Έρχεται το «καπέλο» του 1 ευρώ ανά συνταγή

Γράφει: 

Αναπόφευκτό το «καπέλο» του 1 ευρώ ανά συνταγή, εκτός από το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία.

Με την κατάργηση μέρους ψηφισθείσας διάταξης δεν απαιτείται, πλέον, υπουργική απόφαση για την ισχύ του μέτρου και έτσι από την αρχή του έτους, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν στο φαρμακείο ένα ευρώ έξτρα για κάθε συνταγή που εκτελούν.

«Εκτός από δανειστές, χρηματοδότες γίναμε και εισπράκτορες του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος.
Όπως αναφέρει, στο μεσοπρόθεσμο αναφερόταν πως «από 1.1.2014 ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των είκοσι πέντε (25) ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ.».
Το επόμενο εδάφιο, όμως, σύμφωνα με το οποίο «με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας καθορίζονται τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδικασίες καθώς και το πεδίο εφαρμογής της παρούσας διάταξης και δύναται να αναθεωρείται το ύψος των καταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών», αφαιρέθηκε «με τη παρ.4 του άρθρου 37 του Ν. 4111/2013 ΦΕΚ Α 18/25-01-2013 με έναρξη ισχύος από 19/11/2012 όπως ορίζεται στη παρ. 3 του άρθρου 49 του αυτού νόμου».

http://www.virus.com.gr/site/index.php?option=com_k2&view=item&id=465:erxetai-to-kapelo-tou-1-evro-ana-syntagi&Itemid=169