Ο κουτσός Ηγησίστρατος και ο ικανός πολιτικός

ΗΡΟΔΟΤΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΩΝ  ΕΝΑΤΗ  ΕΠΙΓΡΑΦΟΜΕΝΗ  “ΚΑΛΛΙΟΠΗ”  κεφ. 37    : 

…διότι και εκείνος ( ο Μαρδόνιος ) προσέφερε θυσίες έχων ως μάντιν έναν Ηλείον , τον Ηγησίστρατον , τον πλέον φημισμένον απο τους Τελλιάδας . Αυτόν , να ιδής , πρό των γεγονότων τούτων τον είχαν συλλάβει οι Σπαρτιάται και τον εκρατούσαν σιδηροδέσμιον δια να τον εκτελέσουν , επειδή είχον πάθει απο εκείνον πολλά και φοβερά . Εκείνος όμως εις την δεινήν αυτήν θέσην που ευρίσκετο , αφού εκινδύνευε η ζωή του , ήτο αποφασισμένος , παρά να υποστεί πολλά και φοβερά και ύστερα να τον εκτελέσουν , έκανε κάτι που δεν περιγράφεται . Όπως δηλαδή του είχαν δεμένο το πόδι μέσα σε σιδηρόδετο ξύλο , έπεσε στα χέρια του ένα μαχαιράκι που είχαν φέρει εκεί μέσα για κάποιο λόγο και αμέσως έβαλε στο νού του να κάμει κάτι που δεν ξέρω άν υπάρχει άλλο γενναιότερο στον κόσμο . Υπελόγισε δηλαδή , ώστε το μέρος του ποδιού που θα του έμενε , να βγεί απο την οπήν κι’ έπιασε κι’ έκοψε τον ταρσό του ποδιού του .
Ύστερα
απ’ αυτό , επειδή εφρουρείτο η φυλακή , ετρύπησε τον τοίχο και εδραπέτευσε εις την Τεγέαν , την μέν νύχτα βαδίζων και την ημέραν μένων εις το ύπαιθρον χωμένος μέσα στα δάση .


Ο μηδίσας Ηγησίστρατος με κάνει να υποψιάζομαι οτι θα μπορούσε να είναι ένας ικανότατος πολιτικός .

Ο ικανός πολιτικός είναι αυτός που δεν διστάζει να παίρνει επώδυνες αποφάσεις .
Ο
ικανός πολιτικός όταν παίρνει επώδυνες αποφάσεις προκαλεί τελικά περισσότερη ευημερία στο έθνος του απ’ όση οδύνη προκάλεσε .

Ο ανίκανος πολιτικός είναι αυτός που δεν τολμά να πάρει επώδυνες αποφάσεις .
Ο
ανίκανος πολιτικός όταν παίρνει επώδυνες αποφάσεις προκαλεί κέρδος μικρότερο της οδύνης που προκάλεσε .

Δεν
είναι άπαντες κατάλληλοι για πολιτικοί διότι η πολιτική απαιτεί ικανότητα λήψης επώδυνων αποφάσεων .

Σήμερα το ελληνικό έθνος είναι σιδηροδέσμιο όπως ο Ηγησίστρατος . Είναι μάλλον αφελές να ελπίζουμε οτι η σωτηρία μας θα είναι ανώδυνη .
Ακούω  τον  Καρατζαφέρη  να  υπόσχεται  οτι   θα  μας  βγάλει  απο  την  κρίση  σε   δύο  χρόνια .  Τόσο απλά !  Χωρίς  πόνο !

Εάν επαναστατήσουμε και η Νέα Τάξη θελήσει να μας τιμωρήσει , θα βάλει την Τουρκία να μας επιτεθεί . Πόσοι θα επιβιώσουν απο τις ταλαιπωρίες ενός πολέμου ; Οι ηλικιωμένοι μάλλον όχι .

Ακόμη και εάν δεν μας επιτεθεί η Τουρκία , μία αυτάρκης και υπερήφανη κοινωνία χωρίς μόλυνση ( του περβάλλοντος ) συνεπάγεται θυσίες . Ιδού τί απο τα σημερινά αγαθά θα στερηθούμε ( τα απολαμβάνουμε με ΔΑΝΕΙΚΑ – μην το λησμονούμε αυτό ) :

1) ΚΡΕΑΣ . Το κρέας που θα διαθέτει μια αυτάρκης κοινωνία θα είναι άριστης ποιότητας αλλά θα βρίσκεται σπάνια στο πιάτο των κρεοφάγων ( και σε μικρές ποσότητες ) . Αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει για πάντα .

2) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ . Άριστης ποιότητας αλλά σε μικρές ποσότητες . Για πάντα .

