Η πιο χοντρή η πιο βρώμικη δουλειά για το σύστημα

Φαίνεται ότι ο μνημονιακός κατήφορος δεν έχει τέλος και ίσως να μην έχουμε δει τίποτα ακόμα από τον Αλ. Τσίπρα.

Αυτό το σχόλιο έκανε παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, από εκείνους που δεν άντεξαν τη μνημονιακή στροφή του και αποχώρησαν, μόλις διάβασε το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε την πορεία του τελευταίου, τρομάρα του, προς το Συνέδριό του.

 

Αλ. Τσίπρας: «Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο Συνέδριο, αλλά και μάχες. Μάχες καθημερινές.

Επιλέξαμε να αγωνιστούμε από θέσεις ευθύνης και όχι από τη θέση του σχολιαστή των εξελίξεων. Όπως κάποιοι άλλοι σύντροφοί μας παλιοί ή σύντροφοί μας στην Αριστερά γενικότερα που δεν βρεθήκαμε στο ίδιο κόμμα ποτέ. Το επιλέγουν ιστορικά να είναι σχολιαστές… Εμείς επιλέξαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή.

Επιλέξαμε να είμαστε η Αριστερά του αποτελέσματος, που παρεμβαίνει ενεργά και αποφασιστικά στην υπόθεση της αλλαγής των κοινωνικών συσχετισμών. Και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Κάποιοι, ίσως, θα περίμεναν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα ήταν πιο πολιτικός στην αντιπαράθεσή του με «παλιούς του συντρόφους» και όχι τόσο ευτελής και πολύ προσβλητικός.

Το πρώτο που προξενεί εντύπωση είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας, καθόλου τυχαία, ταυτίζει, περίπου, όλους στο χώρο της Αριστεράς μεταξύ τους. Ταυτίζει την στάση αυτών που αποχώρησαν, για παράδειγμα, από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότεροι βρίσκονται στην ΛΑ.Ε, με τη στάση του ΚΚΕ.

Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος. Αν το ΚΚΕ λειτουργεί στα πολιτικά δρώμενα με έναν τρόπο αναχωρητικό, το ίδιο περίπου κάνουν και αυτοί που πήγαν στη ΛΑ.Ε. Ο Αλ. Τσίπρας έχει συνηθίσει πολύ στη διαστρέβλωση και το ψέμα. Του έχει γίνει δεύτερη φύση, παρότι δεν μπορεί να αγνοεί σε τέτοιο βαθμό τις πολιτικές αντιλήψεις πρώην συντρόφων του.

Το δεύτερο και πολύ χειρότερο είναι ότι όσοι έφυγαν από τον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζονται από τον Τσίπρα ως σχολιαστές των εξελίξεων, στάση που επέλεξαν, όπως αφήνει να εννοηθεί, συνειδητά.

Αυτό και αν ξεπερνά κάθε όριο!

Όσοι, δηλαδή, δεν πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή και δεν σύρθηκαν να ψηφίσουν μνημόνιο και να εφαρμόζουν σκληρές πολιτικές που λεηλατούν τις συντάξεις, ξεπουλάνε τη χώρα και εξαπολύουν επιδρομές φόρων κατά μικρομεσαίων στρωμάτων κλπ κλπ, όλοι αυτοί είναι σχολιαστές των εξελίξεων.

Όλα επομένως τα προηγούμενα χρόνια ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, που αγωνιζόταν ενάντια στα μνημόνια και δεν έμπαινε στο μνημονιακό εφιάλτη αλλά κατάγγελλε από εναλλακτικές θέσεις και με εναλλακτικό πρόγραμμα τη μνημονιακή συναίνεση, δεν έκανε τίποτα άλλο, κατά τον σημερινό μεταλλαγμένο Τσίπρα, παρά να είναι «σχολιαστής εξελίξεων».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ που εσύρθη στη μνημονιακή συνθηκολόγηση, δεν είναι, κατά τον Τσίπρα, η Αριστερά της προδοσίας και της εκποίησης των αρχών της, αλλά η «Αριστερά του αποτελέσματος», όπου το αποτέλεσμα καταγράφεται ως συνέχιση της κοινωνικής λεηλασίας.

Η Αριστερά της μνημονιακής συνθηκολόγησης είναι, επίσης, πάντα κατά τα ρηθέντα από τον Τσίπρα, η «Αριστερά που παρεμβαίνει ενεργά στην υπόθεση της αλλαγής των κοινωνικών συσχετισμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Πράγματι ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει ενεργά αλλά πολύ αρνητικά στους συσχετισμούς της Ευρώπης, αφού χρησιμοποιείται από όλους τους συντηρητικούς κύκλους της ως αντιπαράδειγμα για το τι κακό μπορεί να υποστεί μια χώρα, αν και εφόσον η ριζοσπαστική Αριστερά έλθει στην κυβέρνηση.

Πράγματι, επίσης, ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα παρεμβαίνει ενεργά και στην ανατροπή των κοινωνικών συσχετισμών στην Ελλάδα ως αιμοδότης της δεξιάς και της ακροδεξιάς, ως «πλυντήριο» στα άπλυτα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κυρίως ως «σωσίβιο» της αμαρτωλής ελληνικής κεφαλαιακής ολιγαρχίας.

Ίσως ο Τσίπρας και οι περί αυτόν να πίστεψαν, και μάλλον μπορεί να συνεχίζουν να πιστεύουν, ότι με τις τόσο γενναιόδωρες υπηρεσίες τους στο σύστημα και τους ολιγάρχες του εντός και εκτός χώρα και σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα συμφέροντά τους, θα αναδειχθούν σε αξιολάτρευτους «μικρούς ήρωες» της «αστικής» Ελλάδας, στους οποίους θα εξασφαλιστεί πολιτική μακροημέρευση και απονομή αιώνιας ευγνωμοσύνης.

Ο Αλ. Τσίπρας κάνει λάθος. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι ακόλουθοί του γρήγορα θα αντιληφθούν τη γνωστή ρήση: «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τους προδότες ουδείς». Όπως γρήγορα θα καταλάβουν πως αφού κάνουν την πιο χοντρή και πιιο βρώμικη δουλειά για το σύστημα, οι ευεργετηθέντες μεγαλοσχήμονες, εντός και εκτός, απίστευτα αχάριστοι, θα τους πετάξουν, χωρίς καν ανακύκλωση, σαν στυμμένη λεμονόκουπα, στον πιο βρώμικο σκουπιδοτενεκέ, με αποστολή την πιο ρυπαίνουσα χωματερή της ιστορίας.

Ίσως, μάλιστα, ήδη να διανύουμε αυτήν την τραγική διαδικασία

Ν.Ζ

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25287:tsipras-palioisyntrofoi&catid=81:kivernisi&Itemid=198