Η Γερμανική εργοδοσία θέλει τους μετανάστες

Στο δρόμο που χάραξε ο Στέφανος Μάνος και η γερμανική εργοδοσία: «Ευλογία οι μετανάστες». 
Το «κοπιράιτ» φυσικά ανήκει στο Στέφανο Μάνο: «Χαρά Θεού, γιατί οι αλλοδαποί δουλεύουν με τον ένα τρίτο του μισθού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς απεργίες και δικαιώματα!!! 
Και το πειραματόζωο η Ελλάδα.

Εδώ οι «συμβουλές» του Μάνου, Ανδριανόπουλου και όλων των ακραιφνών νεοφιλελευθέρων, υλοποιήθηκαν στο ακέραιο και με ασυνήθιστη μοχθηρία: Εκατομμύρια αλλοδαποί εισήχθηκαν και εισέβαλαν στη χώρα μας τινάζοντας στον αέρα τα ΠΑΝΤΑ. 

Επί σημιτικού εκσυγχρονισμού η μεγάλη λαίλαπα… 

Έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις θεωρούσαν «Ευλογία» τους εισαγόμενους αλλοδαπούς-δούλους… 

Το ίδιο και η «αριστερά» σε όλες τις αποχρώσεις της: Και η πλειονότητα της «άκρας αριστεράς»… 

Μάλιστα ήταν η «αριστερά» που τεκμηρίωσε πολιτικά το δόγμα Μάνου, με την παραγωγή των νέων ιδεολογημάτων περί «ρατσισμού», «ξενοφοβίας», «ταξικών αδελφών», «ανθρωπισμού» κ.λπ: Ιδεολογήματα που ξερνούσαν όλα τα χρηματιστηριακά κέντρα και οι διεθνείς μαφιόζοι του χρήματος: Από τραπεζίτες μέχρι τους μαφιόζους του αθλητισμού και των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών… 

Πρόσφατα και η «εθνική» της Γερμανίας μίλησε εναντίον του «ρατσισμού» και υπέρ των αλλοδαπών!!! 

Τώρα έρχεται ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών, Ίνγκο Κράμερ, για να μιλήσει για να μας πει ότι θεωρεί «ευλογία τους μετανάστες», γιατί; 

Γιατί η Γερμανία έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη από εργατικό δυναμικό:«Με τον ένα τρίτο του μισθού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς απεργίες και δικαιώματα»!!! 

Μόνο οι τυφλοί πλέον δεν βλέπουν το τι παίζεται με τους «πρόσφυγες»… 

Και οι δόλιοι «ανθρωπιστές» κάθε απόχρωσης… 

Θα επανέλθουμε… 

Τώρα διαβάστε τα παρακάτω, τα οποία βρήκαμε εδώ: 

http://www.capital.gr/story/3059378 

“Ευλογία οι μετανάστες”, δηλώνει ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών 

Ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ θεωρεί ευλογία τους μετανάστες που φτάνουν στη Γερμανία, η οποία έχει άμεση ανάγκη από εργατικό δυναμικό. Την άποψή του συμμερίζονται και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι. 

Ο Κράμερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επεσήμανε ότι η παροχή βοήθειας στους μετανάστες είναι πρωτίστως ηθικό ζήτημα, όμως τόνισε ότι μπορούν να βοηθήσουν τη Γερμανία και οικονομικά. 

Ο πρόεδρος των Γερμανών εργοδοτών επέκρινε σφοδρά το σύστημα παροχής ασύλου που ακολουθεί η χώρα του, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε “οι αιτούντες άσυλο να μην μένουν έξω από την αγορά εργασίας για πολλούς μήνες”. 

Παράλληλα ζήτησε να γίνονται μαθήματα γερμανικών στους μετανάστες από την πρώτη ημέρα που φτάνουν στη χώρα, αλλά και να λαμβάνουν άδεια παραμονής οι νέοι που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. 

