Ένας αμερικανός δικαστής, δυο γύπες, 15 τραπεζίτες και η UBS

Ξέρετε ποιός ζήτησε από την Αργεντινή να πληρώσει τους γύπες της αγοράς; Ένας υπερσυντηρητικός αμερικάνος δικαστής ονόματι Τόμας Γκριέζα.

 

Ξέρετε ποιό πανούργο αλλά διάτρητο τέχνασμα χρησιμοποίησε στην απόφασή του ο δικαστής της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης της Ανατολικής Ακτής; Αποφάσισε ότι η Αργεντινή δεν μπορεί να πληρώσει τα τοκομερίδια του 90% του συμφωνημένα “κουρεμένου” χρέους, όπως η ίδια ήθελε, αν δεν πλήρωνε και τους γύπες που δεν θέλησαν να μπουν καθόλου στο κούρεμα. Ξέρετε γιατί ο κ. Δικαστής έλαβε αυτήν την περίεργη απόφαση; Για να μπορεί απλώς να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός!

 

 

Ξέρετε ποιοί ήσαν οι αρπακτικοί “γύπες” που προσχεδιασμένα προσέφυγαν στον δικαστή που είχε, σχεδόν, με την προκατασκευασμένη την απόφαση; Οι γνωστοί ληστές δισεκατομμυριούχοι κερδοσκόποι ολκής Πολ Σίνγκερ και Κένεθ Νταρτ. Γνωρίζετε ποιοί έλαβαν τελικά την απόφαση ότι υπάρχει “πιστωτικό γεγονός” (πτώχευση) σε βάρος της Αργεντινής; Η 15-μελής επιτροπή του ISDA που αποτελείται άκουσον – άκουσον , από αμερικάνους τραπεζίτες (Bank of Amerika, Morgan Stanley , JP Morgan Chase , Elliot Management κλπ).Ξέρετε ποιός υπέβαλλε το αίτημα για πτώχευση της Αργεντινής; Άλλη μια τράπεζα, η ελβετική UBS!

 

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος! Και όμως αυτήν την πλέον βρώμικη και στυγνή δικτατορία του χρήματος επί ολόκληρου του πλανήτη, που έχει ως στρατιωτικούς βραχίονες το ΝΑΤΟ , το Ισραήλ και μισθοφορικά φασιστικά καθεστώτα, την υπηρετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις ως υπαλληλίσκοι των ΗΠΑ, της Γερμανιας, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Θαυμάστε τες!

 

Και θαυμάστε εμάς που τις ανεχόμαστε υπό το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας.

 

Αυτός ο φόβος, όμως και η τρομοκρατία σε βάρος του ελληνικού λαού στο όνομα της χρεωκοπημένης Αργεντινής μόνο για γέλια και θυμηδίες είναι. Γιατί η Αργεντινή δεν έχει πρόβλημα από το πιστωτικό γεγονός που της επεβλήθη. Το πρόβλημα το έχουν οι κυρίαρχοι δυτικοί ιμπεριαλιστικοί κύκλοι που βλέπουν ότι τα πυρά τους γίνονται όλο και πιο άσφαιρα. Όπως το πρόβλημα το έχουμε και εμείς οι πολίτες στην Ελλάδα που δεν θέλουμε να πετάξουμε στο περιθώριο τις τρομοκρατικές ψευτο-θεωρίες του μονόδρομου.

 

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17205:trapezes-gypes-argentinh&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182