Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας των δυνάμεων του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του κ. Νότη Μαριά (Ανεξάρτητοι  Έλληνες) στην εφημερίδα ‘Η Ελλάδα αύριο’
«Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας των δυνάμεων του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου η οποία οικοδομώντας μια συμμαχία με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και αξιοποιώντας τις θέσεις του Μπάρακ Ομπάμα για κούρεμα του χρέους θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους προτείνει ο Νότης Μαριάς σε  συνέντευξή στην εφημερίδα Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ»

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας των δυνάμεων του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου προτείνει ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα (17.11.2012) στην εφημερίδα Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ (σελ. 6-7).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «θα πρέπει να φύγει άμεσα η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση και στη θέση της να αναλάβει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η οποία οικοδομώντας μια συμμαχία με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και αξιοποιώντας τις θέσεις του Μπαράκ Ομπάμα για κούρεμα του χρέους να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους, σε καταγγελία όλων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων ανακτώντας την εθνική μας κυριαρχία και σε διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.»

«Ταυτόχρονα» συνεχίζει ο Νότης Μαριάς «θα πρέπει να ενισχύσουμε τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας ανακηρύσσοντας την ΑΟΖ και προχωρώντας σε τιτλοποίηση με ρήτρα δολαρίου μέρους των μελλοντικών εσόδων από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Για το λόγο αυτό και ενόψει της ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου του δημοκρατικού τόξου που θα στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στη βάση του παραπάνω minimum προγράμματος».

Αναφερόμενος στη σύγκρουση ΗΠΑ και Γερμανίας ο Νότης Μαριάς παρατηρεί ότι «ήδη οι σχέσεις ΗΠΑ και Γερμανίας λόγω και της κρίσης έχουν περάσει από τη σφαίρα της συνεργασίας στην σφαίρα του σκληρού ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα ο Μπάρακ Ομπάμα προκρίνει για τους δικούς του λόγους το κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους έναντι του επίσημου τομέα (OSI), δηλαδή της ΕΚΤ και των κρατών μελών της ευρωζώνης που έχουν χορηγήσει δάνεια στην Αθήνα, ενώ ο Σόιμπλε και η παρέα του δεν θέλουν να ακούσουν λέξη αφού σε αντίθετη περίπτωση το γερμανικό κράτος θα εγγράψει ζημιές αρκετών δις ευρώ και θα εξασθενήσει στον οικονομικό του ανταγωνισμό έναντι των ΗΠΑ, της Κίνας κλπ.»

Σύμφωνα με το Νότη Μαριά η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση η οποία μάλιστα επιβεβαιώνεται και από αντίστοιχες επιλογές και προτιμήσεις διεθνών παικτών όπως οι ΗΠΑ που για δικούς τους λόγους προκρίνουν κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας. Έτσι μετά το PSI ήγγικεν η ώρα του OSI.

Άλλωστε, συνέχισε ο Νότης Μαριάς «το ζήτημα του χρέους σε όλες τις φάσεις της ιστορίας έχει λυθεί με τρόπο πολιτικό. Συνήθως με σεισάχθεια, δηλαδή με διαγραφή, με κούρεμα. Και στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αναλάβουμε σχετικές πρωτοβουλίες αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας και προχωρώντας σε κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα.» Για το λόγο αυτό προτείνει να αξιοποιηθούν οι αντιθέσεις στους κόλπους των δανειστών και κυρίως η σύγκρουση ΗΠΑ και Γερμανίας προκειμένου να προχωρήσει η πατρίδα μας σε μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέος.

Στη συνέντευξη ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει ότι «με το Μνημόνιο, το οποίο είναι ένα θεσμικό υβρίδιο μέσα από το οποίο εμπεδώνεται η ξένη εξάρτηση, η Μέρκελ έχει καταφέρει με τη συνεργασία του μνημονιακού πολιτικού και λοιπού υπηρετικού προσωπικού να μετατρέψει τη χώρα μας σε Γερμανικό προτεκτοράτο. Η εξέλιξη αυτή αντικειμενικά οξύνει τις αντιθέσεις της Γερμανίας με τις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση της τρόικας επεξεργάζεται κρυφά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα θεσμοθετηθούν η ενισχυμένη Επιτροπεία της πατρίδας μας, ο έλεγχος των δανειστών επί του ειδικού λογαριασμού διαχείρισης χρέους και ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης, προκειμένου οι δανειστές να επιβάλλουν πλήρη Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, όπως έγινε και το 1898.

Ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης, συνέχισε ο Νότης Μαριάς είναι «μια ρήτρα σύμφωνα με την οποία εάν οι δημοσιονομικοί στόχοι του Μνημονίου 3 δεν επιτευχθούν τότε θα επιβάλλονται αυτόματα περικοπές στις δημόσιες δαπάνες αντίστοιχου ύψους. Έτσι είτε θα μειώνονται περαιτέρω μισθοί και συντάξεις είτε θα περικόπτονται οι δαπάνες για παιδεία, υγεία κλπ είτε θα γίνεται συνδυασμός των παραπάνω. Ταυτόχρονα εάν τα δημόσια έσοδα ξεπεράσουν τους στόχους του Μνημονίου τότε δεν θα διατίθενται για την αποκατάσταση των περικοπών μισθών και συντάξεων αλλά μεγάλο μέρος τους θα πηγαίνει στην εξόφληση του δημοσίου χρέους και ένα άλλο μέρος στις δημόσιες επενδύσεις. Και όλα αυτά βέβαια θα γίνονται από το Υπουργείο Οικονομικών με βάση τις εντολές της τρόικας ενώ η Βουλή δεν θα έχει κανένα λόγο», κατέληξε ο Νότης Μαριάς.