Έκρυψαν το «γλυκό» στην Κύπρο, για να το φάνε αργότερα!

 

 Ιωάννης Δέμος    

Η Κύπρος χρησιμοποιείται ως  παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ο κύριος αποδέκτης είναι ο Ιταλικός λαός, ο Grillo, οι λοιποί, αλλά και οι εν δυνάμει  ενδομνημονιακοί λαοί.

Πιθανώς το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής ήταν μέρος ενός σχεδίου BC…ή F, των δανειστών.

 Ήταν άραγε η παγίδα που και εγώ την επικρότησα ως θετική εξέλιξη;

 

Είχαν τάχα δίκιο όσοι προβληματίστηκαν με την ξαφνική αλλαγή στάσης μέσα στην Βουλή της Κυβερνητικής παράταξης κατά την κρίσιμη ψηφοφορία; Το σίγουρο είναι ότι με αυτό το ΟΧΙ γλύτωσαν –προσωρινά- το «τομάρι» τους από την μήνι του Κυπριακού Λαού.

Είχαν δίκιο επίσης όσοι προβληματίστηκαν όταν μετά την έναρξη της καταστροφολογίας, εμφανίστηκαν 9 έτοιμα νομοσχέδια πλήρως επεξεργασμένα οικονομικά και νομικά.

Μέχρι εκεί είναι οι διαφορές που παρατηρήθηκαν με ότι έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Και από προχθές ξεκίνησαν οι ομοιότητες:

  • Η ακατάσχετη τρομοκρατία περί χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περί εγκατάλειψης της Κύπρου και στα Εθνικά Θέματα.
  • Η Τουρκία διεκδικεί μέρος του ενεργειακού πλούτου.
  • Ξαφνικά εμφανίστηκαν «ειδήμονες» οι οποίοι αμφισβήτησαν το μέγεθος των κοιτασμάτων.

Τόσο η Κυπριακή Κυβέρνηση όσο και οι Ευρωπαίοι αγνοούν προκλητικά τις προοπτικές που προβάλουν από την εκμετάλλευσή του. Πώς δηλαδή κρύβεις ένα γλυκό για να το φας αργότερα; Κάτι παρόμοιο.

Ενδεικτική εικόνα  της επικοινωνιακής επίθεσης που δέχονται οι αδελφοί μας Κύπριοι, είναι το «στήσιμο» της στρογγυλής τράπεζας χθές στο ΡΙΚ. Συμπτωματικά…ο πρώτος και ο τελευταίος εκ των καθήμενων προσκεκλημένων ήσαν, από την αρχή της μαραθώνιας εκπομπής μέχρι το τέλος της,  ακραίοι κυβερνητικοί φιλομνημονιακοί οι οποίοι ισοπέδωναν τις αντιρρήσεις όσων είχαν την ατυχία να καθίσουν στις μεσαίες θέσεις.

Ως εμπειρότεροι, λοιπόν εμείς οι Έλληνες στην μαύρη προπαγάνδα, στις «κολωτούμπες» του πολιτικού προσωπικού, στην ωμή παραβίαση άρθρων του Συντάγματος και στην δημιουργία μιας αριστοκρατίας της εξουσίας, μπορούμε να τους πούμε τι θα ακολουθήσει στο μέλλον:

Σ’ ένα χρόνο από σήμερα το εισόδημά των μικρομεσαίων  θα έχει μειωθεί κατά 30%. Οι μειώσεις θα γίνουν κατά τομέα: πρώτα ο Δημόσιος και στην συνέχεια ο Ιδιωτικός, στρέφοντας τους μεν εναντίον των δε. Θα αυξηθούν οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι κατά 20%. Τα είδη πρώτης ανάγκης θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 15%. Το εξωτερικό χρέος θα αυξηθεί υπέρμετρα ώστε να μην είναι διαχειρίσιμο. Η ανεργία, θα αγγίξει το 20%. 

Οι μέθοδοι καταστολής θα αγγίξουν και σε μερικές περιπτώσεις θα ξεπεράσουν τα όρια της αστυνομικής βίας. Οι υπουργοί θα είναι εκτελεστικά όργανα των Τροϊκανών. Οι απεργίες θα «καπελώνονται» μεθοδευμένα. Οι μικρομεσαίοι εργαζόμενοι, θα οδηγηθούν στην ανέχεια ώστε το ένστικτο της επιβίωσης να υπερτερήσει του πατριωτισμού και της διάθεσης για αντίσταση. Θα ξεκινήσει ένα κύμα αντίστασης στο διαδίκτυο. Θα «εμφανιστεί» κάποιος «επαναστάτης» πολιτικός ο οποίος τελικά θα…απογοητεύσει. Σιγά – σιγά θα δημιουργηθεί η τάξη των προνομιούχων. Πολιτικοί και οι πέριξ αυτών, μεγαλοεπιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ανώτατοι και ανώτεροι  θεσμικοί παράγοντες, τραπεζίτες και golden boys, δυνάμεις καταστολής , μεγαλοσυνδικαλιστές και κρατικοί αξιωματούχοι, θα συγκροτήσουν μία αριστοκρατία, ουσιαστικά υπεράνω των μέτρων (και άλλων δημοκρατικών αξιών), που θα πλήξουν ως τσουνάμι την συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων πολιτών.

Εάν κρίνουν ότι πρέπει  να αντιδράσουν, να το κάνουν τώρα, όσο έχουν την διάθεση και το σθένος. Απομονώνοντας τους μεγαλοσυνδικαλιστές  σπάζοντας τα κομματικά στεγανά.

Και μια τελευταία ομοιότητα με την Ελληνική κρίση:

Η συμφωνία για το καταστροφικό δεύτερο Ελληνικό μνημόνιο, έγινε ξημερώνοντας η παραμονή της 28ης  Οκτωβρίου.

Η συμφωνία για το πρώτο εξ΄ ίσου καταστροφικό Κυπριακό μνημόνιο, έγινε χθές, παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Προσωπικά, δεν πιστεύω σε συμπτώσεις.

Το εξοργιστικό είναι ότι στην επιλογή των ημερομηνιών υπέκυψαν οι «Έλληνες» και «Κύπριοι» πολιτικοί!