Οι επώνυμοι είναι το όπιο του λαού

Από τον Βαγγέλη Μακρή

Η επιλεκτική πληροφόρηση του λαού για να ξεχνάει τα δικά του βάσανα..
Διαβάζω τις φορολογικές λίστες με τα ονόματα των τραγουδιστών. Τελικά δεν είναι μόνο η θρησκεία το όπιο του λαού τούτη την δύσκολη εποχή είναι και οι διάσημοι. Ελάτε λοιπόν να «μαστουρώσουμε» με τα ..
εισοδήματα του Σάκη και της Ζήνα για να ξεχάσουμε το δικό μας χαράτσι και τις περικοπές μισθού.
Ελάτε να αναρωτηθούμε πως ζει η Άννα(μας) με αυτά τα «λίγα χρηματάκια» που βγάζει και πόσα από αυτά που βγάζει ο Νίνο πηγαίνουν στα «κατάλληλα αξεσουάρ για την πίστα».

Όσο καημένους μας θεωρούσαν όταν διαβάζαμε τα πανηλίθια ρεπορτάζ ευδαιμονίας από την Μύκονο («Δεν θα γίνεις ποτέ σαν και αυτή καημένη νοικοκυρούλα αλλά μπορείς να προσπαθήσεις») τόσο βλαμμένους μας θεωρούν τώρα που «βάζουν το μαχαίρι στο κόκαλο και κανένας δεν θα μείνει».

Ναι, τι να σου πω, μπήκε το μαχαίρι στο κόκαλο τώρα που έμαθα τι δήλωνε η Κοκκίνου το 2008. Για όλα αυτά τα λαμόγια της υπόθεσης του Βατοπεδίου πότε θα μάθουμε πόσα έβγαλαν από την ιστορία, πόσες βίλες έχτισαν, τι δήλωναν στην εφορία, πως την σκαπούλαραν και πως μας έφεραν ως εδώ; Τσιμουδιά. Για τα λαμόγια της υπόθεσης Siemens θα βγει καμία λίστα, να γελάσουμε ή όχι; Θα βάλετε κανέναν πολιτικό πίσω από τα σίδερα ή ολοκληρώθηκε το έργο με την σύλληψη του Άκη;

Δεν είδα στην λίστα τον αγαπημένο μου τραγουδιστή και συγχύστηκα. Ούτε λέω ότι δεν πρέπει να δίνονται πληροφορίες για τις φορολογικές δηλώσεις επωνύμων. Αυτό όμως που διαπιστώνω είναι ότι με τέτοια τεχνάσματα προσπαθούν να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλού. Θέλουν με τις δήθεν αποκαλύψεις να μας πουν ότι τα πράγματα προχωρούν. Όμως τίποτα δεν προχωρά. Όλα είναι στάσιμα και πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Θέλουν να μας πουν με τέτοιες κινήσεις ότι «θα φορολογηθούν οι διάσημοι» ενώ οι μόνοι που επηρεάζονται από τα χαράτσια τους είμαστε οι άσημοι.
Έχω την εντύπωση όμως ότι το μυαλό του κόσμου σιγά-σιγά καθαρίζει και καταλαβαίνει ότι με αυτά τα κολπάκια θέλουν να του χρυσώσουν το πικρό χάπι των νέων περικοπών που έρχονται.

Βαγγέλης Μακρής
Πηγή LIFO.gr