Η Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη θέση από την Κύπρο

Είπε ο κ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην Βέροια


Το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
“Η Περιφέρεια έχει ένα προνόμιο. Δεν τυφλώνεται απο τα τηλεοπτικά, “δημοσιογραφικά σκουπίδια” των καναλαρχών- ολιγαρχών.
Ακούω να λένε κάποιοι ότι η κατάσταση στην Ελλάδα, σε σύγκριση με την Κύπρο, ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση. Απαντώ: Η Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη θέση. Και έχω την αίσθηση ότι αυτοί που έφεραν τη χώρα εδώ, στην τελευταία κρίση της Κύπρου, μάλλον χάρηκαν απο την δραματική εξέλιξη, γιατί πίστεψαν ότι δια της συγκρίσεως θα “βγούν πάνω”.
Οι Κύπριοι σε ένα βαθμό, κράτησαν την αξιοπρέπειά τους και δεν την κονιορτοποίησαν με τον τρόπο που ονιορτοποιήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο, 199 πέρσι και 166 φέτος.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κώμα. Όλα αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς και οι δικοί του περί ανάπτυξης, είναι παραμύθια για αφελείς. Η ύφεση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο υπάρχει ακριβό ευρώ. Μεγαλύτερος εχθρός της κοινωνίας και των πολιτών, είναι το ακριβό ευρώ. Μεταξύ ενός ακριβού ευρώ και της δραχμής, σαφέστατα προτιμώ τη δραχμή. Βέβαια αυτό ισχύει όσο το ευρώ είναι ακριβό. Γιατί θυμίζω ότι το ευρώ, έναντι του δολαρίου, είχε φτάσει στο 0,88. Το ακριβό ευρώ είναι η ταφόπλακα της οικονομίας. Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι ο κ. Σαμαράς μπορούσε, ή μπορεί να επιβάλλει το χαμηλό ευρώ. Μπορούσε ωστόσο να κάνει αυτό που του έλεγα απο πέρσι. Να σχηματίσουμε τη “συμμαχία του Νότου” και να πάμε μαζί με τις άλλες χώρες του Νότου, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.
Δεν έχω λοιπόν καμία ψευδαίσθηση ότι υπάρχει περίπτωση για ίαση. Βαθαίνουμε, δανειζόμαστε ολοένα και περισσότερο και έξοδος δεν φαίνεται απο πουθενά. Σήμερα χρωστάμε 550 δισεκ. Ευρώ, είναι ψέμμα αυτά που λένε για 350, δεν βάζουν τα 200 -και πλέον-δισεκ. που έχει βάλει το κράτος ως εγγύηση για τη διάσωση των τραπεζών, απλά δεν λένε την αλήθεια, γιατί φοβούνται να ομολογήσουν το λάθος της πολιτικής, το οποίο είχε το θάρρος να ομολογήσει το ίδιο το ΔΝΤ, ότι δηλαδή ο λογαριασμός δεν βγαίνει, δεν βγαίνει αυτή η πολιτική.

Βάφτισαν “επενδυτή” τον μικροκαταθέτη
Στην Κύπρο, μας έδειξαν τα χειρότερα. Και όχι μόνο σε μας, αλλά και στους Ισπανούς και στους Πορτογάλλους, “κοιτάξτε υπάρχουν και τα χειρότερα, το πετσόκομμα των καταθέσεων”. Πλέον, ο καταθέτης δεν είναι καταθέτης, αλλά “επενδυτής”. Και σαν “επενδυτής” παίρνει τα ρίσκα και πρέπει να πληρώσει το κόστος για τη διάσωση των οικονομιών. Πρωτοείσακτη έννοια σ’ αυτή την “γκιλοτίνα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρόγραμμα λοιπόν δεν βγαίνει και φοβούμαι μάλιστα ότι θα έχουμε εμπλοκή και με τα εθνικά μας θέματα. Πιστεύω ότι ο Απρίλιος μπορεί αν είναι ένας μοιραίος μήνας για το εθνικό μας θέμα εδώ στη γειτονιά μας. Η υποχώρηση τότε της κυβέρνησης Καραμανλή δια της κας. Μπακογιάννη, για την σύνθετη ονομασία, έχει “ανοίξει την όρεξη” του κ. Γκρουέφσκι ο οποίος και μας δουλεύει και μας κοροϊδεύει και μας εμπαίζει, για την εν γένει κατάσταση της Ελλάδος και γιατί άλλωστε να μην το κάνει αυτό, όταν συμπολίτες μας, πηγαίνουν στα σύνορα για να βάλουν βενζίνη, ή να αγοράσουν μια φραντζόλα ψωμί. Κάθε λόγο έχει λοιπόν ο κ. Γκρουέφσκι να μας εμπαίζει και φτάσαμε στο σημείο να τον παρακαλάμε να δεχθεί τον σύνθετο όρο “Βόρεια Μακεδονία” όταν πριν απο λίγα χρόνια δεν δεχόμασταν καμία ονομασία που θα εμπεριείχε τον όρο “Μακεδονία”. Αυτή η άτακτη υποχώρηση θα δημιουργήσει συνθήκες επέλασης και των άλλων βλέψεων που έχουν οι σκοπιανοί στην περιοχή. Εγώ χτυπάω το καμπανάκι με όση δύναμη έχω και λέω ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλα αυτά.
Απο την άλλη πλευρά, είναι οι Τούρκοι που σήμερα είναι οι κυριάρχοι του παιχνιδιού, κάνουν ότι θέλουν ακόμα και στο θέμα της ΑΟΖ, απειλούν την Κύπρο καθώς δεν νιώθουν τα F-16 του Ισραήλ να τους απειλούν και ως εκ τούτου διεκδικούν όλα τα αποθέματα σε φυσικό αέριο.
Απο πλευράς της κυβέρνησης, υπήρξε μια ανακοίνωση ότι δεν θα δεχθούμε την διχοτόμηση, πλην όμως δεν αντέτεινε μια πρόταση, τι θα μπορούσε να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση.
Εμείς λέμε επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 η Κύπρος, ο λόγος της εισοβολής εξέλειπε δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα για τους Τουρκοκυπρίους και να προχωρήσει το κράτος όπως προέκυψε μετά τις συνθήκες της Λοζάνης και του Λονδίνου.
Πολύ προχωρημένη πρόταση και σκέψη αλλά βρίσκω στον ελλαδικό χώρο κανένα υποστηρικτή στο εσωτερικό, γιατί προφανώς φοβούνται μη τους μαλώσουν οι πάτρονες τους.
Έχω βρει όμως κάποιους συμπαραστάτες στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.”