Η μυθολογία και οι ταχυδακτυλουργίες του αφηρημένου «πατριωτισμού»

Ο Σαμαράς, όπως δείξαμε, μετατρέποντας τον πατριωτισμό σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, αποκάλυψε το πραγματικό περιεχόμενο του αφηρημένου «πατριωτισμού», Τον «πατριωτισμό» της νέας, πλανητικής, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ «τάξης»: Την καταστροφή κάθε πατρίδας με ιδεολογικό λάβαρο τον «πατριωτισμό», την ανύψωση σε «πατρίδα» την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ «πατρίδα» των χρηματιστηριακών ελίτ (Νέα Τάξη) που ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ κάθε έθνος-κράτος, κάθε ΠΑΤΡΙΔΑ των λαών.

Ο Σαμαράς δεν πρωτοτυπεί. Πρώτος, ο ΓΑΠ, όπως και όλα τα ανδρείκελα των κατοχικών μας κυβερνήσεων, μιλήσανε για αυτήν την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του «πατριωτισμού»: Τον ονόμασαν «νέο πατριωτισμό».

Αυτός, λοιπόν, ο ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΣ «πατριωτισμός» (η αναγωγή της πατρίδας σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ), που σήμερα ανοικτά και ξετσίπωτα σαλπίζουν τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ, αλλά γύρω από αυτόν ΘΟΡΥΒΟΥΝ όλα τα είδη και τα χρώματα των πολιτικών τυχοδιωκτών (κυρίως ακροδεξιάς κοπής) είναι ένας ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟΣ ΜΥΘΟΣ.

Ας καταγράψουμε συνοπτικά τις βασικές ταχυδακτυλουργίες αυτής της μυθολογίας.

Ταχυδακτυλουργία πρώτη

Ο αφηρημένος «πατριωτισμός» («υπέρτατη ιδεολογία η πατρίδα», ή «Ελλάδα στους Έλληνες», ή «είμαστε όλοι Έλληνες» κ.λπ), με την ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των πατριωτικών συναισθημάτων και της «εθνικής συνείδησης» του λαού, ΕΞΟΒΕΛΙΖΕΙ το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ υπόβαθρο των πατριωτικών αισθημάτων και της ιστορικής λαϊκής συνείδησης.

ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ, δηλαδή τον «πατριωτισμό» ΕΞΩ από την ΙΣΤΟΡΙΑ: ΕΞΩ από την οικονομική και κοινωνική συγκρότηση και εξέλιξη της Ελλάδας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Οι δοσμένες κοινωνίες έχουν μια οικονομική βάση και ένα οικοδόμημα πάνω σε αυτή τη βάση: Και αυτό είναι το καπιταλιστικό. Η κυριαρχία της αγοράς, του χρήματος και των ισχυρών οικονομικών και πολιτικών ελίτ (είναι κουραστικό να επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα και ιδιαίτερα το αλφάβητο της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας).

Σε αυτή λοιπόν τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκρότηση δεν υπάρχει ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Υπάρχει η Ελλάδα των αγορών, του χρήματος και των κυρίαρχων «μαφιών» τους και η ΕΛΛΑΔΑ των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων: Τα θύματα της εκμετάλλευσης της άλλης Ελλάδας…

Ο αφηρημένος «πατριωτισμός» (όταν η «πατρίδα» ανυψώνεται σε ιδεολογία) καταργεί αυτήν την ΟΥΣΙΩΔΗ διαίρεση και ταυτίζει τους δυνάστες και τους δήμιους με τα θύματά τους!!!

Συμπέρασμα: «Το είμαστε όλοι Έλληνες» κ.λπ (το ιδεολόγημα του αφηρημένου «πατριωτισμού») ισοπεδώνει τα πάντα και ταυτίζει τους ΘΥΤΕΣ με τα ΘΥΜΑΤΑ, τους ληστές με το λαό που ληστεύουν, τους δολοφόνους με τους δολοφονημένους…

Ταχυδακτυλουργία δεύτερη.

