Η συνέντευξη Σαμαρά και οι στάνες με …Wi-Fi

Σε μια κανονική χώρα, με κανονικό πρωθυπουργό και κανονική δημοσιογραφία, προφανώς είναι «είδηση» μια συνέντευξή του. Το γεγονός ότι η εμφάνιση Σαμαρά στην εκπομπή του Πρετεντέρη δεν έκανε κανέναν Έλληνα σοφότερο περί του τι μέλλει γενέσθαι, αντανακλά την αλήθεια πως δεν ισχύει κανένας από τους παραπάνω όρους κανονικότητας.

 

 

Έτσι χθες το βράδυ όσοι επέδειξαν ψυχραιμία και υπομονή μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη, είχανε την «τύχη» να παρακολουθήσουν έναν πρωθυπουργό – σχολιαστή της πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες, παίρνοντας «πάσες» από τον δημοσιογράφο.

 

Μάθαμε, ας πούμε, πως «το 2013 είναι η χειρότερη χρονιά που θα έχει ποτέ του γνωρίσει ο Έλληνας». Οξυδερκής παρατήρηση, πράγματι! Αλλά πέραν τούτου ουδέν. Το πώς από τη χειρότερη χρονιά θα πάμε «στα καλύτερα», ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να μας το πει. Μας είπε μόνο για την επιτυχία του «πρωτογενούς πλεονάσματος» λες και δεν ζούμε όλη στην ίδια χώρα, λες και δεν ξέρουμε πως η «επιτυχία» αυτή οφείλεται στην διάλυση του κράτους, ακόμη και σε ζωτικούς τομείς όπως η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας, όπως επίσης και στην άγρια υπερφορολόγηση όποιου εργάζεται και παράγει.

 

Αλλά την «επιτυχία» του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν την παίρνουν στα σοβαρά ούτε οι δανειστές μας. Διότι πως εξηγείται να έχεις υποτίθεται πρωτογενές πλεόνασμα, να έχεις περισσότερα έσοδα από δαπάνες όπως έλεγε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός και ταυτόχρονα η τρόικα να υποστηρίζει πως το χρηματοδοτικό κενό διευρύνεται; Έλα, ντε…

 

Μάθαμε επίσης πως ο πρωθυπουργός είναι υπέρμαχος της θέσης πως θα πρέπει να υπάρχει ένας ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15%. Αλλά δεν μας είπε τι θα κάνει προκειμένου αυτή η θέση του να γίνει πραγματικότητα. Θα το βάλει ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα;

 

Ο πρωθυπουργός δεν είναι blogger για να λέει την άποψή του. Έχει εξουσιοδοτηθεί από τον ελληνικό λαό να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Κι αυτή η δουλειά δεν είναι να έχει απλά «καλές ιδέες» στη θεωρία. Αυτό που μετράει είναι το τι σκοπεύει να κάνει στην πράξη. Και για το μόνο που δεσμεύτηκε χθες το βράδυ ο κ. Σαμαράς είναι πως μέσα σε ένα χρόνο θα υπάρχει Wi-Fi σε όλη τη χώρα. Χαράς ευαγγέλια για την ελληνική ύπαιθρο! Όχι μόνο γλύτωσαν το χαράτσι οι στάνες αλλά θα έχουν και γρήγορο Ιντερνετ!

 

Τώρα τα υπόλοιπα που είπε, όπως ότι «οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας», δεν χρήζουν σοβαρού σχολιασμού. Την απάντηση την έδωσε χθες ο πατέρας του ενός παλληκαριού που δολοφονήθηκε και ζήτησε να μην πατήσει πόδι πολιτικός (συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής) στην κηδεία του παιδιού του. Αντί λοιπόν για δηλώσεις και διατυπώσεις που υποκρύπτουν σκοπιμότητες πολιτικού παιχνιδιού ο πρωθυπουργός καλά θα κάνει να βάλει τον Δένδια για δουλειά όπως έγραψα και χθες προκειμένου να αποκαλυφθούν οι δολοφόνοι και τα κίνητρά τους.

Τώρα θα μου πείτε, αφού δεν είχε τίποτα να πει, γιατί βγήκε κι έδωσε μια συνέντευξη έτσι στα ….ξεκούδουνα; Το μόνο σοβαρό λόγο που μπορώ να βρω είναι για να ενισχύσει την τηλεθέαση του Mega. Και θα ξαναπείτε, μα τα κάνουν αυτά οι πρωθυπουργοί; Οι κανονικοί, όχι.

 

ΥΓ: Υπήρχε κι ένα ψυχαγωγικό μέρος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού που προσφερόταν για γέλιο. Ειδικά όταν ακούσαμε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016, διότι τότε κλείνει η τετραετία. Καλό!