Η ευρωζώνη είναι μια γερμανική οικονομική και κοινωνική φυλακή

«Το ευρώ κατέληξε να είναι το δόγμα της κυβέρνησης» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Τάκη Χατζή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση ψηφίζοντας το μνημόνιο “πέρασε στην αντίπερα όχθη, στο όνομα της πάση θυσία παραμονής στο ευρώ”. “Η ευρωζώνη είναι μια γερμανική οικονομική και κοινωνική φυλακή” δήλωσε οΠαναγ. Λαφαζάνης.

 

Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη, «το μνημόνιο σημαίνει απεριόριστη λιτότητα, αέναη ξένη κηδεμονία,υποτέλεια για 10 χρόνια, 20 χρόνια…». «Δεν μπορούμε να φύγουμε από την ύφεση με τη μνημονιακή κηδεμονία, δεν μπορεί με τα μνημόνια να βγει η χώρα από την κρίση. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι εργαλείο και μέσο διεξόδου για την εφαρμογή ενός φιλολαϊκού παραγωγικού προγράμματος».

«Με τα μνημόνια δεν έχουμε διέξοδο, αν συνεχιστεί ο μνημονιακός δρόμος θα οδηγηθούμε σε εξόντωση,κοινωνική και εθνική εξαφάνιση» παρατήρησε.

Ερωτηθείς για το πού θα βρεθεί χρηματοδότηση με το νέο νόμισμα για την οικονομία, δήλωσε πως «είναιψεύδος και μύθος ότι με εθνικό νόμισμα δεν θα έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα και πρώτες ύλες. Σήμερα έχουμε πλεονασματικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Επομένως με εθνικό νόμισμα δεν θα υπάρχει πρόβλημα συναλλάγματος για εισαγωγές. Και άλλες χώρες της ΕΕ είναι εκτός ευρώ και καθόλου δεν δυστυχούν» προσέθεσε.

“ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ”

«Δεν έχω κηρύξει εμφύλιο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικώς απεχθάνομαι τους εμφυλίους» απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα. «Βεβαίως έχουμε πόλεμο αλλά πόλεμο με τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές. Τα μνημόνια θα ακυρωθούν. Εγώ πάντα έθετα πολιτικά τα θέματα και ως τέτοια τα διαχειρίστηκα και δικαιώθηκα» σχολίασε.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι θα συμπορευθεί με τη ΛΑΕ στην εκλογική μάχη. Δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η μορφή αυτής της συμπόρευσης. Απέκλεισε πάντως συνεργασία με κόμματα που στηρίζουν μνημόνια και μνημονιακές πολιτικές, μεταξύ αυτών και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣ ΚΚΕ: “NA ANOΙΞΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ”

Απαντώντας στις κατηγορίες του γγ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ότι δεν αντέδρασε για το μνημόνιο των 47 σελίδων τόνισε ότι ”ο Δημ. Κουτσούμπας κάνει λάθος. Και εγώ και η ”Αριστερή Πλατφόρμα”διαφωνήσαμε κατηγορηματικά με το κείμενο των 47 σελίδων”. Πρόσθεσε πως ”το ΚΚΕ πρέπει να καταλάβει ότι ο κύριος αντίπαλος του δεν είναι η ΛΑΕ αλλά οι μνημονιακές δυνάμεις”. ”Πρέπει με το ΚΚΕ και όλες τις αριστερές δυνάμεις να ανοίξουμε δρόμους συνεργασίας και συμπόρευσης και όχι άδικης πολεμικής. Η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο αντιμνημονιακόπροοδευτικό μέτωπο» σημείωσε. 

«Έλεγα ευθέως στον Αλέξη τον Τσίπρα ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούν σε λάθος πορεία και θα ‘χουμε άσχημες εξελίξεις, τα έλεγα στα κυβερνητικά και τα κομματικά συλλογικά όργανα. Εμείς είχαμε καταγγείλει στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη» εξήγησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ”ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ”

Ο Π. Λαφαζάνης άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση για το θέμα των προσφύγων, κάνοντας λόγο για «ελάχιστο συντονισμό, προβληματικό σχέδιο και σχεδόν ανύπαρκτους πόρους για την ανακούφιση των προσφύγων». 

Αναφερόμενος ειδικά στην κατάσταση στη Μυτιλήνη στην οποία είχε μεταβεί στο πλαίσιο περιοδείας του, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω ξαναδεί αυτό που είδα και ελπίζω να μην το ξαναδώ… Ανείπωτητραγωδία, άνθρωποι σε κατάσταση χειρότερη από τα ζώα, παιδιά που δεν έχουν να φάνε σε κατάσταση κτηνώδη…» 

«Πρόκειται για την απόλυτη τραγωδία, είναι ντροπή και όνειδος για όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε. «Η Ε.Ε διέπραξε δυο μεγάλα εγκλήματα. Το πρώτο το μνημόνιο, με τη συναίνεση των παραδομένων κυβερνήσεων, που έκανε πρόσφυγες τη νεολαία μας. Το δεύτερο, τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγεςπου, χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια της Ε.Ε, κατακλύζουν τη νότιο Ευρώπη, εξαιτίας των πολέμων που και η Ε.Ε έχει εξαπολύσει στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τραγωδία και κτηνωδία, η οποία δείχνει τι βρόμικα κατεστημένα κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρόεδρος της ΛΑΕ.