από το δημόσιο με αποσπάσεις ή με συμβάσεις δανεισμού εργαζόμενων από ιδιωτικές εταιρίες (δηλ. εργασιακές σχέσεις …«γαλέρας»). Μέχρι το 2018 θα πρέπει να δοθούν από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας γύρω στα 6 δις και σε βάθος χρόνου όλες οι εισπράξεις από την εκποίηση των «ασημικών» του ελληνικού λαού.!!  

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΙΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Η «Λαϊκή Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μικροεπιχειρηματίες, να αντισταθούν στο νέο οικονομικό και πολιτικό πραξικόπημα που προωθείται από την κυβέρνηση, με τις εντολές του υπερεθνικών αφεντικών, καθώς και τη στήριξη των εγχώριων μνημονιακών δυνάμεων. Να βγει αγωνιστικά στο προσκήνιο στα όρια λαϊκής εξέγερσης, για μπει φραγμός στη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και της δημόσιας περιουσίας. Για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, χρειάζεται κατάργηση μνημονίων, μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες και στρατηγικές επιχειρήσεις, παραγωγικό-οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, μείωση ανεργίας και στήριξη εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων για κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη της οικονομίας. Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής εξασφαλίζεται μόνο με την αγωνιστική παρέμβαση του ελληνικού λαού.    

*διδάκτωρ οικονομικών, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής ΛΑΕ  

 

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24354:tolios-dimosia-periousoa&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182