Η κατάρτιση ανέργων και η …. αφίσα της

afisa_katartisi_anergonΛένε ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Κοιτάξτε λοιπόν την αφίσα που έβγαλε η  «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πύργου», για το πρόγραμμα  « Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού».

 

Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάζει ο κάθε πολίτης  που τη βλέπει.

Α. Οι άνεργοι, επειδή υπάρχει αυτό το πρόγραμμα, πετάνε από τη χαρά τους. Ξέρετε τι είναι να έχουν την προοπτική να επιλεγούν   80 από αυτούς για ένα σεμινάριο 176 ωρών όπου θα εισπράξουν εκπαιδευτικό επίδομα, μικτά 1056 ευρώ; Αφήστε που θα έχουν και μετά για 3 μήνες τετράωρη (μπορεί και οκτάωρη)  απασχόληση. Σφαγή θα γίνει για να ‘επιλεγούν’. Είναι  δυνατόν λοιπόν μετά  από αυτό, να μην πετούν από τη χαρά τους;

Β. Οι μισοί ακριβώς από τους ανέργους του δήμου Πύργου είναι μαύροι, ο ένας ανήκει στην κίτρινη φυλή.  Και αφού  η προκήρυξη λέει πως απευθύνεται σε ευπαθείς    κοινωνικές ομάδες, που  είναι όμως γραμμένοι στον ΟΑΕΔ, βγάζουμε αβίαστα το συμπέρασμα  πως στο δήμο Πύργου Ηλείας οι μισοί  άνεργοι, είναι μαύροι, το 12% ανήκει στην κίτρινη φυλή και το υπόλοιπο  38% των ανέργων στη λευκή. Κάπου εκεί στο 38% , είναι μαζί με άλλους λευκούς και οι Έλληνες…..

 

Σημείωση. Όσοι από τους αναγνώστες θεωρούν πως οι στόχοι του προγράμματος, δουλειά σε ανέργους ευπαθών κοινωνικών ομάδων, θα επιτευχθούν τόσο, όσο είναι δυνατόν σε ανθρώπους σήμερα να πετούν στον αέρα, είναι απλώς κακόπιστοι. Και όσοι πιστεύουν πως τέτοιου είδους αφίσες, δεν είναι τυχαίες, αλλά εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό για να μας πείσουν πως ευπαθείς  κοινωνικές ομάδες, δεν είναι οι  Έλληνες, αλλά οι μετανάστες, έχουν υπερβολική φαντασία. Άλλο δεν μπορούμε να προσθέσουμε, γιατί όπως ξέρετε, έχει καταργηθεί η ελευθερία του λόγου, για αυτά τα θέματα.

Ομάδα Πολιτών Ηλείας