Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα κόμματα, χρειάζεται νέα μυαλά, νέες ιδέες

Να ξεβολευτούμε. Όχι πια επιδίωξη η θεσούλα στο δημόσιο και το απόγευμα η θεσούλα μπροστά από την τηλεόραση. Αυτή θα’ πρεπε να ναι η προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και όχι η συγκατάθεση και στήριξη της άθλιας πολιτικής που έφερε τέτοια καταστροφή που προκαλεί μόνο πόλεμος σε χώρα για να σωθεί μια χαμένη υπόθεση

Υπάρχουν αλλά τα θάβουν όπως και σοβαρές ειδήσεις και σοβαρές ιδέες και την πατρίδα και τους πολίτες, ειδικά τους νέους.

 

 

 
Κάθε μέρα στην Ελλάδα ΜΜΕ και πολιτικοί αναλώνονται στο πώς πάνε τα γκάλοπ και γίνονται, κατά την τηλεοπτική αργκό, ζυμώσεις και κινήσεις για νέα κόμματα(λάθος εδώ, η λέξη «κόμμα» είναι απαγορευμένη-για να ψαρέψει ο νεοέλληνας πολιτευτής επίδοξος πρόεδρος «σωτήρας» ψηφαλάκια από το πέλαγος του όχλου των προβάτων επί σφαγή της Ευρώπης πρέπει να μην αναφέρει την λέξη «κόμμα» γιατί κάνει τον κόσμο, όπως λέμε στην Ελλάδα, Τούρκο).

 

 

 

Σήμερα ο «κύριος» Oli Rehn(αυτός ο κυνικός κρύος Φιλανδός που μας ευχήθηκε «καλό κουράγιο» και μας προετοίμασε το μακρινό 2010 για μαραθώνιο-που δεν ήξερε ότι είναι αρχαία ελληνική λέξη(τι να πεις είχε σοβαρότερα πράγματα από την απόκτηση κάποιων ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ στο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας του εγκυκλοπαιδικών γνώσεων) είπε ό,τι έλεγαν κόντρα στο ρεύμα κυβερνήσεων, Βρυξελλών και ΜΜΕ άνθρωποι και εξευτελίζονταν ή γελοιοποιούνταν. Ότι η Ελλάδα, ο λαός της και όχι όσοι ευθύνονται για την χρεοκοπία ουσιαστικά κάθε θεσμού, αξίας και μετά της οικονομίας, θυσιάστηκε σαν την Ιφιγένεια στην μυθολογία, όχι για να φυσήξει ούριος άνεμος για την Τροία, αλλά για να σωθεί από την κρίση η Ευρωζώνη.

 

 

 

Δηλ. λέει ευθαρσώς και ωμά και περνάει στα ψιλά(ασχολούνται με τα τσιλιμπουρδίσματα του Γάλλου προέδρου ή με την Προεδρεία της ΕΕ) άλλη μια ομολογία ότι στην Ελλάδα διαπράττεται έγκλημα, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ πόλεμος χωρίς κήρυξη πολέμου και εισβολή στρατού(αλλά εξίσου αιματηρός με βαρύ φόρο αίματος).

 

 

 

Και δεν φταίνε μόνο οι Ευρωπαίοι. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα που όξυνε την κρίση σε επίπεδα ίσα ή και μεγαλύτερα από την Αμερική ή την Γερμανία του’ 29 ή την Αργεντινή του 2001 είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του μνημονίου. Ακόμα και τώρα λέει την «καραμέλα» ότι η Ελλάδα είναι ένα μικρό κρατίδιο (επειδή αυτοί έχουν ανάστημα σκουληκιού και αμορφωσιά ή ημιμάθεια θεωρούν τα πάντα όμοιά τους) που δεν παράγει τίποτα και μόνο δανειζόταν και έτρωγε τα λεφτά των «καλών» και «εργατικών» Ευρωπαίων σε γύρους και ούζα! Ναι κάποιοι έκαναν και αυτό.

 

 

 

Αλλά τους ξέρουν, και κάποιους πάρα πολύ καλά, οι πολιτικοί και οι «μεγάλοι» που έφεραν στην χώρα σε 40 χρόνια στο σημερινό χάλι. Ήταν οι συνδικαλιστές, οι νέο-τσιφλικάδες της Θεσσαλίας που έφαγαν πακτωλό χρημάτων για επιδοτήσεις σε νέες καλλιέργειες στον ευλογημένο θεσσαλικό κάμπο, οι κομματάρχες, οι τοπικοί άρχοντες με συμπεριφορά κοτζαμπάση της τουρκοκρατίας απέναντι στους πολίτες. Όλοι αυτοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο κάποιων Ελλήνων άθλια νοοτροπία (ωχαδελφισμός, δηλ ωχ άστο θα το κάνω αργότερα, ας ασχοληθώ με τα δικά μου και άσε τον άλλον να παιδεύεται, εγώ να’ μαι καλά, ατομικισμός, μια ροπή, λόγω μιμητισμού, στην φοροδιαφυγή, εφόσον το κάνει άλλος και εφόσον η ατιμωρησία βασιλεύει στην χώρα αυτή) και συμπεριφορά και στον συνάνθρωπο και στην χώρα την οποία πρώτοι αυτοί δεν σέβονται ούτε σήμερα.

