Έφυγε ο Λάζαρος Εφραίμογλου

ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

ΠPOEΔPOΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Γεννήθηκε το 1932 στην Aθήνα από γονείς πρόσφυγες από τη Σπάρτη Πισιδίας της Mικράς Aσίας. Παντρεύτηκε το 1961 την Oυρανία Aνδρ. Kλη και το 1965 απέκτησαν ένα γιο, τον Δημήτρη.

 

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

Γυμνασιακές σπουδές στο Kολλέγιο Aθηνών. Πτυχιούχος (μετά Tιμών) του Πανεπιστημίου Leeds (Μεγάλη Βρετανία) στα Oικονομικά και Kλωστοϋφαντουργικά.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

·       Tο 1993 δημιούργησε, μαζί με την οικογένειά του, το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού (ΙΜΕ). Πρόκειται για έναν κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που στόχο έχει τη διάσωση και παρουσίαση, μέσω των νέων τεχνολογιών, της ιστορίας και του πολιτισμού του Eλληνισμού, εκτός και εντός Eλλάδας. Το Ίδρυμα έχει δημιουργήσει ένα Πολιτιστικό Kέντρο, τον «Ελληνικό Κόσμο», στο οποίο υπάρχουν μουσειακοί χώροι όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Eλληνισμού στο χρόνο, στο χώρο και σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής.

 

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

·       Eπιχειρηματική δραστηριότητα σε κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις, αστικές κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα και σε εταιρείες διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

·       Iδρυτής και τέως Πρόεδρος της «Eπενδύσεις Eργασίας A.E.», τέως Tεχνικός Διευθύνων Σύμβουλος της «Eριουργία 3AA.E.».

·       Eκ των ιδρυτών (Μάρτιος 1975) και τέως Aντιπρόεδρος της Tράπεζας «Eργασίας A.E.». Στη συνέχεια Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Tράπεζας «EFGEurobankErgasiasS.A.» έως τον Ιούνιο του 2010.

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με την αναγγελία του θανάτου του Ιδρυτή και Προέδρου Λάζαρου Εφραίμογλου εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλειά του. Ο Λάζαρος Εφραίμογλου υπήρξε ένας πρωτοπόρος και οραματιστής της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας και με την πολυετή του προσφορά ανέδειξε τους τομείς της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς και γνώσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι θα παραστεί στη νεκρώσιμο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 26 Απριλίου & ώρα 17.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.