“Μέχρι τώρα σχεδόν τους φυλακίζουμε στα κέντρα υποδοχής. Τι αποτέλεσμα περιμένουμε να έχουμε; Τροφοδοτούμε διαμάχες και βανδαλισμούς”, πρόσθεσε ο Κράμερ. 

Αντίθετα θεωρεί ότι οι μετανάστες αποτελούν μια ευκαιρία για την αγορά εργασίας της Γερμανίας. 

“Τα επόμενα 20 χρόνια χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο εργατικό δυναμικό από αυτό που μπορεί να παράξει η χώρα”,εξήγησε, ενώ έκανε λόγο για 500.000 κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Μια δυνατότητα θα ήταν αυτές να καλυφθούν με τη γρήγορη απορρόφηση των μεταναστών στην αγορά εργασίας. 

Εξάλλου ο Κράμερ χαρακτήρισε “αποκαρδιωτικές” τις διαμαρτυρίες εναντίον των κέντρων υποδοχής μεταναστών, σημειώνοντας ότι πολλές γερμανικές οικογένειες είχαν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν μετά το 1945. 

Μακροπρόθεσμα μάλιστα εκτιμά ότι η ακροδεξιά βία μπορεί να βλάψει οικονομικά τη Γερμανία. “Τέτοιου είδους εικόνες έχουν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή εφόσον συνεχίζονται για μεγάλο διάστημα”. 

Και ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Εργασία (BA) Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε πιστεύει ότι οι μετανάστες έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρουν εργασία στη Γερμανία. 

“Η αγορά εργασίας μας είναι αυτή τη στιγμή σταθερή και σε θέση να δεχθεί νέους εργαζόμενους. Όποιος μιλά καλά γερμανικά και έχει τα προσόντα μπορεί να βρει γρήγορα δουλειά”, εξήγησε ο Βάιζε μιλώντας στην εφημερίδα Bild. 

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τη μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών που φτάνουν στη Γερμανία. “Γι’ αυτό πρέπει να επενδύσουμε άμεσα στη γλώσσα και την εκπαίδευση. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να βρουν εργασία και η εργασία είναι η καλύτερη μορφή ενσωμάτωσης”. 

Όταν ρωτήθηκε αν οι μετανάστες μπορεί να πάρουν τις δουλειές των Γερμανών, ο Βάιζε απάντησε: “Κατηγορηματικά όχι. Οι εταιρείες έχουν τόσες πολλές κενές θέσεις εργασίας όσες ποτέ ως τώρα και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη συμπλήρωσή τους”. 

Χωρίς τους μετανάστες η Γερμανία θα χάσει ως το 2025 περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν, και γι’ αυτό τον λόγο “είναι ξεκάθαρο ότι έχει ανάγκη από εξειδικευμένους μετανάστες”, ενώ θα πρέπει να προωθήσει την ενσωμάτωσή τους “με απλούς και κατανοητούς κανόνες” και “λιγότερη γραφειοκρατία”, τόνισε ο Βάιζε. 

Ακόμη και η υπουργός Παιδείας Γιοχάνα Βάνκα εμφανίζεται πεπεισμένη ότι η Γερμανία μπορεί να επωφεληθεί από τους μετανάστες. “Αν μετά την πτώση του Τείχους το 1989 είχε κανείς σκεφτεί μόνο το κόστος, δεν θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί η αλληλεγγύη και η αισιοδοξία τις οποίες ζήσαμε”, είπε. 

“Αν ο πληθυσμός μας παραμείνει σχεδόν σταθερός, εξαρτώμαστε από τη μετανάστευση”, εξήγησε η ίδια. 

