Είμαστε οι Έλληνες νεοναζί και φασίστες;

Όπως ήταν αναμενόμενο, το φονικό στην Αμφιάλη έδωσε «τροφή» στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα για να παρουσιάσουν την εικόνα μιας Ελλάδας, στην οποία ο νεοναζισμός καλπάζει. Η τηλεόραση είναι απλουστευτικό μέσο. Δείχνει το άσπρο και το μαύρο, λατρεύει τις αντιπαραθέσεις και ο πάντα «πολύτιμος τηλεοπτικός χρόνος» δεν επαρκεί για περαιτέρω εξηγήσεις.

Αρχίζει λοιπόν να εμπεδώνεται σιγά – σιγά στη διεθνή κοινή γνώμη η εντύπωση πως οι Έλληνες δεν είναι μόνον οι πιο διεφθαρμένοι άνθρωποι πάνω στη γη, κατά δήλωση μάλιστα και πρώην πρωθυπουργού της χώρας, αλλά έχουν και στο DNA τους μια ροπή στον ρατσισμό, στον φασισμό και τον νεοναζισμό.

 

Η ειρωνεία είναι πως πάνω – κάτω μια τέτοια ρηχή εξήγηση του φαινομένου της «Χρυσής Αυγής» επιχειρούν και εγχώριοι αναλυτές. Προσπαθούν δηλαδή να αποδείξουν πως η αλματώδης άνοδος της «Χρυσής Αυγής» έχει να κάνει με ιδιοσυγκρασιακές παραμέτρους και όχι με την κοινωνική πραγματικότητα. Αθωώνουν το πολιτικό σύστημα για την ανικανότητά του να προστατέψει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της και διερωτώνται τάχα μου «γιατί δεν υπάρχουν νεοναζί στην Πορτογαλία ή στην Ιρλανδία που είναι και αυτές χώρες σε καθεστώς μνημονίου;».

Με την ίδια αντίληψη επιχειρεί και η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα να δείξει πως κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα για να βάλει φρένο στη Χ.Α. Λυπάμαι που θα το πω αλλά τα πολιτικά προβλήματα δεν λύνονται με δικαστικές αποφάσεις. Είναι να σαν να κυνηγάς να πιάσεις ελέφαντες με απόχη για πεταλούδες. Η Χ.Α υπάρχει και γιγαντώνεται όχι γιατί υπάρχουν 3.000 τρελοί που εκπαιδεύονται τα Σαββατοκύριακα σε παραστρατιωτικές δραστηριότητες. Αν ήταν μόνο αυτό, το πρόβλημα θα ήταν διαχειρίσιμο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μπορούσαν να «μαντρωθούν».

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και βαθύτερο. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι η χώρα δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται μια άνευ προηγουμένου οικονομική επίθεση, χωρίς να διαθέτει ηγεσία που να μπορεί να οργανώσει έστω μια στοιχειώδη γραμμή εθνικής άμυνας. Η μια υποχώρηση μετά την άλλη, η μια ήττα μετά την άλλη, δεν έχουν πλήξει μόνο την εθνική αξιοπρέπεια αλλά και την ίδια την οικονομική δομή της χώρας. Όταν για να απορροφηθεί η ανεργία που υπάρχει σήμερα, απαιτούνται τουλάχιστον 20 χρόνια με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τι δεν καταλαβαίνουμε;

Tο να ακούγονται πύρινοι λόγοι κατά της Χ.Α από τους εκπροσώπους και τους εκφραστές των πολιτικών που οδήγησαν στο εθνικό δράμα της οικονομικής καταστροφής, μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα θα έχει. Δεν αντιμετωπίζεται το «σύμπτωμα» αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες που το προκαλούν, το συντηρούν και το αναπαράγουν.

Συνεπώς, αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν και δεν δοθούν πολιτικές απαντήσεις, μπορούμε να περιμένουμε μόνον τα χειρότερα. Θα πάμε στις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα κοντά στο 40% και η «Χρυσή Αυγή» δεύτερο, ξεπερνώντας το 20%. Ποια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να σταθεί μετά; Και ποια κυβέρνηση μετά από εκλογές θα μπορεί να σταθεί με αξιωματική αντιπολίτευση τη «Χρυσή Αυγή»;

Είναι εφιαλτικές εικόνες από το μέλλον. Για να μην καταστούν αναπόφευκτες και μοιραίες, η χώρα πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών στις βασικές εθνικές επιλογές της. Στο τέλος- τέλος, καλύτερα να δώσουμε ενωμένοι έναν αγώνα ενάντια σε μια «γερμανοποιημένη» Ευρώπη παρά να σκοτωθούμε μεταξύ μας.

ΥΓ: Μην κοροϊδεύετε άλλο τον κόσμο με δημοσκοπήσεις… Η αντι-συστημική ψήφος σας κλείνει το τηλέφωνο. Ή της έχουν κόψει το τηλέφωνο. Ο Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) θα φέρει πλέον τεράστιες ευθύνες για αυτή τη συστηματική παραπλάνηση της ελληνικής κοινής γνώμης, καθώς οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν για να μπορούν και να σταθμίζουν σωστά τις επιλογές που θα κάνουν.