Κύριε Πεπόνη, ένοχοι δεν μπορούν να δικάσουν ενόχους

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Ζούμε αναμφισβήτητα το απόλυτο πολιτικό θέατρο του παραλόγου. Όσο και να έψαξα με επιμονή και υπομονή, ΟΛΟ το διαδίκτυο, πουθενά στον κόσμο, σε καμμία άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών του λεγόμενου “τρίτου κόσμου”, δεν έχει συμβεί Εφέτης Εισαγγελέας να έχει καταθέσει φάκελλο για διαφθορά και προδοσία πολιτικών προσώπων σε Βουλή και η …Βουλή να αρνείται κάθε είδους συζήτηση για σύσταση σχετικής επιτροπής που θα αποδώσει τις ανάλογες ευθύνες. Αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και ΜΟΝΟ απο αυτό το πολιτικό σύστημα, που έχει τόση διαφθορά, που αγγίζει και ίσως ξεπερνάει σε ορισμένες περιπτώσεις, τη περίφημη ιταλική Μαφία και τον Νόμο της Σιωπής, την περίφημη επίσης “Ομερτά” που την διέπει.

Η είδηση είναι η εξής πάνω-κάτω: Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στέλνουν στη Βουλή την δικογραφία για την υπόθεση του ΔΝΤ, εκτιμώντας οτι μετά και τις τελευταίες καταθέσεις του (πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και εμπλεκόμενου επίσης στο σκάνδαλο Κοσκωτά και μετέπειτα εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα) Παναγιώτη Ρουμελιώτη και των συμπληρωματικών καταθέσεων των Λούκα Κατσέλη και Γεράσιμου Αρσένη. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, προώθησαν τη δικογραφία στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τεννέ, ο οποίος είναι και ο καθ ύλην αρμόδιος για να την προωθήσει στην ελληνική Βουλή, ενεργοποιώντας (για πολλοστή φορά) τον νόμο περί Ευθύνης Υπουργών και τη δημιουργία νέας Εξεταστικής Επιτροπής, που θα ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γεωργίου Α. Παπανδρέου και του υπουργού του Γ. Παπακων/νου στο οικονομικό δράμα της Ελλάδας.

Η παρα-είδηση είναι επίσης η εξής: Η Νέα Δημοκρατία με συνεπίκουρο το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και εσχάτως και το ΚΚΕ, αρνούνται την όποια σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα, προβάλλωντας ως δικαιολογία το άσχημο χρονικό τάιμινγκ (πάλι αυτό το…ρημαδιασμένο “τάιμιγκ”! Είναι της μόδας φαίνεται τελευταίως!) για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, εκτιμώντας (και οι…τέσσερις μαζί συγχρόνως; copy/paste εκτιμήσεων έκαναν;) οτι μια τέτοια ενέργεια αυτή τη στιγμή ενδεχομένως να πυροδοτήσει κοινωνικές αντιδράσεις μεταξύ των…ψηφοφόρων! Χαρακτηριστική είναι η δήλωση πρίν απο λίγο στον Real FM του Ευρυπίδη Στυλιανίδη απο μέρους της Ν.Δ. λέγοντας επι λέξει οτι “το κόμμα του δεν επιθυμεί σύσταση τέτοιας επιτροπής γιατί ο χρόνος δεν είναι κατάλληλος ούτε οι συνθήκες φυσικά”! Η υποκρισία και το όνειδος σε όλο τους το μεγαλείο, από ένα απολύτως διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα, το οποίο, όντας στριμωγμένο άσχημα στη γωνία, παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Αντωνης Σαμαράς, ξεπερνώντας σε υποκρισία και θεατρινισμό ακόμη και αυτόν τον φίλο και συμφοιτητή του στο Χαρβαρντ Γ.Α.Παναδρέου, δεν δίστασε να πετάξει στις καλένδες, “στα υπ όψιν” που έλεγε κι ο συχωρεμένος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στη ταινία του Καραγιάννη “Ο Δασκαλάκος ήταν λεβεντιά” υποδεικνύοντας τον κάλαθο των αχρήστων, άλλη μια προεκλογική του δέσμευση και υπόσχεση στην ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2011 (δείτε το βίντεο εδώ), η οποία φυσικά και δεν επρόκειτο να ισχύσει ποτέ, μιας και το είχε θέσει ως όρο προηγουμένως ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις διαπραγματεύσεις για μελλοντική κυβερνητική συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων. Και καλά αυτοί οι δύο, ας πούμε πως ήταν οι δύο μεγάλοι διαχειριστές της εξουσίας τα τελευταία 36 χρόνια.