 

 

 

Ο Έλληνας κοντεύει με τόση προσκόλληση στην τηλεόραση να χάσει την μπάλα. Προτιμά τα τούρκικα σήριαλ και την ψεύτικη «λάμψη» των ΜΜΕ από το να σκεφτεί τι πρέπει να αλλάξει πρώτα αυτός στον εαυτό του, στον περίγυρό του και μετά σιγά-σιγά στον τόπο και την χώρα.

 

 

 

Ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει ότι ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει η κατάσταση αν και αυτός σταματήσει να κοιτά την κρίση που του κατέστρεψε την ζωή σα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Δεν γίνεται να προσπαθεί να βολευτεί και να επιβιώσει σε μια κατάσταση που είναι όχι μαραθώνιος αλλά Γολγοθάς. Δεν πρέπει να συνηθίσει ότι έτσι θα’ ναι η πραγματικότητα, χωρίς ΒΑΣΙΚΕΣ δημοκρατικές ελευθερίες, δικαιώματα, σύνταγμα, κόμματα, ΜΜΕ, συνδικαλισμό, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κανόνες, αποκέντρωση, καινοτομία.

 

 

 

Η Ελλάδα δεν είναι μικρή χώρα. Ναι έχει μικρή έκταση. Αλλά έχει τεράστια, δυσανάλογα τεράστια για την έκταση του νεότερου ελληνικού κράτους, ιστορία, παράδοση, επίδραση στον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, την γλώσσα κ.λπ.. Δεν είναι εθνικισμός, αλλά άποψη με την οποία συμφωνούν οι σπουδαιότεροι άνθρωποι, διαχρονικά, του πνεύματος και της τέχνης, όπως και κάθε νοήμων άνθρωπος που διαβάζει ή βλέπει μια φωτογραφία της Ελλάδας.

 

 

 

Ελλάδα δεν είναι μόνο η αρχαία. Υπάρχουν ήθη, έθιμα, χοροί, λαϊκός πολιτισμός και σοφία, χρήσιμα και στην εποχή μας, τα οποία βοήθησαν τον λαό μας να ξεπεράσει πολύ χειρότερες κρίσεις. Όλα αυτά, αλλά και υπέροχα ελληνικά, τοπικά κυρίως, προϊόντα(κρόκος, τυριά, γαλακτοκομικά, γλυκίσματα, ποτά κ.ά.), μπορούν να αξιοποιηθούν και να δημιουργήσουν μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις με θέσεις εργασίας από την κατασκευή, συσκευασία και προώθηση ως την εξαγωγή τους. Οι προσπάθειες γίνονται αλλά είναι ελάχιστες γιατί τις πνίγει, όπως και κάθε ιδέα νέου ειδικά ανθρώπου όπως και το μέλλον αυτού, το σύστημα με την βυζαντινών και οθωμανικών διαστάσεων και πολυπλοκότητας γραφειοκρατία του, τους ωμούς εκβιασμούς για δωροδοκία(το γνωστό διάσημο στα πέρατα της γης φακελάκι) και την ανύπαρκτη στήριξη.

 

 

 

Πλέον δεν βοηθά και η Ευρώπη, γιατί απλά πακέτα για καινοτομία και νέα προϊόντα ή τυποποίηση παραδοσιακών, πήγαν σκανδαλωδώς στην πολυτελή διαβίωση τρωκτικών του αθάνατου ελληνικού δημοσίου! Αν η Ευρώπη αλλάζει, ειδικά στις μέρες με που υπάρχουν επικεφαλείς σαν τους Γερμανούς κυβερνώντες με τον προτεσταντικό τους οικονομικό εθνικισμό που πνίγει την μεσογειακή κουλτούρα και ειδικά τον… πνευματικό Προμηθέα του δυτικού πολιτισμού και λίκνου του μεγαλύτερου επιτεύγματος ίσως του ανθρώπου, της Δημοκρατίας(πολύ παραχαραγμένη έννοια) την Ελλάδα, τον παραπάνω Φιλανδό ή κάτι υπερφίαλα ανόητα ανθρωπάκια κυρίως από Βόρειες χώρες με συμπεριφορά όμοια με τους βάρβαρους Σάξονες, Ούννους και Γότθους χωρίς καμιά επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της Γηραιάς Ηπείρου και μια ζήλια για την ελληνική επίδραση σ’ αυτόν και την νοοτροπία της Μεσογείου, ελάχιστα γιατί δεν αφήνει να πάνε στο καλό προκαταλήψεις και στερεότυπα που χωρίζουν αντί να ενώνουν τους λαούς(διαφορετικούς αλλά ίσους-κάτι που ξεχνάνε στον Βορρά-), η Ελλάδα αλλάζει δυστυχώς όχι για τους ίδιους λόγους πολύ δύσκολα. Γι’ αυτό θα αλλάξει και πολύ πιο δύσκολα.

