H Γερμανία, σφράγισε τα νότια σύνορά της με την Αυστρία

H Γερμανία, σφράγισε  τα νότια σύνορά της με την Αυστρία, επαναφέροντας τους μεθοριακούς ελέγχους και διακόπτοντας την σιδηροδρομική σύνδεση με την Αυστρία. Ο λόγος για όλες αυτές τις εξελίξεις ήταν το ρεύμα των λαθρομεταναστών, που γιγαντώνεται διαρκώς.

 

Βεβαίως οι γερμανοί δεν έχουν την άποψη ότι πρέπει να δεχτούν όλη αυτή την πλημμύρα και έτσι σφραγίζουν τα σύνορά τους. Μόνο για την Ελλάδα είναι «νομική υποχρέωση» (όπως έλεγε η Υπουργός Χριστοδουλουπούλου) να υποδέχεται στο έδαφος της τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες.

 

Βέπουμε ότι η Γερμανία δεν κάνει το ίδιο, αλλά σφραγίζει τα σύνορά της.Προ ημερών εξαγγέλθηκε η πρόταση Γιούνκερ για ανακατανομή των «προσφύγων» στις χώρες της Ε.Ε. Δεν επρόκειτο για μία πρόταση που θα άλλαζε ουσιαστικά τα πράγματα, αφού θα μετέφερε σε άλλες χώρες μονάχα τους μετανάστες ‘ δύο ημερών’ για την Ελλάδα, όμως περιείχε μία σαφή ένδειξη, αφού από αυτήν εξαιρέθηκαν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε τη Δευτέρα (14/9) ότι αναμένει πως ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων χορήγησης ασύλου που υποβάλλονται στη χώρα του θα απορριφθεί αφού τεθούν σε ισχύ αυστηρότεροι κανόνες μετά τα μεσάνυχτα, σε μια συνέντευξή του στο ουγγρικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Ακόμη, ο Όρμπαν σημείωσε ότι η κυβέρνησή του «είναι πιθανότερο να το πράξει από ό,τι να μην το πράξει», ερωτηθείς εάν θα κηρύξει κατάσταση κρίσης λόγω της τεράστιας αύξησης της ροής προσφύγων και μεταναστών από τη Σερβία αύριο Τρίτη.

«Δεδομένου ότι η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί τη Σερβία ασφαλή χώρα… εάν κάποιος είναι πρόσφυγας, θα τους ρωτάμε εάν υπέβαλαν αίτηση χορήγησης ασύλου στη Σερβία», φέρεται να δήλωσε ο Όρμπαν. «Εάν δεν το έχουν πράξει, δεδομένου πως η Σερβία είναι μια ασφαλής χώρα, (η αίτησή τους) θα απορρίπτεται», συνέχισε.

Ερωτηθείς εάν αναμένει να υπάρξουν βίαια επεισόδια στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας λόγω των μέτρων που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνησή του, ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε «δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τόσο απλές, όσο και περίπλοκες καταστάσεις».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ανέφερε ότι η κρίση αυτή θα στοιχίσει στη χώρα του έως και 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας Μιχάλι Βάργκα έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να υποβάλει τροποποιητικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2015 εάν η κρίση συνεχιστεί, καθώς τα δημοσιονομικά διαθέσιμα εξαντλούνται.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) για την ροή μεταναστών στις χώρες της Μεσογείου, από 1/1/2015 μέχρι την 31 Ιουνίου, και για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ελλάς ξεπέρασε (οριακά) την Ιταλία, με 68.000 λαθρομετανάστες έναντι 67.500! Το ίδιο χρονικό διάστημα, στην Ισπανία εισήλθαν μόλις 1.230 λαθρομετανάστες και στην Μάλτα 94.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου, η ελληνική… πρωτιά είναι πλέον… πανηγυρική και αναμφισβήτητη. Έτσι, στην Ελλάδα ήρθαν 310 χιλιάδες λαθρομετανάστες, στην Ιταλία 121.139, στην Ισπανία 2.166 και στη Μάλτα 100.

 

 

Μία εικόνα χίλιες λέξεις: Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2015… Έτσι γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης στην λαθρομετανάστευση μέσα σε 2 ½ μήνες!