Γιατί η τρόικα δεν ελέγχει το πολιτικό σύστημα;

Με αφορμή  τις δηλώσεις του καθοδηγητή της “Ελληνικής” Κυβέρνησης κ. Τόμσεν, περί ανάγκης πάταξης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, αναρωτιέμαι αν θα ήταν σκόπιμο να πολεμήσουμε το “σύστημα’ με τα δικά του όπλα.

Ιωάννης Δέμος  

 

 

Ποιά θα ήταν άραγε ή αντίδραση του Τόμσεν και της λοιπής τροϊκανής παρέας, αν τους αποσταλεί ένα κείμενο υπογεγραμμένο από μερικές χιλιάδες Ελλήνων Πολιτών, με το οποίο θα τους ζητούνται τουλάχιστον τα  παρακάτω ολίγα:

  1. Έλεγχος του σύννομου εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Βουλής, του Ινστιτούτου της Βουλής και του καναλιού της Βουλής.
  2. Έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και του πόθεν έσχες των Βουλευτών από την είσοδό τους στην πολιτική έως σήμερα (και των συγγενικών προσώπων φυσικά).
  3. Έλεγχος στην σκοπιμότητα και στην δαπάνη λειτουργίας των πολιτικών γραφείων των Βουλευτο-πολιτευτών.
  4. Έλεγχος στον αριθμό και στους μισθούς των μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων πολύ δε περισσότερο που η δαπάνη αυξήθηκε κατά 16% αντί να μειωθεί όπως συμβαίνει με το εισόδημα των πολιτών.

 

Θα το έπρατταν, ή θα επέλεγαν να εκτεθούν στην παγκόσμια κοινή γνώμη ως χειραγωγούντες την Δημοκρατία παρέχοντας  ανταποδοτικά  ωφελήματα, στο πολιτικό σύστημα και κλείνοντας το μάτι στην δημιουργία μιας νεόκοπης φεουδαρχίας του …Βουληκανού;

Ιωάννης Δέμος