Φιέστα για την ‘δημοκρατία”

Οι ανούσιες και επιδεικτικές επικοινωνιακές φιέστες τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, στο Προεδρικό Μέγαρο όσο και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει το προαύλιο της Βουλής ως χώρο κυβερνητικής κομματικής προπαγάνδας, προκαλούν βάναυσα το κοινό αίσθημα, σε μια ώρα που ο λαός τιμά τα 42 χρόνια την πτώση της αμερικανονατοϊκής χούντας, με τη δημοκρατία και το λαό να πνίγονται από την τρόικα, τη λιτότητα, το μνημονιακό κατεστημένο και το ξεπούλημα της χώρας.  

 

 

Η φωτογραφία του κειμένου, με όλους τους συνένοχους μνημονιακούς πολιτικούς αρχηγούς γελαστούς και ευτυχισμένους σε μια ειδυλλιακά συναινετική ατμόσφαιρα, είναι πολύ χαρακτηριστική της υποκρισίας του κατεστημένου αλλά και της χονδροπετσιάς και αναισθησίας με την οποία αντιμετωπίζουν τη ληστεία της χώρας και τη φτωχοποίηση του λαού, για τα οποία είναι συνυπεύθυνοι.

 

Ο Δ.Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βρίσκει πάντα τρόπους να μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Αγνοώντας τις μνημονιακές περιστάσεις και την υποκρισία του θεάματος παρευρέθη πανευτυχής στην προεδρική δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ποιας Δημοκρατίας αυτός ίσως ξέρει. Τις ευχαριστίες μας.

 

Τη δημοκρατία δεν μπορεί να την τιμούν όλοι όσοι και όσες στηρίζουν τη μνημονιακή ληστεία της χώρας, έχουν μετατρέψει από κοινού την Ελλάδα σε μνημονιακό και τροϊκανό προτεκτοράτο και έχουν ακυρώσει, σχεδόν, κάθε ίχνος δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής, ενώ επανειλημμένως έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τις δεσμεύσεις τους και τη λαϊκή εντολή.  

 

Η κυβερνητική και κομματική φιέστα του Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα στον προαύλιο χώρο της Βουλής προκαλεί διπλά τον ελληνικό λαό, αφού είναι ο ίδιος ο Τσίπρας που έχει κατακουρελιάσει το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, ενώ πολλά απ’ όσα προτείνει για τη Συνταγματική μεταρρύθμιση, αντί να ενισχύουν τη δημοκρατία, αλλάζουν το χαρακτήρα του πολιτεύματος και ουσιαστικά το μετατρέπουν σε μονοπρόσωπη Προεδρική εξουσία.  

 

Σήμερα, όσο ποτέ, η χώρα και η δημοκρατία που λεηλατούνται και πνίγονται, χρειάζονται μια ανάσα που δεν μπορεί να είναι άλλη από την απαλλαγή τους από τη θηλιά της τρόικας, την ”μπότα” των μνημονίων, την υποτέλεια και τη σκληρή ταξική πολιτική του μνημονιακού κατεστημένου και την φυλακή της ευρωζώνης, μαζί με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της ΕΕ.

 

Y.Γ: Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ο Πρόεδρος της Δημορκατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά πλήρη παραβίαση του πρωτοκόλλου και της ”δημοκρατίας”, που, τάχα, υπερασπίζεται, φρόντισε επιμελώς να μην προσκαλέσει τη ΛΑ.Ε αλλά και άλλες αριστερές δυνάμεις στην Προεδρική του φιέστα.  

 

Φυσικά, η ΛΑ.Ε και να προσκαλείτο, όπως με πληροφορούν, δεν θα πήγαινε σε μια τέτοια φιέστα υποκρισίας, την οποία και κατήγγειλε. Άλλωστε, απ’ όσο ξέρουμε, ο Παναγ. Λαφαζάνης δεν έχει πάει ποτέ στο Προεδρικό Μέγαρο σε τέτοιες φιέστες για την ‘‘αποκατάσταση της δημοκρατίας”, ακόμα και όταν πραγματοποιούντο σε ”καλύτεραχρόνια.  

 

Το θέμα, όμως, δεν είναι τι θα έκανε η ΛΑ.Ε και οι άλλες αριστερές δυνάμεις αλλά το θεσμικό ατόπημα που διέπραξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με το οποίο αποκλείει από τη ”μνημονιακή δημοκρατία” του όσους την αντιμάχονται.

 

Ν.Ζ

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24907:fiestes-tsipra&catid=81:kivernisi&Itemid=198