Εξελίξεις στον Ευρω-Μεσογειακό χώρο

Το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (EKEM), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ), διεξήγαγε, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ημερίδα με τίτλο «EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ». Στόχος της εκδήλωσης υπήρξε η ανάδειξη, η ανάλυση και ο προβληματισμός σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα τεκταινόμενα στην περιοχή καθίστανται ως υψηλής σημασίας και προτεραιότητας για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις απο διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, όπως τον κύριο Τσαρδανίδη Χαράλαμπο, Διευθυντή του ΙΔΟΣ, την κυρία Κεφαλά Παρασκευή,  Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον κύριο Χουλιάρα Αστέριο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τον κύριο Χρυσοχόου Δημήτριο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης  και εκπρόσωποι του ερευνητικού και δημοσιογραφικού χώρου, όπως ο κύριος ο κύριος Βουλέλης Νικόλαος, Δημοσιογράφος και  Διευθυντής της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ο Δρ. Ρώσσης Νικόλαος, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΔΟΣ, καθώς και ο κύριος Τριανταφύλλου Θάνος, δημοσιογράφος και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης .
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «European Management Partnership».
 
Επιπλέον, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το ΕΚΕΜ προσφάτως δημοσίευσε συλλογικό τόμο με τίτλο: Greek Foreign Policy: Global Trends and Challenges”, ο οποίος είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Κέντρου (www.ekem.gr) αλλα και στην ιστοσελίδα του δικτύου Euromesco εδώ.
 
Για να παρακολουθήσετε και τα δύο μέρη της προαναφερόμενης ημερίδας μέσω της  διαδικτυακής πλατφόρμας του ιδρύματος ΜποδοσάκηBlod.gr δείτε τους παρακάτω συνδέσμους :

Πρώτο μέρος : Μεσόγειος και Μέση Ανατολή σε μετάβαση
Δεύτερο μέρος : Κρίση στην Ευρώπη και στο Μεσογειακό Χώρο