3) ΚΑΦΕΣ . Δυσεύρετος . Για πάντα .

4) ΓΛΥΚΑ . Δυσεύρετα . Για πάντα .

5) ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ . Ούτε μία . Μαγείρεμα με βιομάζα . Πλύσιμο στο χέρι . Για πάντα .

6) ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ . Μηδενική ποικιλία , μικρή ποσότητα . Τα απολύτως απαραίτητα για την διαφύλαξη καλής υγείας . Το θετικό της υπόθεσης είναι οτι τα λίγα ρούχα πλένονται εύκολα στο χέρι . Τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ καθαρά και αστραφτερά ρούχα τα ξεχνάμε οριστικά .

7) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ . Ούτε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο ή δίκυκλο . Κατάσταση που θα διαρκέσει για πάντα .

8) ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ ( ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑ) . Δυσεύρετα . Για πάντα .

9) ΜΠΥΡΑ . Ούτε μία . Για πάντα .

10) ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ . Μία για κάθε Δήμο . Μόνο για ειδήσεις . Ψυχαγωγικά προγράμματα μία φορά την εβδομάδα ( όπως παλιά με τον κινηματογράφο ) . Για πάντα .

11) ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ . Κανείς . Ένας υπολογιστής σε κάθε Δήμο που θα λαμβάνει τα email ( θα αντικαταστήσει το παλαιό ταχυδρομείο ) . Για πάντα .

12) ΚΑΤΟΙΚΙΑ . Τα απολύτως απαραίτητα μόνο . Έως ότου πλουτίσει η χώρα .

13) ΤΣΙΓΑΡΑ . Οι καπνιστές θα πρέπει να καλλιεργούν στην αυλή τους τον καπνό . Εισαγόμενα τσιγάρα ( μόνο άφιλτρα ) δυσεύρετα . Για πάντα .

14) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ . Μόνο ερασιτεχνικές ομάδες . Δεν θα μεταδίδονται αγώνες απο την τηλεόραση ( ή θα μεταδίδονται πολύ σπάνια) . Για πάντα .

15) ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ . Ούτε μία . Τα μόνα πλαστικά αντικείμενα θα είναι οι σωλήνες μεταφοράς νερού και τα βαρέλια αποθήκευσης νερού και άλλων υγρών . Για πάντα .

16) ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ . Μόνο οικολογικά . Για πάντα .

17) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ (σκύλοι , γάτες , καναρίνια κλπ ) . Ξεχάστε τα . Για πάντα .

Όποιοι   επιλέξουν  να  ζούν  σε   ΑΠΟΙΚΙΕΣ  (  βλέπε    http://lofos.info/pythas/tie-child.html )  θα   πρέπει  να  θυσιάσουν  ακόμη  και   το   :

18) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ . Για πάντα .

19) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ . Για πάντα .

Σε μια τέτοια αυτάρκη κοινωνία κανείς δεν θα μπορεί να “μεγενθύνει” την αξία του με καλλυντικά , ακριβά ρούχα και πολυτελή αμάξια . Μόνο η συνεχής πνευματική και ψυχολογική βελτίωση θα του εξασφαλίζει τον σεβασμό απο τους άλλους .
Κανείς
δεν θα μπορεί να επαναπαύεται οτι η ιατρική φροντίδα και κάποιο χάπι θα του εξασφαλίσει μακροζωϊα . Ο υγιεινός τρόπος ζωής θα είναι η πλέον ασφαλής οδός προς την μακροημέρευση .

Τί ανταλλάγματα όμως θα έχει αυτή η κοινωνία γι’ αυτές τις θυσίες ;

1) ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ . Το φαγητό και το νερό θα είναι εξασφαλισμένο για πάντα .

2) ΑΡΙΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

3) ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ . Όλες οι γειτονικές μας χώρες είναι φτωχές και ούτως ή άλλως στερούνται τις πολυτέλειες και έχουν και το άγχος της επιβίωσης ! Μόλις δούν τί πετύχαμε , οι λαοί τους θα θελήσουν να υπαχθούν κάτω απο την δική μας διακυβέρνηση . Ποιός θα τολμήσει να επιτεθεί σε τέτοια χώρα ;

4) ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ . Θα έχουμε το καλύτερο τουριστικό προϊόν παγκοσμίως . Θα κατοικούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου . Θα είμαστε πρώτοι παγκοσμίως στις οικολογικές καλλιέργειες ( 100 % των χωραφιών ) . Θα έχουμε το καλύτερο και φθηνότερο εκπαιδευτικό σύστημα και θα παράγουμε πνεύματα εφάμιλλα ή ανώτερα των αρχαίων .


Αρχική σελίδα : http://lofos.info/pythas/index.html