Ας πούμε πως μέσα απο όλη αυτή τη διαχείρηση, υπάρχουν πολλοί σκελετοί στις ντουλάπες τους που θέλουν πάση θυσία να παραμείνουν εκεί για πάντα.

Η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη; Τι άραγε θέλει να κρύψει το μικρό αυτό και – στην ουσία του – ανύπαρκτο – κόμμα; Και ο ίδιος ασφαλώς ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος και κάποτε ήταν και …δημόσιος κατήγορος ως συμμετέχων στην κυβέρνηση Ν.Δ. – Συνασπισμού Αριστεράς με επικεφαλής τον Τζαννή Τζαννετάκη το 1989 για τη διερεύνηση του σκανδάλου Κοσκωτά;

Αμ το ΚΚΕ; Ο …υπέρμαχος της …Αριστεράς και του …δικαίου του λαού και του …εργάτη; Τι λόγο έχει το ΚΚΕ να ΜΗ ΘΕΛΕΙ κι αυτό τη σύσταση της επιτροπής, επικαλούμενο κι αυτό επίσης το …ρημαδιασμένο τάιμινγκ;

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σχεδόν “ομοιδεάτης” με Κουβέλη και Παπαρρήγα γιατί την επιδιώκει και την υποστηρίζει, συνεπικουρούμενος και απο τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου; Γι αυτούς τους δύο τελευταίους, δεν …ισχύει το …κακό τάιμινγκ; Δηλαδή μόνο οι Νεοδημοκράτες, ΠΑΣΟΚοι, ΔΗΜΑΡίστες και ΚΚΕδες είναι οι …λογικοί, που βάζουν πάνω απ όλα το …συμφέρον της πατρίδας και οι άλλοι δύο όχι;

Ή μήπως πράγματι όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι δεν είναι τίποτε άλλο παρά άλλο ένα πολιτικό θέατρο του παραλόγου, όπως είπαμε και στην αρχή;

Μήπως τελικά, μας δουλεύουν ψιλό γαζί ΟΛΟΙ; Συμπεριλαμβανομένων και τω ΣΥΡΙΖΑίων και των ΑΝ.ΕΛ;

Δηλαδή, θέλω να πώ οτι μήπως το παιχνίδι ήταν ΣΤΗΜΕΝΟ απο πρίν και οτι ούτε αυτοί οι δύο τελευταίοι ήθελαν ποτέ στ’ αλήθεια τη σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής, αλλα επειδή τους βολεύει το γεγονός οτι το αρνούνται όλοι οι υπόλοιποι, απλά αυτοί οι δύο παίζουν το παιχνίδι της “άρνησης” για να δείξουν το …”πατριωτικό τους προσωπείο”;

Και γιατί το λέω αυτό; Μα για τον απλούστατο λόγο, οτι έχουν ήδη στα χέρια τους ένα ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ όπλο, την ήδη κατατεθειμένη ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ αναφορά του γιατρού Δημήτρη Αντωνίου εναντίον των Γ.Α. Παπανδρέου και όλων όσων υπέγραψαν και ψήφισαν το Μνημόνιο ως Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδας. Υπενθυμίζουμε οτι η μηνυτήρια αυτή αναφορά, έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ, οτι δηλαδή μέχρις να …βγεί απ το συρτάρι όπου την έχουν χώσει οι πρώην και νύν κυβερνητικοί και βουλευτάδες, αυτή η αναφορά θα εξακολουθεί να υπάρχει είς το…διηνεκές! Και χρειάζεται ΜΟΝΟ 30 υπογραφές απο τους 300σίους βουλευτές, δήλαδή μόνο ένα φτωχό και μίζερο…10% των πολιτικών, ενώ η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, και πιο μεγάλη φασαρία έχει και απαιτεί ένα σημαντικό αριθμό βουλευτών για να συσταθεί. Οπότε κύριοι ΣΥΡΙΖΑαίοι και “Αν.Ελληνες”, τι περιμένετε; Αφού λοιπόν, οι…παλαιοκομματιστές σας αρνούνται αυτό που εσείς επιδιώκετε, τι σας εμποδίζει να …αλώσετε το άντρο της διαφθοράς απο τη Κερκόπορτα που σας έχει ήδη ανοίξει ο Αντωνίου;