Αποκρύπτοντας και εξαφανίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του «πατριωτισμού» (άλλος ο «πατριωτισμός» των θυτών και άλλος των θυμάτων), οδηγούμαστε και σε μια άλλη αντιδραστική ΟΥΤΟΠΙΑ: Να γαυγίζουμε αφηρημένα για την «Ελλάδα» και την «πατρίδα» σε μια εποχή που το κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς της Ελλάδας (αυτής της «πατρίδας») είναι εξάρτημα του παγκόσμιου συστήματος, δηλαδή η «Ελλάδα» των διεθνών μηχανισμών του χρήματος, ΚΑΙ η «πατρίδα» όλων εκείνων που ΟΧΙ μόνο δεν έχουν πατρίδα, αλλά καταστρέφουν κάθε υπόσταση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ των λαών.

Ο αφηρημένος «πατριωτισμός» (το «είμαστε όλοι Έλληνες» κ.λπ) είναι ένα ιδεολογικό σόφισμα που ΑΦΑΝΙΖΕΙ τούτο το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Ότι αυτή η ΕΛΛΑΔΑ είναι εξάρτημα του διεθνούς ιμπεριαλιστικού πλέγματος, είναι η «Ελλάδα της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών διεθνών κέντρων, είναι δηλαδή η Ελλάδα των μηχανισμών της παγκόσμιας αγοράς.

Είναι ένα σόφισμα και ταυτόχρονα μεγάλη ιδεολογική και πολιτική ΟΥΤΟΠΙΑ: Διότι αυτή η Ελλάδα, μέσα σε αυτά τα οικονομικά και κοινωνικά πλαίσια δεν μπορεί ΠΟΤΕ να ανήκει στο λαό της, ούτε ακόμα και να γυρίσει στο πρώτο στάδιο της ΕΘΝΙΚΗΣ καπιταλιστικής συγκρότησης. Δηλαδή, με αυτό το οικονομικό και κοινωνικό καθεστώς δεν μπορεί ΠΟΤΕ η ΕΛΛΑΔΑ να ανήκει στους Έλληνες, αλλά στους μηχανισμούς του χρήματος, των αγορών, των διεθνών κέντρων εξουσίας.

Συμπέρασμα: Ο αφηρημένος «πατριωτισμός» (η «πατρίδα» σαν ιδεολογία) είναι μια ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΟΥΤΟΠΙΑ, αν δεν προσδιοριστεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το κοινωνικό ΟΡΑΜΑ, το πολιτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και οι κοινωνικές ΔΥΝΑΜΕΙΣ που θα ανατρέψουν το καθεστώς και θα απελευθερώσουν την Ελλάδα (την ΠΑΤΡΙΔΑ) από τους ξένους και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας.

Γίνεται σαφέστατο ότι δίχως να προσδιοριστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του «πατριωτισμού», ΔΙΧΩΣ το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, κάθε αφηρημένη αναφορά στον πατριωτισμό, κάθε ιδεολογικοποίηση της «πατρίδας» είναι ΑΠΑΤΗ, μέγιστη κοροϊδία…

Το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ», όμως, είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ, είναι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, είναι πολιτικά προγράμματα, είναι κατεστημένο και ΡΗΞΕΙΣ με το κατεστημένο.

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, είναι ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξύ διαφορετικών και αντίθετων δυνάμεων και όχι ότι «είμαστε όλοι Έλληνες».

Έλληνες είναι και οι δωσίλογοι και όλα αυτά τα ανδρείκελα που μας κυβερνούν, ΟΛΑ τα αρπακτικά του χρήματος, ΟΛΟΙ του οικονομικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού κατεστημένου: ΟΛΟΙ αυτοί που σήμερα ανασύρουν τα δόλια ιδεολογήματα του αφηρημένου «πατριωτισμού» για να ξεπουλήσουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ την Ελλάδα και να ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ τους ‘Έλληνες και την ΠΑΤΡΙΔΑ τους…

Ταχυδακτυλουργία τρίτη

Με τον αφηρημένο «πατριωτισμό» ΑΦΑΝΙΖΕΙΣ, ταχυδακτυλουργικά, μαζί με την κοινωνική πραγματικότητα και τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πολιτικά αιτήματα της εποχής μας.