Τέλος η Βάνκα δήλωσε αισιόδοξη ότι “θα καταφέρουμε να προσφέρουμε έναν δρόμο προς την εκπαίδευση σε πολλούς νεαρούς που έχουν έρθει στη χώρα μας”. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9858

 

 

Μπορεί ο φακός στο Μόναχο να απαθανατίζει τη συγκινητική στιγμή ενός πρόσφυγα να φθάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης κρατώντας στα χέρια φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ, όμως η απόφαση της καγκελαρίου να επιτρέψει την είσοδο στη Γερμανία των προσφύγων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην Ουγγαρία έχει προκαλέσει τριγμούς στο συντηρητικό μπλοκ με τους Βαυαρούς συμμάχους της να την κατηγορούν ότι έστειλε λάθος μηνύματα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν η Αυστρία και η Γερμανία συμφώνησαν να επιτρέψουν το προσωρινό άνοιγμα των συνόρων τους για να επιτρέψουν την είσοδο δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονταν στην Ουγγαρία, δημιουργώντας μία κατάσταση που η δεξιά ουγγρική κυβέρνηση δεν είχε τη βούληση και την ικανότητα να διαχειρισθεί.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είχε το πρωί  της Κυριακής τηλεφωνική συνομιλία με τον Ούγγρο πρωθυπουργό συμφώνησε μαζί του ότι η απόφαση για την υποδοχή των προσφύγων, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Συρία, είναι προσωρινή και ελήφθη για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν της CSU κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ ότι προχώρησε χωρίς να ζητήσει τη γνώμη των κρατιδίων που πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της απόφασής της.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και άλλα στελέχη της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) συυμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι το πράσινο φως της καγκελαρίου προς τους πρόσφυγες που ήταν παγιδευμένοι στην Ουγγαρία αποτελεί εσφαλμένη απόφαση.

Ο Ζεεχόφερ δήλωσε ότι επρόκειτο να θέσει το θέμα σε υψηλού επιπέδου σύσκεψη του συντηρητικού συνασπισμού το βράδυ της Κυριακής και προσέθεσε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί σχεδόν όλους τους πρόσφυγες που φθάνουν στην Ευρώπη.

«Δεν υπάρχει κοινωνία που μπορεί να διαχειρισθεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρειάζεται εδώ ένα σχέδιο» είπε.

Ωστόσο, οι Σοσιαλδημορκάτες του μεγάλου συνασπισμού έσπευσαν να υπερασπισθούν την καγκελάριο, με την γενική γραμματέα Γιασμίν Φαχίμι να χαρακτηρίζει την απόφασή της «το μόνο σωστό πράγμα που μπορούσε να γίνει».

«Επρεπε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς για να δείξουμε ότι οι ευρωπαϊκές αξίες υπάρχουν και σε δύσκολους καιρούς. Η διαχείριση της κρίσης από την Ουγγαρία είναι αφόρητη» είπε αναφερόμενη στην πρόθεση της Ουγγαρίας να παγιδεύσει τους πρόσφυγες για να τους οδηγήσει σε καταυλισμούς και τη σειρά των συγκρούσεων ανάμεσα στην ουγγρική αστυνομία και τους πρόσφυγες.

Η μεγάλης κυκλοφορίας Bild am Sonntag υποστηρίζει τη γραμμή αυτή με τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η Μέρκελ σταματά το όνειδος της Βουδαπέστης».

Δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας δείχνει ότι η δημοτικότητα της Μέρκελ επλήγη από την διαχείριση της κρίσης των προσφύγων, ωστόσο η πλειοψηφία των Γερμανών δεν ανησυχεί για την εισροή προσφύγων.

Ο συνασπισμός της Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να λάβει σειρά μέτρων για την κατασκευή ασύλων, την αύξηση των πόρων προς τα ομόσπονδα κρατίδια και τις γερμανικές πόλεις και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση ασύλου.

Αναμένεται επίσης να διευρύνει την ομάδα των χωρών που θεωρούνται «ασφαλείς» και κατά συνέπεια οι προερχόμενοι από αυτές δεν δικαιούνται ασύλου. Ο κατάλογος, στον οποίο περιλαμβάνονται ήδη η Σερβία, η ΠΓΔΜ και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αναμένεται να περιλάβει την Αλβανία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο.

Στόχος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών επαναπατρισμού των μεταναστών από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ώστε οι διαδικασίες να επικεντρωθούν στην χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές, όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

 

 

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500023466