Τώρα, θα μου πείς, τι περιμένω, να πάρω και απάντηση; Ελα μου ντέ! Σαν επιστέγασμα όμως τούτου του πονήματος και αντί επιλόγου, θα απευθυνθώ προσωπικά στον άξιο δικαστικό λειτουργό και πατριώτη κύριο Γρηγόρη Πεπόνη, λέγοντάς του οτι ματαιοπονεί. Ναι μεν αυτός και ο συνάδελφός του Σπύρος Μουζακίτης έχουν κάνει το καθήκον τους απέναντι στο λαό και τη Δικαιοσύνη, αλλά …ΕΝΟΧΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΕΝΟΧΟΥΣ. Σε αυτή τη βρωμερή ιστορία, υπάρχουν παράμετροι που ενοχοποιούν ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα. Και επειδή κάθε πολιτικός που έδρασε απο το 1981 και μετά, συμμετέχοντας είτε ως κυβερνητικός είτε ως απλός βουλευτής κρύβει πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα του, υπάρχει η λεγόμενη Ομερτά ή αλλιώς ο Νόμος της Σιωπής.

Το “Δε με πειράζεις, δε σε αγγίζω”
. Κανείς απο αυτούς δεν επιθυμεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την κάθαρση του δημοσίου βίου και την απονομή της δικαιοσύνης, γιατί αν στ΄αλήθεια το επιθυμούσε, θα ξεκίναγε τη κάθαρση πρώτα από τα του οίκου του. Κι αυτό όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά αντίθετα, η διαφθορά μέσα στα κόμματα εξακολουθεί να ΖΕΙ και να ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ.

Κάποτε, κάποιος πρώην πολιτικός – έχει πεθάνει τώρα – στα φοιτητικά μου χρόνια, όταν και είχα γίνει στόχος των ΠΑΣΟΚων επειδή ξεσκέπασα τον αληθινό Ανδρέα Παπανδρέου και τις προθέσεις του, μου είχε πεί μεταξύ σοβαρού και αστείου, οτι “Εσύ είσαι πιτσιρικάς και σκέφτεσαι με τη δύναμη που σου δίνει η νιότη σου. Ποτέ δε ξέρει ενας πολιτικός πότε θα τη πατήσει. Κι αν ανοίξει πόλεμο με συναδέλφους, όσο δίκιο και νά χει, όλο και κάποιες παλιές του αμαρτίες θα βγούν στην επιφάνεια ξαφνικά”. Κανένας λοιπόν σημερινός πολιτικός που ανήκει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στον παλαιοκομματισμό, δε πρόκειται να τα …βάλει στα ίσα με …ομόλογό του. Γιατί οι …σκελετοί στις ντουλάπες καραδοκούν. Και κανείς δε ξέρει πώς και με ποιόν τρόπο μπορεί να ξεπηδήσουν απο μέσα.

Γι αυτό αγαπητοί μου κύριοι Εισαγγελείς, ό,τι είναι να κάνετε, κάντε το μόνοι σας. Το ξέρω οτι σας δένει τα χέρια ο επαίσχυντος νόμος περι ευθύνης Υπουργών, αλλά …όλο και κάποιο παραθυράκι μπορείτε να βρείτε για να τον παρακάμψετε. Στην ανάγκη, απευθυνθείτε στο λαό. Όπου να ναι θα επαναστατήσει. Μιλήστε, βγάλτε τα στη φόρα όλα. Υποδείξτε τη συνενοχή ΟΛΟΥ του πολιτικού συστήματος.

Γιατί σας το ξαναλέω: “Ενοχοι δεν μπορούν να δικάσουν Ενόχους”.

http://logiosermis.net/greece/politics/17762-k-.html#.UEg4MSLevt8