ΑΦΑΝΙΖΕΙΣ Το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ, παγκοσμιοποιημένο πλέγμα των μηχανισμών εκείνων που καταργούν την Ελλάδα, τους Έλληνες και την ΠΑΤΡΙΔΑ: ΕΕ-ΔΝΤ- Ευρώ, το ΦΑΣΙΣΜΟ του 4ου Ράιχ!!!

Δεν μπορεί από τη μια να δημοκοπείς «πατριωτικά» και από την άλλη να αποδέχεσαι και να αγωνίζεσαι, ακόμα και να χειροκροτείς την ΕΕ και το ενιαίο νόμισμά της, τα οποία καταργούν κάθε έννοια πατρίδας.

Δεν μπορεί να πουλάς αφηρημένο «πατριωτισμό» και να μην κατακεραυνώνεις τα οικονομικά και κοινωνικά θεμέλια που οδηγούν, με σιδερένια λογική, στην καταστροφή της Ελλάδας και έχουν οδηγήσει στο σημερινό κατοχικό εφιάλτη…

Δεν μπορεί να πουλάς «πατριωτισμό» και να ΜΗΝ κατακεραυνώνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ το καθεστώς και της λειτουργίες της απάτης: Τον καθεστωτικό ορνιθώνα της Βουλής που νομιμοποιεί ΟΛΑ τα μέτρα και τις εντολές των διεθνών ληστών και δολοφόνων της Ελλάδας…

Δεν μπορεί να πουλάς «πατριωτισμό» και να νομιμοποιείς με την ψήφο σου το κατοχικό καθεστώς, χειροκροτώντας και λιβανίζοντας πρόσωπα τα οποία ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ή συμμετείχαν στη νομιμοποίηση, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των καθεστωτικών μηχανισμών και εκτοξεύουν κάποια άσφαιρα δημαγωγικά πυρά εξαπάτησης για εσωτερική κατανάλωση…

Δεν μπορεί να κραυγάζεις «πατριωτικά» και να λιβανίζεις την απάτη της «πατριωτικής» δημαγωγίας…

Δεν μπορεί να μιλάς για «πατριωτισμό» δίχως να ξεσκεπάζεις όλο το σύνθετο κουβάρι της εξαπάτησης ΟΛΩΝ των καθεστωτικών κομμάτων: Μια τέτοια απάτη είναι και το να μένεις στο τσόφλι των λέξεων «αριστερά» και «δεξιά» και να μην δείχνεις ότι τα καθεστωτικά κόμματα, ανεξάρτητα από τις ετικέτες, προωθούν ΟΛΑ την ίδια ΠΟΛΙΤΙΚΗ με διαφορετικά μακιγιάζ και ήχους: Την ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μάλιστα στην ολοκληρωτική φρενοβλάβεια της Νέας Τάξης.

Οι αφηρημένοι προφήτες του «πατριωτισμού» δεν εξετάζουν ΠΟΤΕ τα συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτικά περιεχόμενα. Μιλούν ΠΑΝΤΑ με αφαιρέσεις για να αποκρύψουν τις αμαρτίες του συστήματος που υπηρετούν και τα τεχνάσματα της καθεστωτικής τους απάτης…

Είναι εύκολο να πουλάμε «πατριωτισμό» δίχως να προσδιορίζουμε τίποτα το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

Γιατί, αν μιλήσουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, μοιραία θα μιλήσουμε με κοινωνικούς και πολιτικούς όρους: Με όρους που θα αποκαλύψουν τα πρόσωπά μας και την απάτη μας, ότι είμαστε, δηλαδή, απλώς δεξιοί και ακροδεξιοί ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ, ή «αριστερά» πιόνια εφεδρείας του καθεστώτος και της Νέας Τάξης…

Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7582

http://www.resaltomag.blogspot.gr/2013/06/blog-post_489.html