Φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα και ιατρεία της Αττικής

Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Στον αριθμό 11012 και στο e-mail 11012@hellenicpolice.gr, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους.

 

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικές με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.)
Στον αριθμό 11012 και στο e-mail 11012@hellenicpolice.gr, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι, την προηγούμενη εβδομάδα (χρονικό διάστημα από 15.07 έως 21.07), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιατρεία και οδοντιατρεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν πλήθος ελέγχων σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αθήνα, τη Γλυφάδα, το Πειραιά, τις Αχαρνές, το Περιστέρι και τη Μάνδρα. Στο πλαίσιο των ελέγχων προέκυψαν παραβάσεις ως ακολούθως:
· Σε οδοντιατρείο στο Περιστέρι, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) και ειδικότερα δεν ήταν καταχωρημένοι δύο (2) ασθενείς στο Πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών.
· Σε ψητοπωλείο στη Μάνδρα, διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια του καταστήματος εξέδιδε αποδείξεις, πλην όμως η αξία αυτών αφορούσε μέρος και όχι το σύνολο των σερβιρισμένων αγαθών. Συγκεκριμένα, δεν είχαν εκδοθεί τα αντίστοιχα φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 641 Ευρώ, καθόσον σε δεκαέξι (16) σερβιρισμένα τραπέζια του καταστήματος, είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 265 Ευρώ, ενώ η πραγματική αξία των σερβιρισμένων αγαθών ήταν 906 Ευρώ. Για το λόγο αυτό συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα, ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας. Επιπρόσθετα, προέκυψαν και διοικητικές παραβάσεις, όπως: α) Mη επίδειξη φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος έχει δηλωθεί για την εν λόγω εγκατάσταση και β) μη επίδειξη βιβλιαρίων συντήρησης και επισκευών των φορολογικών μηχανισμών της επιχείρησης.
· Σε κατάστημα – αναψυκτήριο, στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν: α) η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και β)η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης της ταμειακής μηχανής.
· Σε κατάστημα – αναψυκτήριο, στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν: α)η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και β)η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης της ταμειακής μηχανής.
· Σε ψητοπωλείο στις Αχαρνές, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.