Η Ιδιοφυής Στρατηγική του Μεγάλου Αλεξάνδρου τότε και σήμερα

Ομιλία του πρώην Υπουργού Άμυνας και Επίτιμου Α.Γ.Ε.Σ. στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου την Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα «Η Ιδιοφυής Στρατηγική του Μεγάλου Αλεξάνδρου τότε και σήμερα», ένα αφιέρωμα στον μέγιστο των Ελλήνων Αλέξανδρο τον Μέγα (Βίντεο)

 

 

 

Ο Mέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β” και μητέρα του η Ολυμπιάδα. Σε ηλικία 20 ετών, και ενώ ήδη είχε πεθάνει ο πατέρας του, έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας και με αστραπιαία ταχύτητα και αποφασιστικότητα εξεστράτευσε εναντίον των πόλεων της Νότιας Ελλάδας. Ο Αλέξανδρος απερίσπαστος πια άρχισε την προετοιμασία για τη μεγάλη εκστρατεία κατά των Περσών. Την άνοιξη του 334 π.Χ, ο Αλέξανδρος ξεκίνησε με 50.000 πεζούς και 6.000 ιππείς, προχώρησε από τη Θράκη κι έφθασε στον Ελλήσποντο. Γρήγορα ο Αλέξανδρος προχώρησε νότια και απελευθέρωσε τις ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας. Μετά όμως την Ασία ήθελε να κατακτήσει τις Ινδίες. Οι στρατιώτες του, όμως, κουράστηκαν και αρνήθηκαν να προχωρήσουν κι έτσι αναγκάστηκε να σταματήσει. Ο ίδιος ταλαιπωρημένος από την υγεία του πέθανε το 323 π.Χ. άφησε την τελευταία του πνοή στη Βαβυλώνα, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Οι κατακτήσεις του άνοιξαν τα σύνορα μεταξύ του ελληνικού χώρου και της Ανατολής. Η ελληνική γλώσσα έγινε διεθνής. Δικαιολογημένα, η ιστορία ανακήρυξε τον Αλέξανδρο “Μέγα” για το γιγάντιο έργο του. Στην αρχή της εκδήλωσης το χορευτικό του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» θα χορέψει και θα τραγουδήσει τραγούδια και χορούς της Κρήτης

Ποιος είναι ο Φραγκούλης Φράγκος
Γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Το 1970 εισήλθε πρώτος στην Στρατιωτική Σχολή ευελπίδων από την οποία απεφοίτησε επίσης πρώτος το 1974. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και ήταν εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής μέχρι την αποστρατεία του και είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO Defence College (NADEFCOL).
Επί έξι χρόνια ήταν Στρατιωτικός Ακόλουθος και Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας.
Διευθυντής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα το 2004.
Έχει διατελέσει Διοικητής Τάγματος και Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Σώματος Στρατού, Στρατιάς, Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.
Διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού τη διετία 2009-2011. Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμένου ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (Μάιος-Ιούνιος 2012).
Είναι Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ρεθύμνης, του Δήμου Αμυνταίου και του Δήμου Ορεστιάδος.
Έχει πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ ομιλεί την αγγλική, την τουρκική και τη ρωσική γλώσσα.
Το 2010 εξεδόθη η μελέτη του για τη Μάχη του Μαραθώνα με τίτλο «Χωρίς Ιππείς. Η Μάχη του Μαραθώνα -2500 χρόνια». Το 2012 εξέδωσε το βιβλίο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» το οποίο παρουσιάσαμε και στην Σχολή Γονέων Κατερίνης και έχει γίνει ήδη best seller. Ήδη στην δεύτερη του έκδοση μεταφράζεται στην Γερμανική, Τουρκική, Αγγλική και Ρωσσική γλώσσα.
Τέλος, έχει πλήθος τιμητικών διακρίσεων, διαμνημονεύσεων και μεταλλίων.

Δείτε τώρα το βίντεο απο την εκδήλωση και την ομιλία του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου

 

Και το επόμενο με την έκρηξη του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου κατά του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ όπου με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τον καλεί “να το βουλώσει”! Η έκρηξη ήρθε μετά από την αναφορά του στους νεκρούς αξιωματικούς του ΠΝ στην Κίναρο, οι οποίοι χάθηκαν όταν το ελικόπτερό τους έπεσε κατά τη διάρκεια άσκησης

 

http://berlin-athen.eu/%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%B5/