 

 

 

Γιατί χώρες, όπως η Φινλανδία ή η Σουηδία, που πέρασαν σοβαρή κρίση στην δεκαετία του 1990, άκμασαν αλματωδώς όχι γιατί ήταν πιο έξυπνοι αλλά άλλαξαν νοοτροπία. Στην Ελλάδα έχουν βολευτεί από όλη αυτή την κατάσταση μετά την δικτατορία, όχι μόνο μέλη της «ελίτ» αλλά και απλοί πολίτες, και η Τουρκοκρατία(δεν είναι δικαιολογία αλλά αιτιολόγηση της κατάστασης) άφησε πολύ κακά κατάλοιπα που φτάνουν δυστυχώς στις μέρες μας και δεν άφησαν την Ελλάδα τον 20ο αι., ενώ έχει όλα τα φόντα και τις πρώτες ύλες, να ακμάσει.

 

 

 

Γι’ αυτό, συμπερασματικά, δεν χρειαζόμαστε νέα(εντός πολλών εισαγωγικών) κόμματα(ή όπως θα ονομαστούν ενόψει ευρωεκλογών) με άτομα φθαρμένα και πλήρως απαξιωμένα στην συνείδηση των Ελλήνων (κλασικό παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης, εμπλεκόμενος σε σκάνδαλα, στην υπόθεση των πλαστών στατιστικών εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη, χωρίς συγκατάθεση των Ελλήνων όπως θα’ πρεπε σε μια δημοκρατία- και με τις ευλογίες τότε της Γερμανίας(που τώρα το «ξεχνάει» και κουνάει δάκτυλο(μεσαίο σε εξώφυλλα απείρου κάλλους σαν την καγκελάριο όταν γελάει))-, το Χρηματιστήριο, τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού SIEMENS(και άλλων γερμανικών πολυεθνικών και πολλά άλλα-ο συγκεκριμένος είναι υπερπρωταθλητής στην διαπλοκή και την διαφθορά-), αλλά νέα μυαλά, νέα νοοτροπία.

 

 

 

Να ξεβολευτούμε. Όχι πια επιδίωξη η θεσούλα στο δημόσιο και το απόγευμα η θεσούλα μπροστά από την τηλεόραση. Αυτή θα’ πρεπε να ναι η προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και όχι η συγκατάθεση και στήριξη της άθλιας πολιτικής που έφερε τέτοια καταστροφή που προκαλεί μόνο πόλεμος σε χώρα για να σωθεί μια χαμένη υπόθεση, όχι λόγω των «κακών» Ελλήνων, όπως η Ευρωζώνη, που βαδίζει στα χνάρια της Λατινικής Νομισματικής Ένωσης, γιατί φτιάχτηκε λάθος και από χαλασμένα μυαλά. Και χρειαζόταν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να κρύψει η Ευρώπη τις ευθύνες της για την βαθιά κρίση και στις άλλες χώρες. Που πρόσφερε η ελληνική κυβέρνηση Παπανδρέου αβίαστα και πρόθυμα…

 

 

 

Και συνεχίζουν χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και απαιτούν παρά τα ομολογημένα λάθη, να μην αλλάξει η «σωστή» αλλά «λάθος» συνταγή, με κάποιες- όπως λέει το Ευρωκοινοβούλιο στην εξεταστική του για τα πεπραγμένα της Τρόικας όπου αυτή κυβερνά, αντί των διεφθαρμένων κυβερνήσεων, στην Ευρώπη- υποψίες παραβίασης δημοκρατικών κεκτημένων, ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι λεπτομέρεια ότι αποφασίζει ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ(το ΔΝΤ) ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ Επίτροποι και ότι το ευρωκοινοβούλιο θυμήθηκε να δουλέψει τώρα(2013-4) λόγω ευρωεκλογών στο ζήτημα της νομιμοποίησης των πολιτικών λιτότητας… Είναι μικρό πράγμα να μην εφαρμόζονται τα συντάγματα αλλά μνημόνια επί μνημονίων… Μετά απορείτε για τον ευρωσκεπτικισμό!

 

 

 

Sofia Tzani
greece_restart@yahoo.gr

 

 

 

restartgreece.net